Pages

Wednesday, March 10, 2010

Beg LV

Hari ni adalah hari Rabu. 
Semua orang bekerja . Kak gerau pun. Tapi hari ni kerja kak gerau senang sikit. Kejap golek kanan kejap golek kiri.Lepas tu golek kanan lagi. Dan ulang semula gerak lakuu yang kedua tadi, dan Ulang lagi.

Syioknya kalau kompeni kasi kerja macam ni hari-hari.
Datang opis pukul 8 pagi , golek-golek, pukul 1, makan, borak-borak, pukul 5 balik.


Datang opis golek-golek heh??? Suka heeh??? Banyak lemak ????

Sebenornyaa... Cerita sebenornya???
Darah ada naik...kepala ada pusing, tekak manyak sakit OOO...Telan nasi kalu...rasa macam telan paku oooo...
Jadi...Dr sudah kasi surat...suruh balik rumah...Golek-golek...
Penat golek...makan...apa lagi mau buat..

Tengahari,,
makan nasi beryani ayam ...

 side order kambing bercili pulak...

Kasi Up sikit, order sirap bandung ...

Bestnyaa...
Kalau dapat makanlah...
Tapi itu hanya bayangan Gerau sewaktu bawah pengaruh dadah...

....rupa-rupanya, ini aje lauk ahkak dik...

Nasib baik ada ni...jalan sikit ...
Bukan kak gerau yang jalan haaaaaa

Psst: Nak tidur lah..Baru aje makan 2 bijik pil... Bestnyerr ekkkk kalau petang karang Bang Badang balik umah bawak balik bread maker,,,atau errr mmm Cincin Chopard pun ok...atau...2 tiket kapal selam ke  luar rumah negara, Paris....kalau tak pun...handbag LV 40 ribu ke eerrr ..mmm mmm (bawah pengaruh dadah)

28 comments:

  1. siannyer sakit kepala dan darah naik ya.. minum air asam jawa la gerau, kasi turun itu darah.

    amboi tingginya angan2... kapal selam dah rosak lah.. camna nk menyelam.. hehe

    ReplyDelete
  2. ekekekek..sabo jek bila tengok tajuk beg LV tu..gempak ohhh kak gerau..seklai tengok..ujung2 entry tu baru ada kuar..ingatkan beg tunjuk beg..sekali ayat LV je kak gerau ye...mmg kalau bwah pengaruh dadah ni..layanzzzz...ngeeee..

    ReplyDelete
  3. siti geemalai10/3/10

    cian kak gerau... hari nie kat opis kami tak cukup korum kak gerau tak dtg....hehehehhe...

    rest la kat umah... jgn makan lauk kambing tuh yer...hehehhe....makan nasi ngan sup sayo pun sodaappp....tambah2 bila dah boring ngan menu kat opis nie yg asyikkk samaaaaaaa jer tiap2 ari...huhuhuu....

    ReplyDelete
  4. Salam gerau...
    sian dia sakit tekak ek..nak makan BERANI lak tu..ada hati ek..makan nasi lauk sayur jer dah..ikan goreng..tapi kang harus bertambah 3pinggan plak tu..lapor sedap jer kan..

    Sabo jer la baca tajuk pk dpt beg LV yg hage 1500 ke dr bang badang..sekali rupanya cakap2 dan ayat2 org dibawah pengaruh dadah..hehehe

    Semoga gerau akan cepat pulih dan sihat la yer

    ReplyDelete
  5. makan ubat..biar cepat baik..kepala peningkan..jangan bayangkan kambing dan nasi beriani tu...lambat baik nanti..he he..

    ReplyDelete
  6. syok gak ek klu bawah pengaruh dadah ni, berangan yg dasat2 gitu!!hihi

    apa2pun semoga kak gerau cpt sembuh!!

    ReplyDelete
  7. camana perkembangan lepas makan dadah tu hihi..semoga cepat sembuh ya

    ReplyDelete
  8. verangan lah kak sementara voley, occay

    ReplyDelete
  9. jgn overdose udah ler...
    kena golek2 baring2 nak rendahkan darah yg naik tinggi..
    moga ahkak cepat sembuh dari merapu bukan2 hehehhe

    ReplyDelete
  10. mmg sah gerau saket..ekekke..dah sembuh lom ni? tp nasik beriani tu kan sungguh sedap nampak..tp bila saket x best makan..tunggu sihat betul..hahhaa.

    psst! mcm leh guna ayat dibawah pengaruh dadah tu nnti, ekekeke

    ReplyDelete
  11. lalok weh....
    nak sikit dadah tu...
    cam best je!!!

    ReplyDelete
  12. salam kak gerau,

    tajuk beg LV...hmmm rupa atas pengaruh dadah ya...ada org tu pakai LV buat basahan aje...duit dier tak ada nilai kot! Alhamdulilah kalau disedekahkan untuk saham akhirat.

    ReplyDelete
  13. Salam Dik Gerau...moga cepat sembuh ya.....dadah yang di prescribe..tak pe....terus cakar2 manje gitu...nanti dapatlah apa yang di lalokkan tu!!

    ReplyDelete
  14. salam kak gerau...hebat ye,dalam bawah pengaruh dadah tu sempat lagi berkarya...tajuknya pun dah buat kita terkhayal sama...hehe

    moga cepat sihat...

    ReplyDelete
  15. harap cepat waras...lalok sgt nmpknya..heh!

