Pages

Wednesday, June 23, 2010

Akibat Tak Payah

6.30 Petang
Kentang: Helo, mama heh? Ma, ma, ayah tanya, malam ni nak makan apa? Nak Ayah  singgah pasar malam?
Gerau: Pasar malam? apa-apalah. Yong tau fu tak payah, beli lain daripada yong tau fu...apa-apa ajer. Tau!
Kentang: Tak payah? 
Gerau: Yong tau fu tak payah, lain-lain tak per lah beli.

30 minit kemudian...

Gerau:Cepat sampai.Beli apa kat pasar malam?
BB: Beli apa? Kata tak payah.
Gerau: Tadi kata nak pi pasar malam?
Bang Badang: Memang nak singgah, kentang cakap, Tak payah.Dia cakap, Ma cakap Tak payah.
Gerau: Hah???????????Habis tu? tak beli apa lah?
BB: Tak lah.
Kentang: Ma cakap Tak Payah kan? 

Grrrrrrrr... 
Kentang selalu cam tu tau,,,aniaya orang... Memang nak kena sekeh budak ni ...

Akibat Semerta  ...Tak Payah.



10.00 malam 

Kentang: Ma
Gerau: Hemmm
Kentang: Ma lapar tak?
Gerau: Tau tak per... 

10.15 malam.
Gerau: 2 keping sorang...roti habis...
Kentang: Alaaa, sikit nyer...ma ni...seksa anak...
Gerau: Tak payah bising...makan jer.



16 comments:

  1. haaa kannn!! sapa suruh, kannn!! nasib ada roti, kalau takdo, nganga aje la kentang

    ReplyDelete
  2. Betoi jugak tu..tak payah pun beli apa2 kat pasar malam...Dik Gerau buat cucur....buat simple express pizza lagi....cabuttttttt!

    ReplyDelete
  3. slm rinduuuuuuuu...

    ReplyDelete
  4. slm rinduuuuuuuu...

    ReplyDelete
  5. hahaha. meses tak sampai kosan ehh..

    ReplyDelete
  6. salam kak gerau...nasib baik akak ni cekap didapur...

    ReplyDelete
  7. salah info kot... bebudak slalu cam 2 dpt pick-up ayat yg biasa dengar jer...

    dari xde yong tau fu pon ok gak kan... :)

    ReplyDelete
  8. wahahhahaahahaaaaaaa.....seb baik gerau cekap..ade gak makanan, kalu jun..sah2 kna kuar mkn...wahahaha

    ReplyDelete
  9. Ha tu la kata tak payah, bebudak bukan reti maksuk tak payah..Dalam tak payah tu mama Kentang boleh buat jemput-jemput ikan bilis dan pizza roti lagi. Salute!

    Moral of the story: lain kali kena cakap beli apa yang mak kentang suka makan.. he..he..he

    ReplyDelete
  10. lain kali akak cakap beli jer apa apa ..kan dah..heheeee

    ReplyDelete
  11. roti pun kena catu... cepat dapat gi haji ni kak! haha

    ReplyDelete
  12. Kalau kita jadi Gerau, kita lenyek Kentang buat kentang putar tau... especially bila tengah hangin malas melanda! Muahahahaha....

    ReplyDelete
  13. dah mmg x der brand yong tau fu tak payah..tu yg x beli...
    awat x goren kentang tu, smbil tgk bola..hehe

    ReplyDelete
  14. haha... lawak la si kentang ni.

    ReplyDelete
  15. Salam semua,
    kan! kentang memang cam tu

    Kak Watier:
    Kejorrrrrrr

    dZhana:
    Rinduuuu, serinduuuu rinduuunyaaaaa....ceh, lagu apa tu ek?

    Tijah:
    Tension akak jah.

    ima:
    Tak der cekapnya ima...kebulur punya pasalllll terpaksa...

    Gelas BM:
    he he he...memang pun...

    Jun:
    nasib baik ada roti...kalo idak, gerau talakan milo jer kat kentang...

    ReplyDelete
  16. biasa tu msg tak sampai...jika ada orang pesan melalui tpon..mmg sah lain jadi msgnya:)

    ReplyDelete