Pages

Thursday, April 29, 2010

Salah Baiya kaaa???

Malam tadi...
Setelah akak balik dari pondok piza..
Setelah membalun berkeping-keping piza... 
Akak singgah di Station minyak petronas...

Sedang akak mengeluarkan duit untuk membayar minyak...

Tetiba seorang lelaki terjah dari belakang akak. Bertanya kepada cashier . Cashier bangla..

Lelaki Terjah: " tiket bas ada?" 
Baiya: "haa....ada, ada"
Tanpa berlengah,,,baiya mengeluarkan sesuatu 
Lelaki Terjah: " Apa ni?"
Baiya:"Mau ini kan tadi?


handy plast.


HA HA HA HA 
nak tiket bas dapat handy plast
Adoooiiii....
Tergolek-golek akak kat kaunter kooo...
Lelaki terjah itu blaaah dengan bengangnya. Baiya hanya geleng kepala. 

Salah baiya ka??? atau salah abang itu kah??? 

Bila tiket bas ada jual kat kaunter Minyak Petronas ? Memang ada heh???

32 comments:

  1. salam gerau..tkasih ziarah blog kiter...kiter link & follow awak yer...dh sampai pon kt telok intan yer....

    ReplyDelete
  2. saya pun tak pasti ada ke tiket bas jual kat kaunter minyak???

    ReplyDelete
  3. hahahahaha....sape yg baiya ni?

    ReplyDelete
  4. salam kak gerau..
    hihihi ..komunikasi x brkesan
    tu yg jadi camtu..
    soundtrabel sama kott..

    ReplyDelete
  5. kikiki! buat awet muda baca n3 akak ni...

    ReplyDelete
  6. Hahaha!!! Tergelak Love baca n3 akak nih! Ada ker jual tiket bas kat petronas??? Taktau plak Love...kekeke!

    Good laughter therapy for the morning, tks dearie!

    psst, akak...love dah update my new kitchen pics...nanti jgk jgk ye..;)

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum semua,
    azatie:
    dah...awak orang teluk intan hehhh???

    Hamsini:
    aahhhaa kan? maklumlah kak gerau ni manusia dah akhir zaman, idak leeer tau tiket bas, tiket bas ni...

    hazila
    ko ni....baiya tu si bangla tu la... kali ni tak de maksud tersirap dik...

    Mummyseri:
    soundtrabel bebebl taraf kerak ni....he he he

    E-na:
    Baguslahhh...tapi akak yang menulisnya cepat tua lakkk

    Love:
    Love...amboi, sukanya ko Love...nanti akak jenguk yerr...mesti hari-hari bakar membakar yer...

    ReplyDelete
  8. Waakakakaa......

    Tie pun kekadang 'silap' dengar, hihi.. lain orang cakap, lain pula yang kita respond, hihihi....

    ReplyDelete
  9. GG, memang ada 'tiket bas' dijual di kiosk Petronas; maknanya you boleh booking menerusi komputer. Tak sure samada yg kendalikan tu pekerja Petronas atau wakil dari syarikat bas. Maybe tak semua Petronas menyediakan khidmat nih.

    Kat Petronas USJ9, diorang sediakan khidmat 'jual tiket bas' dan juga khidmat dari pos Msia.

    ReplyDelete
  10. miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahaha... Aduhaiiiiiiiiiiiiii alahaiiii Kak Gerauuuuuuuuuuuuuuuu, macam-macam! Orang semua pandang bila aku gelak bagai nak rak kuat gilaaaa..adusssss..adaaa jual, tp certain petrol station je, tak semua. Lenkali soh brader tu tanya kat Baiya, "Beskal satu!".

    ReplyDelete
  11. Memag salah Baiya sebab datang Malaya naik kapal dan bukan bas.

    Kat stesyen petronas Kg Melayu Subang ada disediakan kaunter menjual tiket bas ekspress. Biasanya nampak kaunter aje, yang jaganya selalu entah kemana.

    ReplyDelete
  12. salam kak gerau...hehehe tak tahu pulak kat petronas ada jual tiket bas...

    ReplyDelete
  13. salam kakgerau! baiya tu x paham bahasa....!

    ReplyDelete
  14. hehehehe... lawak dipagi jumaat nih..

