Ada Hijau
Ada Bau
Ada Berani?
Ada Bau
Ada Berani?
Colek Sambal,
Sambal Lonteh
Sambal Lonteh
Bahan:
1. Cili burung semua jenis burung pun tak kisah
2. Cili merah
3. ikan iblis bilis
4. bawang kecil
5. belacan
Goreng semua dalam satu kuali.
Tumbuk
Bubuh garam, gula, perah limau
...
Nasi..Nasi...!!!!
Dah!
makan.
perhhhh.. nangis tauuu tgk ulam2 tu...yang saya suka adalah bendi dan petai tu.. tak berani nak makan peria, pahit benooo.. sedapnye sambal belacan mcm gitu..saya makan ulam mcm gitu aje takpe, takyah nasik, salad la katakan.. hehehhe
ReplyDeletehuwaaaaa...nak jugak!nak jugak!sedapnyaa bendi tuh...rasa nak telan komputer nih ha..sibbaik komputer x berupa bendi..haha *merepek dapur kak gerau awal pagi
ReplyDeletekak gerau cayangggg....
ReplyDeletenak menangis ghase nengok petai gtuuu... huwaaaaa.... masak sambal cili padi ngan kulit2 skali sedap tuh kak oiiii.. pingsan!!
Takat makan bender dgn sambal mmg boleh tapi tak yg dua lagi tu.. nehi..
ReplyDeleteGG buat sendiri sambal tu eh?
huh...ulam hijau..sedapnyer... tp peria tu boleh makan ke? tak pahit...saya buat jus pun payah nk telan...tp telan gak laa...sbb ubat !!!
ReplyDeleteslm.. cepat2 dtg.. nk nengok smbl lonteh.. fav kita jugak ni.. perggg ulam2.. boleh tambah muda ni..
ReplyDeletetu dia..sambal nya memikat jiwa ;)
ReplyDeleteOMG!!!mau pengsan gua....
ReplyDeletekak gerau..terlanding pulak kat sini..rindunyer kt istilah johor..pastu mak kak gerau punya istilah sama jer dgn mak saya..
ReplyDeletekita org johor gaks...bleh geng sawan AP heheheh..
salam kenal...penat dah gelak dgn entry akak..
Aslm,
ReplyDeletedeLurpak:
nah amik tisu kesat...tapi kan, peria tu rebus dulu. Pahit hilang...lemak datang...betul..
Hasue:
ehhhhh jangan wak...nanti dengan blog-blog kita awak tertelan...cam na?
hana:
Bangun-bangun! (sambil menampor-nampor pipi)
Somuffin
Tutup hidung sambil makan boleh? aha...tak percaya?
norma:
Itu kita rebus dulu...dah tak pahit.
dZhana:
kak, makan ulam, tidur sebelum kul 12, mesti awet muda...petua, kita sendiri..ki ki ki
nur esay:
Sambal pikat tekak, bukan pikat jiwa dik
CM:
Wah, kita tau,,,cm mesti suka benda-benda cam ni...kan.Calit, calit.
Nur:
Awak orang Johor gak...Hidup Johor!!!!
kak gerau,
ReplyDeletetgk sambal tuh serta merta rasa nak kedapur amik pinggan.errr..kena tumbuk sambal dulu..
hehehhe
Sambal lonteh? Kali pertama dengo. Sambal belachan tu biasa je.
ReplyDeleteUlam-ulam tu biasa sbb suka makan ulam. Sedap....
rugi makan sayur..
ReplyDeletedan ulam..
.
pait!!