Pages

Tuesday, May 25, 2010

Resepi Rahsia - Kek Tulen

19/Mei/2010 Petang

BB:    "Hari ni kat opis, diaorang buat surprise .Buat jamuan sebab B'day"
GG:    "Amboi, cepatnya. Kan B'day esok.Makan apa?
BB:    "Minum petang, mihun, kuih-muih, kek."
GG:    "Kek? Kek apa? 
BB:    "Entah, katanya Kek Aiskrim?
GG:    "Kek Aiskrim? Emm,,,Sedap? beli kat mana?
BB:    "Sedap!Tengok kat kotak, Secret Recipe"
GG:    "Resepi Rahsia.????? (mana boleh tahan)"

20 Minit Kemudian...

GG:    "Jom keluar"
BB:    "Nak pi mana?
GG:    "Resepi Rahsia. Beli kek. "
BB:    "Tak payah lah susah-susah beli kek lagi.Kita celebrate makan malam kat luar esok dah laaa" 
GG:    "Bukan untuk awak laa. Untuk kita...
BB:    "Laaaaa...?
GG:   "Awak bayor tau! kek Resepi Rahsia mahal"(bini bertanduk memang cam ni)
BB:   "Pulak dah?"




Untuk Awak...kita masakkan ini ajer..
Moga diberkati Allah. Insya-Allah. Dimurahkan rezeki...moga dapat belikan kita kek lagi.
 .Kek Tulen....Ok apa...Siap hiasan lagi.
Lagipun, susah nak buat kek, sebab jiran kita renovate dapur dia.Lagipun, kamera rosak...guna hp gambor tak clear.

Macam ada tak kena ajer Kan???? Korang rasa? Apa yang tak kena ek?

29 comments:

  1. apa kaitan jiran renovate dapur dgn tak leh buat kek? puas ku hongeh2 kepala ku ini mencarik jawapan nye..tapi takda.. jawab jawab jawab

    ReplyDelete
  2. salam saya pun berfikir perkara yg sama apa kaitannya???

    ReplyDelete
  3. hahaha...langsung tak de kena mengena...cantik hias pulut tu...ok

    ReplyDelete
  4. kak gerau...yg tak kena tu ialah TAK KENA MAKAN!!!!!!!!!!!!!

    epi besday!!!!

    ReplyDelete
  5. salam, lucu bc crite2 gerau, tersenyum kak ina sorang2. pulut tu pun ok apa!

    ReplyDelete
  6. Heppy birthday Gerau semoga sihat walafiat selalu,murah rezeki sentiasa dan terus berblog ya..Amin:)

    ReplyDelete
  7. epi besday kak gerauuu! teruskan ushamu utk menulis yg membuatkan orang lain ketawa berdekah2! kehkehkehkeh... nak kek resepi rahsia kak!

    ReplyDelete
  8. eh..ni besday Bang Badang kan?? awat depa wish kak gerau ...ala2 besday setahun 2 kali gituuu..ahaks!

    pulut tu takde kaler hijau..timun lupaaa daaa:D

    ReplyDelete
  9. x pnh mkn kek aiskrim tu, ada rasa aiskrim ke? ke ala2 cheese kek?

    terliur dh ni..

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Budak Lurpak:
    ha ha ha...macam ada yang tak kena ek? ki ki ki...iya la...bila jiran renovate umah...bunyi bising, tak boleh fokus nak buat kek...boleh? ha ha ha


    Hamsini:
    Ada...cuba relate kan dengan hubungan sesama jiran...tak elok laaa kan...dia tengah berserabut kan dapur kita bersenang lenang buat kek....tak prihatin tu namanya...ka ka ka ka

    Ima:
    Ada yang tak kena memang kan? Pandai Ima...kak gerau dah cakap dah...

    Azita:
    ha ha ha...memang tak kena...sebab wish kita hapy b'day...walaupun bukan b'day kita. ha ha ha ha

    Kak Ina:
    TQ kak Ina...ok kan kan kan...tak der yang tak kena kan kan kan

    CM:
    Ini memang b'day wish yang tak kena ka ka ka...terima kasih lah...bagi pihak Bang Badang...ha ha ha ha

    Hana:
    Akak paham....ko duduk jauh...ko dok negara maju...ko memang orang pandang ke depan...ko wish b' day kat akak, walaupun ni b'day bang badang....ha ha ha ha ha

    TTM;
    ha ha ha ha....
    Dah cakap dah...memang ada yang akan tak kena...ha ha ha ha...Orang Ostolia yang perasan ahaks...
    Yahoooooo b'day, 2 kali setahun....ha ha ha

    aha ek...bukan lupa...malas nak pi keluar beli..ki ki ki

    ReplyDelete
  11. Noorma25/5/10

    laaaa...buat kek pun kena dalam keadaan sunyi ker? ataupun takut kontraktor buat rumah tu ngendeng sikit kek ko akak?? heheheh

    ReplyDelete
  12. Happy Belated Birthday ya Encik Badang...Dik Gerau tolong sampaikan ya...Akak tak sihat nak buatkan kek..yang bukan rahsia....!
    Moga jodoh kalian kekal hingga ke hujung usia....bersama keletah isteri tercenta!!!

    ReplyDelete
  13. pssst...
    dah BB yang bayor... hangkut le satu kek kotak besor!!!

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday GG! Semoga panjang umur dimurahkan rezeki hingga ke anak cucu.

    Wow! "Chocolatte Indulgence"..betul ke spelling ni. yummy I like it.

    Saya dah pandai buat Moist Chocolatte Cake. Cuba check kat email i anto kat you. adakan?

