Pages

Monday, February 22, 2010

Ada Bau Tak

Ada bau tak??? He he he...Alaaahhh takkan lah tak bau...Bau kemenyan???Hiss tu...kalau malam jumaat.

Kuat no bau diaaa ek,,, macam ada hangit-hangit sikit...sikit ajee. Ada bau??? Ada kan? He he he...

Sudah ada bau...kalau diletakan dalam benda ni...di On kan...mesti ada bau hangit ni...

Lagi tadi, Bau, Bau,....Bau Apa??? Oh Ovenn... bau oven... Terperanjat tau..Sajer ajer tau. TerMelatah kita.

Bau kuih laa...

 

  
Kuih Bakar Pandan... 
Yeeek Eleeeh Kuih bakar pandan  ajer???
Jadilah..nasib baik jadi...itupun terhangus sikit bawah diaa...

Nervous Koooo...
Introductionlah katakan....
Macammm Malam Pertama tau...errr Malam Pertama???
Malam pertama tidur rumah orang...Tentu Nervous kannn..
Hisssh korang ni.
Psst: Keji bebenor...Kak gerau mampu masak ni ajeer....itu ajer pun yang pandai...tengah cari tok guru nak bakar benda lain..Ada sesapa Volunteer????

41 comments:

  1. yeaaaaaaaaaaah for kak gerau.. ngeheheee

    ReplyDelete
  2. wawawah... tak tido malamlah, mlm ni Kak Gerau tido dok pelok oven, bau harga kuat betol!!!

    ReplyDelete
  3. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

    ReplyDelete
  4. salam kak gerau, waaaaaaaaaahhhhh wahhhh aben lai liaow hor!!..congrats2..happy baking lah lepas ni..bak sini sikit nak rasa kuih bakar ynag dibakar oven yang baru pecah dara..hehehe..tak senonoh kan kita ni..wakaka..

    ReplyDelete
  5. opocott oven...hehe cm pun melatah tersebut oven kihkih

    ReplyDelete
  6. vavavava...hikmat cakaran rimau yg berkesan!! sekarang kak gerau leh mengoven le setiap hari.. next nak masak ape lak? kalu masak yg sedap2, angin2 kan le bau tu ke UK.. hihihihi..

    ReplyDelete
  7. Lawak aa Gerau...ingatkan bau apa lerrr... rupanya bau kuih bakorrrr....

    ReplyDelete
  8. Dah agak daahhhh!!!
    ptg tadi elok2 panas tetiba hujan!!
    Dlm hati berkata2, tertanya2....
    Gerau dah dapat oven dia kot?
    menyanyi sakan....
    haah! kan dah betol dah!!!!!
    tahniah dan syabas GG, cukup2lah nyanyi tu...tak larat kutip baju lembap....
    Tahniah dan Alhamdullilah.... menkrimpap kita lepas nih? hehe cyg GG - QJ.

    ReplyDelete
  9. gelak sengsorang bace cerite dr bawah...upernye k gerau memecahkan dare si oven baru...patut le tak sudah2 soh carik bau...

    ReplyDelete
  10. Auummmm!!! dah dapat!!! berapa kali cakar baru sampai ni kak gerau.hahahaha... gurau je kak gerau. jangan marah! kalau marah nanti oven kena jual. hihihi :D

    ReplyDelete
  11. mak aiii..bau sampai ostolia nihh!!

    tido tu harus sengih2 kannn...hehe

    kak ger, aii baru wat roast ciken..pi ler tgk..pasni kak ger lak buatt pakai oven baruu :)

    ReplyDelete
  12. akakkkk... baunyer sampai ke jepongg! kiter dtg kiter dtgggg... nak nakkk!

    ReplyDelete
  13. haa.... dh dpt hasil cakaran ghimau ya... tahniah! slmt membaking ya gerau..

