Pages

Sunday, January 6, 2013

Pindah Kelantan atau Terengganu

Hari pertama buka sekolah 2013, 
6.30 pagi 

Kak Gerau: Adikkkk, bangun
Kentang: Ma, ma! Hari ni banjir tak?
Kak gerau: Ha?
Kentang: Kat luar banjir tak?
Kak gerau: Banjir kebendanya...
Kentang: Tahun depan kita pindah kelantan atau Terengganulah...
Kak gerau: Nge ngadalah...bangun, pi sekolah...


Itu peel anak yang dah besar. Kalau yang kecik lagi macam-macam hal...
Jiran sebelah kak gerau yang sihat walafiat sebelum ni selepas subuh  tetiba ajer kena rasukkk....
Menjerit-jerit suruh anak mandi..."Cepatlahhh" katanya...Emmmmm.
Bersabarlah wahai ibu...
Kak gerau dulu, tak pun jerit-jerit suruh anak bangun....errrr errrr sebab bang badang yang kejutkan anak bangun...he he he....

Asam pedas kepala+ isi ikan mayong...
Lauk tengah hari menanti kentang dan fuu chuk balik dari sekolah...

10 comments:

  1. salam Kak Gerau..zaman Atie bangunkn anak2 g sekolah dah berlalu..kini masing2 dok asrama..pandai lak bangun sendirik!(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, bebudak ni memang,kalau dekat kita.kalau jauh pandai lak yer

      Delete
  2. hehehehe.. ingatkan betul2 Kak Gerau kena transfer.. sabar ajelah, panjang akal anak Kak Gerau ya..

    tahun ni sy tak jerit2 kejut anak gi sek (baru smeinggulah katakan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meme...ha ha ha...masih boleh sabar yer

      Delete
  3. hehehe... lawak banjir yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelentong...tak nak pi sekolah

      Delete
  4. saya paksa jam loceng kejutkan budak2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ke? kekadang ditutupnya balik n sambung tidur.

      Delete
  5. makcik dah over and done with gerak budak ke skolah...sekarang kadang2 ada gak buat hal "mak tolong gerak 7.30..." hai kau 400 km dari mak....bila call dah tak berjawab...lantak ler....

    ReplyDelete
  6. cuba akak bacakan yassin....mesti laju dia bangun..
    heh!

    ReplyDelete