Pages

Wednesday, March 3, 2010

Pi Pindah Hutan

Cantik kan...

Ini cupcakes yang dibuat Pn Ayu ...Alaahh ,yang duduk Kota Singapore tu.... yang pandai masak tu...yang anak-anak dia comel tu...

Kena Cubalah,,,nanti avon oven merajuk pulak...

Lagi pun...ini resepi orang KOTA, rugi kalau kak gerau yang dok KOTA  Damansara tak mencuba....Ahaks...

Syioknya  (syiok sendiri)...dapat buat cupcakesssss sendiri (Jakun hapraks) 

Kalau orang Kota Singapore buat, boleh jadi cantik, Mesti yang kat Kota Damansara buat pun boleh jadi cantik. Mestilah!! (Cakap orang lemah semangat) ..

Tapikan,, .

Kenapa??? errrrr

Kenapa orang Kota Damansara buat ada...ada...

Belalai......


Kenapa orang Kota Damansara buat macam...

Macam

Macam..... Errrrrrr

 
 Periuk Kera????

   Apa sudah jadi? Peraaaahhhh!!
Belalai, Periuk Kera...semua-semua tu mana ada kat Kota!!??

MERAJUK 
Bungkus OVEN
Pi Pindah Hutan


Sebenornya...
Kalau dah Mangkuk...
Mangkuk  gakkk
Tak  payah buat  kek-kek cawan (cupcakes) bagai
Kalau nak buat buat Bowlcake Kek-kek mangkuk - Mangkuk besen.

 
 Ini aje yang jadi awakkk...Tapi macam tak jadi gakkk ...

 Psst: Agak-agak Bang Badang nak tak ikut kita pindah Hutan?

36 comments:

  1. tu bukan periuk kera kak...
    itu hidung zizn raja lawak...
    heh!

    ReplyDelete
  2. aduhai gerau.. ok la tu.. tak la melimpah ruah semua.. tak jugak bantat kan.. trial & error biasalah dlm dunia baking ni.. tak per.. teruskan usaha anda, USAHA TANGGA KEJAYAAN.. :)

    psst!! sekali tengok cam belalai gajah, dua kali tengok cam lobang idong :) hihihi..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. jgn merajuk.. jangn pindah hutan.. cuba lagi.. masak kene sepenuh jiwe.. hihihi.. iye ke.. rasanya baru separuh jiwe tu... cha alif boot...

    ReplyDelete
  4. kalau kita suka aje sebab cute.. hahaha

    perfection is overrated..

    ada gaya tersendiri lagi best apa.. hahahaha

    ReplyDelete
  5. kahkahkahkahkah!!!!
    hadoi hai!!!!!
    macam hidung Pie!!!

    ReplyDelete
  6. okay lah tu kak!!! sy pun selalu gak buat cup cakes tak jd. sebab tu malas nak buat lg. klu teringin nk makan, beli aje lah.

    ReplyDelete
  7. Salam kak gerau! hihihi.. alaaaa..sesekali kan jd mcm tu jan lah sampai nak pindah utan pulak :D kita pun lg teruk kalau buat tak jd rupa kerang busuk :D go kak gerau!!!

    ReplyDelete
  8. hahhaa..terperanjat beruk sekejap, bila nampak my pandan cupcake yg kat atas tu..ada kat sini, ingatkan bila pulak kita update gambar ni kat my blogroll...

    rupa2nya, org kota damansara pun dah buat ya..alah tak kan kerana hidung kembang dengan belalai gajah tu nak pindah ke hutan!!..yg tak jadi cuma satu, yg lain ok lah tu..

    tak apa tak apa..nanti oven dah season tahulah mengadjust temperature oven tu.. ini cuma trial and error...

    rasa2 abang badang tak nak ikut pergi hutan kot..hehe

    ReplyDelete
  9. Kak gerau,
    oven saya pun tengah merajuk, tu yg lama tak membaking. ( alasan je ni...)

    ReplyDelete
  10. kihkihkihhh...

    ok la tu kak. janji ada rasa. errr..sy rajin gak g KD. taknak ajak rasa mafin ker?