    ReplyDelete
  14. wahhh...kak gerau dh ada oven baru yeeee!!!! jeles ni!!!! rasmikan pulak ngan kuih fav sy laki bini. lg le jeles!!!!hehe

    ReplyDelete
  15. Salam Dik Gerau..agaknya angin tiup bau tu arah lain..lambat baru sampai Penang....ala majuk oven Butterfly Akak.....walaupun dah banyak hari masih bau gak lagi.....

    psst..... akak pun tgh cuba cakar2 sambil massage2 manje gitew....tak nak aben lah....nak katil dgn tilam bantal baru....(wah lain terus...dari barang2 dapur....!)

    ReplyDelete
  16. Uwaaaa........ sedapnya !!

    Tie suka kuih bakar, tapi tak pernah buat.

    ReplyDelete
  17. kalau kuih bakar...yang hangus2 sket tu la yang kita suka hihihi :)

    ReplyDelete
  18. gambo oven nya mana kak?
    heh!

    ReplyDelete
  19. Kak Gerau, sedapnya..i likee..

    ReplyDelete
  20. oven baru, nanti blh masak ayam turkey la gamaknye..he2

    ReplyDelete
  21. ha ah.gambor ovennya? mana?!!!

    ReplyDelete
  22. bauuuuu.. dtg nk makan ni...

    ReplyDelete
  23. bau smpai sini tp puas cr x jumpe..rupanyer dr umah gerau..hehehehe. wah3...dh dpt idaman kalbu..x kasi can, trus operasi nampak...x sia2 lah cakor mencakor nk dpt..hahhaa...pas ni trus wat mcm2 ye gerau, kalau x abis..anto s.alam ni...

    ReplyDelete
  24. Salam semua...

    HM: yeaahhh ngehe he heeee

    Sari: Mana awak tau? pandai awak

    Hapi: Hello, tq for visiting

    Ayu: Sudah lai looo...oven murah ajerrr wak...

    CM: oh mak kooo oven...he he he...melatah gatal gitewww

    MLuvF: Boleh boleh...kalau sampai hangus mesti sampai baunya ke UK...

    MamaF: Kuat tak bau dia???ngeeh ngeh ngeh

    QJ: E ehhh, kita nyanyi pelan-pelan aje pun hujan ke??? tu laa...Cream Puff dalam senarai U...

    Fiza: laaa baca cara songsang gupernya...dari bawah ke atas..

    Ijan: Aummmmmmm...menjadi cakaran akak dik...ha ha ha. tak nak tak nak marah...nanti oven kena jualll.Penat ooo nak cakau...hi hi hi

    TTMum: Uhhhh,,,hebatnya bau masakan kak gerau, ke UK bau, Ke Ostorlia Bau, Jepun pun bau...tu baru beli oven cikai...he he he..

    Hana: Sukanya samapai ke Jepun baunyaa...Siap la kamu ana...ari-ari akak datang umah tengok resepi...

    K.Norr:; he he he tak sempat nak beri kuih bakor kat bakal menantu errr errr yang dah balik Jordan...kah kah kah...

    Ain: awak suka ke??? Tapi bila masak ngan oven baru lagi sedap lah...kah kah kah..Tak de maknaya ek...

    ReplyDelete
  25. okla tu kak gerau..bakor jgk kuih bakor..kite gune oven setahun sekali..kekeke..

    ReplyDelete
  26. Aduhhhh kak Gegau kak Gegau..
    penat dah ni nak gelak....
    Ooooo Jepon dah sambut raya yaaa...?

    ReplyDelete
  27. tahniah2 ..tepukan gemuruh untuk akak. errrr. cap apa oben tu..rama2 ke kupu2??ke cap rimau...???

    ReplyDelete
  28. tahniah2 ..tepukan gemuruh untuk akak. errrr. cap apa oben tu..rama2 ke kupu2??ke cap rimau...???

    ReplyDelete
  29. tahniah2 ..tepukan gemuruh untuk akak. errrr. cap apa oben tu..rama2 ke kupu2??ke cap rimau...???

    ReplyDelete
  30. tahniah2 ..tepukan gemuruh untuk akak. errrr. cap apa oben tu..rama2 ke kupu2??ke cap rimau...???

    ReplyDelete
  31. alamak Ai teranto banyak lak komen...apa nak buat..peminat setia katakan..he.he.

    ReplyDelete
  32. Salam GG, kita mcm DocSinga nak nengok wajah oven gak.