    Takkanlah neighbour U renovate rumah sampai tak le baking. UNREASONABLE weeeeeh. BB tak marah ke dapur tak berasap? he..he..gurau je GG.

    ReplyDelete
  15. Salam gerau
    Hepi besday tuk BB yer...

    Kak N rasa yg x kena tu la kot...org lain besday org lain yg nak makan dan dapat kek pulak kan.patut belanje org besday..ni org besday plak blanje GG...

    tapi resepi rahsia tu mmg sedap banget..tapi waduh mahal x tahan poket ku ini...

    tgok je la kek sepotong tu..uwaaa

    ReplyDelete
  16. selamat hari jadi.. semga semuanya murah2... hihihi...

    ReplyDelete
  17. Salam
    Noorma:
    dak eh...kita mesra jiran..he he he

    K WTM:
    Terima kasih yer kak...kalau akak, kita tak nak kek...kita nak ikan cencaru sumbat bakor...best

    DR Singa:
    Tak sampai hati pulok...80 hinggit satu kotak tu...dah ler b day dia, kita buli sikit-sikit udah ler...

    Marina:
    sedap marina. memang rasa eskrim...u try beli sendiri...he he he

    Melatie:
    haaah...betul la tu...nak nyebutnya payah bebenor...chocollateeee indulgessssss..tak per per ajer...
    Dah tak larat nak marah...kalau boleh ditendang nyer ajer...ki ki ki

    NJ
    Memang metut...sangat mahal hooooo...Terima kasih yer...


    dZhana:
    Apa yang murah kak...kain ela ke kak? he he he...bdy bang badang la kak...bukann kita...

    ReplyDelete
  18. Anonymous26/5/10

    Gerau,

    Sejak bil melonjak RM300 lebih ni kenalah makan kek "murah" ye ... "secret recipe" mari weeiii ... sepotong macam tu pun entah berapa keping wang kertas melayang ...

    Apa hadiah awak kasi kat Badang?

    ReplyDelete
  19. alamak sori gerau..asyik baca GG..BB..GG..BB akhirnya konpius akak ..jika exam upsr sekali lagi ni rasanya fail ..dulu time Penilaian darjah lima dapat 5A kihkih 50 tahun dulu..apa-apa pun selamat hari jadi buat somi GG iaitu BB,semoga bahagia selalu hendaknya:)

    ReplyDelete
  20. salam kak Gerau,
    actually, kita adalah salah satu dari orang yang terawal datang membaca post akak yang ni, tapi, kita tak paham, siapa punya birthday actually..hehehe..tu sebab tak tinggalkan jejak..

    ni lepas baca comments kat atas, baru tau..birthday bang badang rupanya..hahaha..HAPPY BIRTHDAY BUAT BANG BADANG.

    ReplyDelete
  21. bestbya kek tu.....

    ReplyDelete
  22. Salam kak Gerau,

    Happy belated birthday to your hubby...tergolek2 kita baca cita
    ni...hahaha...ketawa besor.

    ReplyDelete
  23. Kita rasa, alasan tak buat kek tu yang macam betul betul tak kena. Bukan hanya sipi sipi tak kena tau! Hahahaha.....

    Lagi satu yang tak kena, birthday Bang Badang, naper nak kena beli kek untuk Kak Gerau lak? Ish ish ishhhhhh.... dah tu, BB lak tu kena bayo! Hahahaha... Banyak bebeno tak kenanya yek...

    Happy belated birthday to your hubby!

    ReplyDelete
  24. Kak Gerau, apa kena mengena skrip dama minggu ni, neber renovate dapo ngan nak masak kek kat umah akak ekk? musykil melanda peparu rasanya...kita rasa, errr kita rasa, errrr errr itu hurop "M"! ehehehe bek aku larik dulu sebelum kena payer. Bzzz bzzzzz bzzzzz! Eppi besdei Bang Badang...!!

    ReplyDelete
  25. Assalammualaikum semua.

    Anonymous:
    tu la...mahal bebenor ek...errr...kita belum belikan apa-apa pun sebab tak sempat ajer...BB kalau tanya dia akan cakap, tak payah...

    CM:
    Tu laa...tak per...bukan masuk peksa pun...ki ki ki

    Ayu:
    susah sangat ke cerita kak gerau ni...nanti lain kali kita buat ringkasan noooo

    Wanie:
    best memang dik

    Nuridah:
    Golek? Ayam golek best ek..Awak golek sampai mana?

    Mama:
    Pandai mama teka. Semua yang mama cakap tu lah benda-benda yang tak kena kat gerau...ki ki ki

    Abbot:
    Itu lah yang tak kena tu dik oooiiii...eh...kita jiran prihatin tau...ki kiki

    ReplyDelete
  26. kek pulut?pirst time tgk...
    heh!

    ReplyDelete
  27. Anonymous29/3/13

    I love the pаrtiсulаr соupons thanκs
    very much regaгding offerіng them I must suggeѕt 1 tοo basiсally may

    Here is my site - http://www.e-boekhouder.be/userinfo.php?uid=21495

    ReplyDelete
  28. Anonymous16/4/13

    I was vеry pleasеd to unсover this wеbsite.
    I nеed to to thank you foг your time just foг this wοnderful rеaԁ!
    ! I definitely enjoyеd every lіttle bit of it аnd
    i also have you book markеd to сheck out new stuff in уour blog.


    Look intο my webpage: narutoreturn.net

    ReplyDelete
  29. Anonymous11/5/13

    Gгeat artiсle. Ӏ'm facing many of these issues as well..

    Look into my website :: http://www.sfgate.Com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

    ReplyDelete