    ReplyDelete
  11. kak gerau, tak yah nak pindah dalam utan. nanti muffin tu 'orang2' dlm utan tu pulak yang makan. eh pandai ke dema makan muffin ye? nanti tak dapt nak berblog lagi sebab 'orang2' dalam utan tu tak pandai lagi... jangan merajuk, buat lagi. kalau tak de sapa yang nak makan, bagi saja pada saya...hehehe

    ReplyDelete
  12. kak gerau...kalau ada pertandingan cup cakes paling kreatif,mesti akak yang menang punya...hehehe

    p/s..saya pun kureng gak buat cc ni...jgn berputus asa.

    ReplyDelete
  13. macam hidung Garfield katun je..

    ReplyDelete
  14. memula mmg cam2, lelama tu musti jadi pkr, bole wat jual

    ReplyDelete
  15. walopun mcm belalai gajah tp mafin akak nmpak gebu, ok lah tu tak bantat kan.sedap tu yg bhgn meleleh tu la yg sedap nmpk garing..

    ReplyDelete
  16. gerau..ok ape? x d gaya mcm x jadi pon..cuma terlebih muatan jek sket...alaaa, memula mmg gitu nnti dh byk kali wat sure terer lah...kita ni dok x jauh..x yah pindah hutan lah, nak rasa gak hasil oven gerau tu, kikiki

    ReplyDelete
  17. Mula2 biasa la kak..
    Oven terperanjat sket..

    aii dulu pernah gak mula2 wat cupcakes dia naik cam jerawat berbintik2 gituu..macam2 hal kannn..janji licinnn kena bedal!!

    kiut la pulakk belalai/periuk kera tu hehehe..

    ReplyDelete
  18. Gerau nak pindah ke hutan mana eh? Hutan simpan ke? Ok gak tu sebab nanti leh jumpa ramai orang berrekreasi.. hihii... Ala Gerau, sket je terpeleotnya tu. Take it this way, cuba cari satu donia ni, ada tak muffin yang jadi sejibik cam Gerau punya. Tak de kannnn? So, your's is one in a million tau! Tak de saper leh ciplak! (Ayat-ayat penaik semangat tau.. look at it through the positive angle okay!)

    ReplyDelete
  19. adeh kak gerau!memang penghibur hatiku yang duka lara la..
    sori i ketawe dekah2 semalam,smbil pegang Tomot yg terpinga sbb maknye pun dah mcm nk jd org utan..ngeh ngeh ngeh

    ok ape kak gerau..sy pun penah mengalami kejadian tu..
    pada hemat saya (ecewwah),mgkin kak gerau ni terer masak lauk ko..bkn cake2 ni..cubela bakor ayam..msti jadi pnye..jgnla bungkus oven tu..cian bang badang..

    peace kak gerau!!

    ReplyDelete
  20. Salam Gerau

    Aku ketawa beso tengok muffin tu.
    Tapi janganlah kerana rupa dia mcm belalai gajah/periuk kera ko dah merajuk.

    Memasak ni mesti ada passion. Selepas beberapa kali barulah pandai adjust kepanasannya. Oven tu pun nak juga berkenalan dengan ko. Ni ko je yg nak kenal dia. Tak adil la buat gitu kat oven tu. Give her a lot of chances to prove herself worth.

    Cuba lagi ye Gerau..... Jangan putus asa. Wakakaka...

    ReplyDelete
  21. Salam kak Gerau,

    sihat ke?? Apa sudah jadi tu...hihi tapi kan cute jugak tengok gambar tu...apa2 pun boleh cuba lagi jgn putus asa kan...cuba lagi.

    ReplyDelete
  22. ha.ha.ha.he.he.he.hi.hi.hi..ciut cup cake ko..pasni leh bukak kedai..jgn mare ai..aku pun kalo buat jadi cam ni. tapi byk sikit belalainya...

    ReplyDelete
  23. hahaha 1st time tgk cup cake macam ni...x pe kak, yang penting mesti sedap dan habis jugakan :P

    ReplyDelete
  24. ok la tu kak gerau, meleleh isinye..ltk krim la buat hiasan, cover skit..he2

    ReplyDelete
  25. hihii.. klaka laaa.. ;D

    ReplyDelete
  26. Sampai hati awak nak bungkus avon g pindah hutan... bungkus la bang badang sekali. heheh..

    Psst, kite makan yang ada belalai pon kite redha kak gerau! awww.

    ReplyDelete
  27. salam gerau..okeylah ..kira jadilah kan..boleh jugak buat makan.