    Selamat berhibur dgn oven baru :-)

    ReplyDelete
  33. Tepukan gemuruh !!!!

    Nasib saya ni mmg tak tau masak & takde kesajakan pun utk masak sedap..

    kalau tak mesti naik 2kg setiap mgu..

    anyway, kuih ni peberet saya..

    setiap rabu mesti beli kat pasar tani

    ReplyDelete
  34. dila: akak pun tak leh harap sangat..mula-mulaa bukan main lama-lama,dengan kak gerau sekali lenyap...ki ki ki

    Sue: ha ha ha haa...dah dah Jepun dah raya...ingat ekkk...akak pun dah lupa Jepun dah raya...

    C Ton Sentul: Maaf leer ,bukan tak layan peminat...tapi peminat fanatik ni kena layan lain sikit. kah kah kah...mual mual..Ko nak autogerap? aku kasi ngan kuih bakor lagi...

    Somuffins: alaaa...oven cap SENAPANG ajer...ha ha ha

    Zel: Tepuk-tepukkk...err hari ni makan KFC lagi tak? he he he

    ReplyDelete
  35. Kak Watier: Kak...kalau nak katil kena cakor binatang lain...cakoran rimau tak jalan...he he he

    Kayte: Awak tu selalu buat kuih grand-grand ajee...kalau buat kuih ini mesti tutup sebelah mata, angkat kaki sebelah boleh jadikannn..

    Ida Cute: Ida...sama ngan akak. lagi hangus lagi sedap noooo

    afendi: ko ni sama ngan DrS tu ek...nantilah...oven akak cap senapang ajer..ko pernah dengor???

    Azmiezas: I like tuuuuu

    Dahlia: apa-apa ayam pun boleh...sardin cap ayam pun boleh..ki ki ki

    DrSinga: Alaaa,,,kat kedai kasut banyak oven tu...he he he. Oven cap Senapang...Tau tak jenama ni?

    dZhana: sila-sila,,,gate tak tutup tu...masuk jer.

    Jun: berbaloi bercakor-cakoran kan kan....

    ReplyDelete
  36. Salam Kak Gerau,
    Akak pekabor? senyap je ni... oven sihat? hehhee.. kite minggu depan baru start cuti 2 minggu. nak tunggu keluarga datang melawat... kak gerau bila nak datang melawat kami nie? oven kite buruk, tp kalau kak gerau datang, kite boleh buatkan kuih bakor gak kat kak gerau tau! hehehe

    ReplyDelete
  37. ishh...sedapnya. nasib baik I tengah on diet. http://misi100hariblogspot.com

    ReplyDelete
  38. Anonymous1/3/10

    salam kak gerau...

    lme tol rasernye Iman x jenguk pangkin nih!...al-maklumlah skang ni musim 'berdiam diri'...kuikuikui

    wow! da dpt avon rupernye...oopppsss oven laa...patut la...(patut la..ape yek?..cuba kak gerau teka..) heheheh

    alaaa...pasni ni bakar la cokelat kek pulek...lme da x mkn nih! (eiiiyy..byk songeh plak si Iman ni...)

    btw, hepi mmbakar la yek kak gerau...jgn terbakar 'hati' sudeyyy! huhu

    ReplyDelete
  39. Anonymous2/3/10

    kak ai, cube baca kak ai punye blog nih dlm english...ala click kat yahoo translate tu je... algi kelakar...
    zura....

    ReplyDelete
  40. Salam rindu gerau ..dah bolihlah kita tempah kuih kat gerau ek..

    ReplyDelete
  41. Salam Puan Gerau

    Tak kisahlah brand oven ko tu Cap Senapang. Yang penting dia akan berbakti untuk kehidupan akan datang.
    Tunjuk gambo oven ko tu gerau! Bukan ape saja nak memeriahkan lagi hadiah BB ko tu. Eh, malam-malam tido ko peluk Oven ke atau BB?

    SYABAS! TAHNIAH.

    Ni dah 10 hari aku tunggu entry ko. Dah dapat oven ni, ko kena demam kura ke? STEADY LA BEB


    Salam manis
    Saidatul Azian

    ReplyDelete