Pages

Wednesday, September 1, 2010

Tipu lagi

Kak gerau dah cakap dah ,,,roti berger poket ni memang sedap....Korang tak caya...Kak gerau sorang jer caya...
Tengok...kak gerauu buat lagi...buat lebih sikit sebab semua cakap nak makan lebih banyak daripada hari tu...jiran-jiran 40 pintu belah kanan ngan 40 pintu belah kiri pun mintak lagi...(tipu lagi...Hari tu dah tipu...ni tipu lagi...Tak per ker bulan posa tipu 2 kali?)

Roti yang baru diisi inti
Roti yang telah di goreng ngan telurnya...

Udang Goreng berbedak kari
Buat ratah jer... 

Tazkirah: Jangan tergoda!! (Sila tutup mata atau tengok blog selepas waktu berbuka jika rasa tergoda - Tergoda ke?) . Gambar-gambar  ini dipaparkan bukan dengan niat untuk menggoda...hanya sebagai panduan untuk berbuka posa nanti....
Ceh!!!.... Keji cara baik

14 comments:

  1. orang kata kentut sekali batal wudhu, kentut 2 kali tak batal (pasal wudhu dah batal tadi!)... mungkin konsep yang sama boleh diaplikasikan untuk tipu di bulan puasa? heheh

    ReplyDelete
  2. lama tak bergebang ngan kak gerau..harus separuh pengsan tengok roti poket sardin itu..order nak hantar ke nilai ker hehe

    ReplyDelete
  3. tup tap tup tap air lio menjejeh kat keyboard... hadeiiiiiiii!!!! lantokle kak gerau menipu pun.daku tetap percaya roti sumbat sardin itu sgt sedop nirrojim!!!!!

    ReplyDelete
  4. Salam kak gerau lama tak singgah sekali singgah sini sakit mata kita tgk nasi ambeng yg penuh segala lauk kat bwh tuuu, sedaplah! kita tgh malas2 nak buat lauk yg mcm ni :D akak sihat ke? akak jgn tanyer kita balik sbb kita tak suke jwpnnyer hihih

    ReplyDelete
  5. udang itu.. arghhhh!!! bagi recipe la kak gerau.. i nak recipe udang tu yekk..

    ReplyDelete
  6. ya hibibi ya maulana..masyaAllah..ana sudah tirtenguk belum berbuka lah..ana sangt terliur lah...sangt menggude lah..tutup mata!!

    ReplyDelete
  7. salam eid puan gerau gebang...


    hai ler , seb baik ummi dah nk balik kampong,kalu tak, mesti ummi pun nk jadi jiran yg ke40 gak...
    nk ratah udang tu...

    ReplyDelete
  8. aritu buat tak ajak k.nor pun makan roti sardin.. ni tuan resipi nak majuk sbb sekali lg tak ajak makan hu hu... :)

    ReplyDelete
  9. fuhhh...
    tak tahan tgk, nape la ank dara masak tak same ngan mak2 masak :), bahan same pun tak se ummp mak2 buat?

    ReplyDelete
  10. slurrrrpppp, udang tu memanah kalbu.....roti poket tu dah buat, hmmmm cuma dalam kemengantukan, ku lupa taruk mayonis & snap gambar..

    ReplyDelete
  11. mujur dah 1 pagi....
    takde la terseksa sgt mata ku ini...
    heh!

    ReplyDelete
  12. boleh bukak table niaga puasa tahun depan ni...

    ReplyDelete
  13. Salam semua...

    KOG:
    ha ha ha...pandai ko kan...sapa ajor ni...

    Ana Ali:
    ha ha ha...Ana...order boleh tapi tak sampai nilai memang...lama tak gebang kan kan

    Fiza:
    Fiza....apa khabor lama bebenor kita tak sembang noooo...kak gerau amat buzyyy....kak gerau tau...awak pun busy businesss kannn kan

    Ija:
    kak gerau sihat. awak nak dapat baby ke???

    BL:
    ala senang jer...awak gaul udang tu ngan garam ngan rempah kari...lepas tu,,,goreng sekali dengan daun kari...memang sedap adikku..

    Izahdaut:
    Ehhh,,,tutup tutup mata...tapi dah buka posa kan...bukak mata,bukak.

    Umi:
    Salam eid juga untuk ummi
    he he he...dah nak balik kampung? cepatnya...syioknya...

    K Nor:
    kakkk,,,janganlah majuk...ala akak...sapa nak pujuk nanti? kita jauhhh..

    Dahlia:
    sedap aper anak dara masak...sajer jer kannn nak suruh mak-mak ni masak heh? nah dukung anak...meh mak-mak masak...he he he

    makcK:
    ha ha ha...sah-sah mata tutup sambil sumbat roti tu..

    afendi:
    heh...adik heh,,,bila kamu nak balik kampung?

    Zel:
    hai zel....sian mak buyong...kalau dekat, nak ajer akak antor kat awak...

    Dr Singa:
    Lama tu .....taun depan...

    ReplyDelete