    ReplyDelete
  28. sebenarnya jika bako garing-garing,yang belalai tu yang sedap hihi..ok la tu gerau..nnt pela-pelan expert la baking membaking ni

    ReplyDelete
  29. Salam Dik Gerau...nak tukar oven tak???kita tukar dengan oven Butterfly Akak...hehehehe...masih lagi....

    manalah tahu.....

    Dah eloklah tu....janji sedap & tak payah beli....air tangan gerau tu pengikat kasih ..... Bang Badang Dik ooi!

    ReplyDelete
  30. cupcake belalai gajah tak pernah lagi saya tengok. kreatif tu. Kalau letak kat Uptown D'kota pasti meletup!

    ReplyDelete
  31. Assalammualikum semua...

    Sekarang kak gerau tersangatlah sibuk dengan projek kerja yang entah apa-apa...Baru sekarang dapat menengeek kat sini..

    Afendi: he he he Pandai ajer ko ya...

    K Nor: Hidup Kak Norr...

    dZhana: Sampai sakit Jiwa buat dah kak, tu yang tak jadi tu. ki ki ki

    Hantumakan: I luv uu... I like when you support me...ka ka ka...

    IBS: Amboi,,,pie lak...

    ain:Ceh, ceh ceh,,,itu cakap orang tak sempat buat sebab syiok tengok korea kan

    Ijayuji: Chai yuk Chai yuk...

    Ayu: he he he...saja tempel sebab nak buat berbandingan dengan yang jadi dengan yang tak jadi...kesian kita ek...

    Kita pujuk gak kalau bang badang tak nak...

    hazila: Tau dahh...taktik lama..he he he

    Tijah: Pandailah ko amik hati akak yo jah...sanggup ke ko makan muffin hidung kembang akak tu jah?

    ReplyDelete
  32. Azita: Laa,,,tok sah le makan mapin ghupa gitew....nanti akak buat yang lain nooo

    Ima: Iya kee...sapa nak tajaa...awak ke? akak nak hadiah errr telepon biri-biri leh?

    S: Semua orang kata macam hidung ek...ok gak hidung garfield...hidung dia tak de bulu. ki ki ki

    Az: T q...pembakar semangat kak gerau yang memang dah semangat ni

    ZaiY: tq...tapi yang meleleh tu keras bila kena bakor

    Jun: ha ha ha...nak rasa? buat malu ajer...orang lain, punyalah cun melecun cc dia...Kita punya macam kat hutan simpan punya CC...

    ReplyDelete
  33. Bersambung...penat ni...kerja setimbun...

    ReplyDelete
  34. hehehe ada belalai lak. pe kata akak try cup yg jenis lain (mcm mangkuk tu) pastu letak separuh atau paling byk 3/4 adunan je rasanya tak melimpah la nanti ;)

    ReplyDelete
  35. Kak Gerau....
    Saya baca blog kak Ai dlm bahasa Inggeris sbb terklik dekat translate pg tuh...sangatlah kelakar...cuba kak ai cuba...

    Zura....

    ReplyDelete
  36. TT MUM: Kiranya,,,tu ok lah yer...nanti kita try lagi nooo...

    MamaFami: I luv u mama...U memang beri semangat pokok kelapa kat I...terima kasih bebanyak...Ni dah bersemangat ni...

    dila: tak der nyer...kak gerau ni hampeh yang banyak...melantak terror

    melatie: amboi...panjangnya golak hang...melatie hoooi...tapi syiok gak buat kapkek ni ek.

    Nuridah: Chaiyok, chaiyok untuk kak gerau

    C Ton S: Hebatnya ko...banyak belalai...ko lah buat jual dulu...

    Ida C: ala ida, umah akak ni...selagi tak berulat,,,semua ddioarang makan.

    Ijan: susah ooo, bungkus bang badang sekali....

    Kak Ina: memang lah boleh makan kak, tapi tak leh buat majlis...hancus.

    CM: tq cm...U memang kawan I...

    kak Wat: Tawaran masih terbuka ke kak??? mentang mentang dah dapat katil baru...kita adalah jeles

    Dr Sam: kalau letak kat Klinik Doc laku tak? saya letak dalam kaca heh?






    umi: baik cikgu, nanti kita buat macam cikgu cakap noooo'

    Zura: ko niii,,balik-balik suruh akak baca dalam b Ingg...macam mana nak membacanya pun...bukan ler teman ni tau bebenor.

    ReplyDelete