    ReplyDelete
  15. membantu jugak la skit, daripada tak paham langsung (hahaha, gelak dalam hati)...

    teringat wahid dalam senario: mohd rafi baya! mohd rafi baya! kah kah

    ReplyDelete
  16. salam gerau..lawak btol citer ni..mcm x faham gak..bangla tu nama baiya ke?....hehehe

    ReplyDelete
  17. hehe memeng ada gerau..dorang mmg jual tiket bas express..baiya tak pham tu:)

    ReplyDelete
  18. Hi Gerau

    Memang tiket bas express bas ada jual di Stesen Minyak Petronas(kat USJ ada) sbb husband I dulu posting kat Kuantan tapi I tak nak ikut. Jadi dia beli online, day b4 balik ambil kat Stesen Minyak Petronas.

    Biul betul si baiya tu.. ke ..nepalis.

    ReplyDelete
  19. kayteeze:
    kak gerau pun kekadang cam tu gak...he he he

    somuffins:
    kita pun agak tiket tu ada...tu yang rasa nak pitam bila tengok baiya tu kasi handy plast

    AbbotCottage:
    kalau order byskal mesti dia beri benda lain lak...

    DrSam:
    he he he...pandai dr buat lawak haaa...naik kapal haaa

    ima:
    sib baik kak gerau cakap kat sini...kan kan

    Azita:
    sama ada tak paham atau tak dengor...

    K NOr:
    he he he...moga akak tersenyum

    KOG:
    adik-beradik ada cop seterika kat baju singlet tu ya...ki ki ki

    K Zai
    ahaa kak...Nor Baiyaaa ha ha ha

    cikManggis:
    tak paham atau tak dengor

    melatie:
    tak taulaa...muka lebih kurang ajerrr...

    ReplyDelete
  20. kihkihkih... apa raaa bangla tue. Plaster di kasiknye.hehehe...

    Teringat ada budak vietnam datang kedai runcit mak kite. Dia tanya.. 'Nak beli puteri lembu ada?'.. hah? puteri lembu? rupenye kawan2 dia dajalkan dia. padahal dia nk beli bateri lampu. dia tak fasih cakap melayu. kihkihkih... hampeh betul kawan2 dia tuh.

    ReplyDelete
  21. baiya..baiya..nasib tak kena plaster mulut tu mueehehehe..

    ReplyDelete
  22. ijan:
    adikku...Ki ki ki,ini lagi satu lawakssss..Puteri lampu,,,bateri lampu...kikiki

    TTMum:
    ahaa ek...kesian la pulak kalau diplaster...lagi payah

    ReplyDelete
  23. Baiya tak salah, lelaki terjah pun tak salah. Yang salah Gerau sebab Gerau citer kat sini, mama baca sambil sengih sorang-sorang macam orang mereng je! Hahahahahaha....

    ReplyDelete
  24. ha ha ha ha ha ha... make my day today sambung balik.... ha ha ha

    ReplyDelete
  25. ha ha ha ha ha ha... make my day today sambung balik.... ha ha ha

    ReplyDelete
  26. MamaFaMi:
    Mama, salah gerau sebab tergolek-golek gelakkan diaorang

    fuzidss:

    ha ha ha...apa yang sambung balik? he he he...ada yang putus ke? he he he

    ReplyDelete
  27. hahahahaaa.. canggih stesen minyak mesia skrg kak yer?! agak2 pasni leh jual roti canai kot! hihihi

    ReplyDelete
  28. ha ha ha ha...terapiku di pagi ahad.

    ReplyDelete
  29. Stesen minyak petronas kat tempat saya ada jual tikat bas lah kak.. bas transnasional. Cuma rasanya bukan semua petronas ada jual tiket bas... tp memang lawak ler..

    ReplyDelete
  30. Dulu Bangla cuma tau cakap "Merah ka Hijau?". Ha..ha..

    ReplyDelete
  31. hana:
    oven pun ada...ha ha ha

    MCK:
    exercise gigi heh?

    Jamie:
    tu la...akak pun dapat agak...

    Xiinam:
    Sekarang bangla dah advanced

    ReplyDelete
  32. Ader la tiket bas kat petronas. Transnasional tp tak sumer tmpat la...huhuhu

    ReplyDelete