Salam,,,dah 10 hari puasa ek...cepatnya rasa...dan hari ini, proses toksik dalam badan sudah bermula...dan hari ini...bil air opis melambung tinggi sebab kak gerau...Dan sebenarnya...kak gerau lemau seluruh badan...Dan tak der cerita sebenarnya....
Nasi Ayam.
Nampak cam tak sedap ajer? Eh...jangan tengok tak der mata aaahhh. Sedap...semua kata sedap, termasuk kak gerau sendiri...(puji diri sendiri nampak? Bulan posa...kena cakap yang elok-elok...yang puji-puji yang keji tunggu raya...he he he)
Guna beras biasa ajer?
Heh...kenapa? tak boleh? janji Meletup...Makan gitew ajer pun sedap...Ini amik resepi cik Mat Gebu . Tapi Kak Gebu dah tambah sana sikit untuk kesesuaian sendiri.
Yang kelakornya, sup mereneh ayam semua dah habis sebab dah masukkan ke dalam nasi...penghabisannya, buat sup lain.... (apa kelakornya? tak kelakor pun...)
Sup Lidah Buaya Lembu Dara..
Kuih Lapis ICI
Dan sepanjang umur kak gerau 14 , 41 24,tahun. inilah dalam sejarahnya akak buat kuih lapis...berpeluh-peluh kooo akak melapis...sama banyak peluh akak ngan wap air dalam kukusan ...
Demi Bang Badang sebenarnya...
Tapi sebab akak tak der pisau plastik, potongannya tak kurang kemas. Akak dah cuba sembunyikan bahagian yang tak berapa cantik...tapi nampaknya semua bahagian tak cantik (yang cantik akak jer...weeek...jangan muntah, puasa , puasa. Nanti batal)
Yang penting habis...dan anak-anak kata SEdap...Bang Bandang kata ...Sedap...Tapi kaler macam Cat ICI tumpah...
Nak Komplain gak...
Sebagai orang yang beriman dan berketurunan Walimatulurus Wak Li , Hinaan itu, akak anggap ujian di bulan posa. Akak redha
janji sodappp..kaler pun menariks..!!
ReplyDeleteuikssss telan ayaq lioq...sdpnya ns ayam ngan kuih lapis tu...bagi la sepinggan kak gerau
ReplyDeleteKalo sue letak plastik kat atas tu potong guna pisau biasa je kak..kemas gak insyaallah..x melekat n potongan pun kemas...apa2pun kuih ici akak tu memang cunn...*puji2 dah ni xkan x dpt barang seloyang 2 kak?ngeeee
ReplyDeletesedappppppppppppppp..
ReplyDeletesama pulak menu kita smlm nasi ayam :-))
wahhhh, rajin akak melapis, mesti muka akak gerau dah licin dan berseri, sebab dah kena steam kuih lapis, hehehe
ReplyDeleteapa ada pada rupa dik gerau..janji sedap tapi jika nak meniaga lain lah kannss:)
ReplyDeleterajinnya gerau melapis bulan posa ni. ICI tumpah tapi sedap takpa
ReplyDeleteSalam,,,
ReplyDeleteSarid: he he he tq
Umiey:
telan...jangan buang air liuq, nanti haus
hasue:
buat satu loyang kecik jer...nanti akak kasi loyang...he he he
Jiejah:
iyer??? awak punya beras basmati heh?
Budak Lurpak:
Mana tau...ahaaa yer laaa dah licin..(perasan he he h)
Cm:
he he he...tq cm, cm selalu cam tu tau...saja jer nak kita syiok sendiri...ki ki ki
mak cik K:
meh amik gambor ici tumpah kita...
kikiki..ICI jugak yg dpt nama! slamat bbuka kakk... masak apa pulak arini?? ker tak pose??? muekekeke
ReplyDeleteBerbuka selamat!
ReplyDelete:)
salam ziarah
ReplyDeletenice blog
Uiks! rajinnya ko buat kuih, Ai buat juga 2X seminggu. Tapi tak pernah habis pun, jadi malas nak buat. Pasar ramadhan pun baru 1X kali yang kat Section 18, SJ. Yang dekat belakang rumah USJ 4 langsung tak jejak lagi. Rasa tingin juga nak g sekali, nak cari Laksa Johor. Ummmmmp, telan air liur ni.
ReplyDeletesalam kak gerau...kita pun buat ns ayam hari ni la. nasi ayam bodoh, serba serbi tak cukup.hehe
ReplyDeleteIItulah org berseni namanya...main2 dgn kaler .....
ReplyDeletetumpang makan!! eh.. tumpang berbuka boleh? :)
ReplyDeleteSalam semua
ReplyDeleteHana:
Heeeppp orang posa laaa
cLah:
Selamatttt
Ayah Zain
Terima kasih sebab sudi singgah ke blog saya yang entah apa-apa ni
Melatie:
lebih kurang kita jer...sedap ooooo laksa Johor...I like
Ain:
Ayam yang bodoh tak per...ki ki ki
Azian:
Memang cam tertumpah cat kan
K Nor:
Booleh...meh kak...bawa semua orang di rumah...