    ReplyDelete
  16. mmg truk sgguh penangan ubat nih...betoi ubat ka tu gerau..tah2 syabu..hahah

    ReplyDelete
  17. ekk! terkezzuuut I, ko sakit Gerau? Semoga cepat sembuh. Hebat juga dadah yg Dr ko prescribe tu ye, sampai boleh nampak LV. Kalo ko nak juga beg LV tu, kenalah buat CAKARAN SINGA lak kat BB, ha...ha..ha

    kalo nak mkn beriani kat sini ada JM Briani, The Beriani House, ehhh mcm ada kat USJ ni.Janji ada duit je. eh meh la singgah kat sini

    ReplyDelete
  18. salam ari jumaat kak gerau..

    wahh sedapnya itu beriani..lamanya tak menyentuh beriani itu..

    ReplyDelete
  19. salam gerau.. dh sihat dah? mudah2an dah sembuh ya.. kalau dah sembuh tu meh jalan2 rumah k.nor jap, ada spesel n3 utk gerau :)

    ReplyDelete
  20. hahahahaaa.. adehh akak nih! wat kiter ilang ngantuk! dah ler cter belalai gajah ngan periuk kera tuh lagik! kiter penah gak kak jd gtu! bukan takat belalai ngan periuk kera jerk! lg langsung xde ghuper! last2 upah cik asben suh cucikan oben! hahahahahahaaaa.. bertuah punyer bini! :D
    akak... take care yer! ;)

    ReplyDelete
  21. GG, lauk awak sama dengan lauk kita..

    Nak tumpang ketawakan your kapkek, boleh tak? hehehe.. best aah kapkek ada belalai, ada periok kera (I pun nak beli oven cap 'senapang'lah) :-)

    ReplyDelete
  22. Salam semua....

    K Nor: ha ha ha...kapal selam tak boleh selam...karut karut...tu namanya kapal talam.

    cikmin: gempak heh?? orang lalok memang cam tu awak..

    siti G: tak cukup korum tak per jangan tak cukup zat...ki ki ki

    NJ: tq nj...tak der maknanya kak...duit pun ciput, oven pun cap senapang...tak der maknanya bang badang nak belikan LV...Fair n Lovely pun belum tentu dia nak belikan.

    Erna;; tu laa...tapi kalau dah laloq semua terbayang

    ain: cubalah,,,kalau over dose sikit mesti berangan pun up sikit

    CM: dah sedor, terhingin yang lain lak CM. he he

    AZAZ: Ko ni...pempaham ajer ek. Kasilah can akak berangan

    Jamie: syiok jugak kalau dapat berangan...bukan bayor pun kan

    Jun: boleh, boleh, boleh guna untuk dalam situasi mendesak...ki ki ki

    DR Singa: Eh,bukan awak supply dadah? ki ki ki.Tapi ttengah lalok best gak...

    Nuridah: Beg LV...udah ler, akak pakai beg kitar semula jer...

    Kak Wat: Dapat??? kalau dapat saya datang jumpa akak...tak der nyer kak. kalau terlebih dadah pun tak mungkin dapat...dapat oven cap senapang pun dah ok...

    ima: cantiknya awak hari ni...ceh ceh ceh...betul...dah bukan pengaruh dadah ni tau.

    afendi: apa beza laloq dengan loklak? sama ke?

    Jasmeen: Bukan syabu...sebu...bang bang selebu...ki ki ki

    ReplyDelete
  23. Melatie:
    eh...betul...daripada sekecik-kecik berlian, LV, sampai ke sebesor kapal selam,,,,boleh dapat kalau telan dadah ni tau...

    XIm: laaa.kalau dah dapat apa lak sentuh ajer Xim hoooi...bedal lah

    hana: tak per,,,basuh oven ajer...bukan basuh kapal selam kan....

    somuffin: benci tengok kapkek kita tau...best tau oven cap senapang...kalau cap pistol tak berapa elok...

    ReplyDelete
  24. LV stands for apa ek?
    ha ha ha

    ReplyDelete
  25. Salam Gerau..
    Dah sehat dah? sakit tekak heh? terlebih jerit masa menyanyi ker? ngeh3....luv u - QJ

    ReplyDelete
  26. Salam

    Ashley: kita pun tak tau wak..sajer ajer tau...

    QJ: dah sehat dah,,, kalau melantak sakan tu maknanya dah sihatlah tu.

    ReplyDelete
  27. Aisey.. kak gerau tak sihat ek? golek golek sampai sihat tau! makan ubat tuh jangan lupe... jangan asik dok berangan nk makan kamben. cubit montot tu kang! heheheh

    ReplyDelete
  28. Anonymous22/3/10

    huhuhu bru tau sbb kak gerau x dtg opis...dah nak dkt 12 ari dah...hahaha

    sebab...ms tu pon si Iman ni got headache memanjang...aritu pagi nampak kak gerau, tengahari xde pulak...ptg ade balik....wawawaws sape tu kak gerau????

    adeh..klu lauk camtu, nmpaknyer tak trmakan la si Iman ni...i sup2 nih kureng u...hehhe kunun nk diet sket2...tp ble time meroyan a.k.a tensione....macam2 bule order...rasenyer masa tu la ni nak TELAN sume....ngehngehngeh

    beg LV tu bule jek kak gerau dapat...lepas 90% bule la dpt RM90...tap kak gerau kne jalan2 crik lv kat PEtaling Street larrr...

    huhuhu

    ReplyDelete