Pages

Thursday, July 15, 2010

Bila ada air


Perut adalah sangat lapar...
Singgah di Danau Rimba kota damansara...

Duduk...duduk...tengok kanan, tengok kiri... mendagu, melangok... macam-macam posinglah akak buat. 
Kat dapur ada orang tengah masak.

Pelayan tak mai pun tanya order...
    Ahkak pun nyanyi...

Ku tunggu dan menungggu,
khabar darimu sayang... 
(yang ni akak tipu)

"Hoi,,,,waiter, Plzzzzz...Waiter, Waiter mana ni..." jerit aku berulang kali (dalam hati)

Lama lepas tu Sekejap lagi...mai...

Ambik order...bla blaa blaaa.
Tunggu lagi...

Tengok lampu

Kurenung-renung pulak bubu...
kot-kot tengah tengok ikan jatuh  berlepak lepuk 5, 6 ekor, atas akak ok gak...

Air sampai....
 Lee Lam Thye. Lee Chee Kang
Nasib baik sedap...Habis semangkuk ahkak sedut...


Sedap kan.....itu baru tengok, belum lagi sendiri sedut...Nikmat... 
Nikmatnya Cam tiga hari tak mandi, alih-alih dapat terjun dalam kolah surau....
Segarrrrr. Nyamaannnn

Order lagi semangkuk...


Habis dua mangkuk , baru dapat habuan yang pertama. ...apa kebendanya entah...
daging burger dicurah sos black pepper  Lepas tu, dibaling-baling roti seketul tu dalam pinggan, ditempek-tempek ngan sayur.
burger steak Kekdahnya...

Sesuka hati ajer bagi nama ek...

Yang ni, ayam mendidih....he he he...sebab tengah anto dia masih mendidih....
Jadi, sangat relevan diberi nama ayam mendidih.
Ayam Chuppp.... (Chicken Chop)

Oklah...makanan dia boleh tahan...yang tak tahan, is The lembab ...Danaulah katakan...sejuk...jadi selalunya tempat sejuk berair...bila ada air mesti lembab kan...
Itu teori ahkak la....

Boleh datang mai lagi, ada sup unta utara, sate dan banyak lagi....tapi order makanan dulu, lepas tu, balik tidur sekejap, 1 jam lepas tu mai makan

16 comments:

  1. Salam GG

    (voice over: Waah, tak chii.. makan thedap2 tak ajak Kentang ehh?)

    ReplyDelete
  2. sedap nya makan2.... the lembab tu agaknya kena komplen banyak baru wake-up kot... yg best tu...oder dulu pas tu balik... 1 jam lagi mai makan!!!! kelako la gebang.

    ReplyDelete
  3. salam ...

    sesekali gi makan chicken chop dekat ayob cafe plak .. belakang tu ajer kwsn rumah 1 setengah tingkat .. jln nuri 7/22 ... mlm shj ... blh tahan juga sedap dia...

    ReplyDelete
  4. salam k.gerau...kedai mkn tue,dia punya deko...cantik!tp service lembap nie..yg x syoknya!betui gak kata k.gerau....order dulu.blk umah ..tido,pastu mai blk ke DANAU..hikhik

    ReplyDelete
  5. ala gerau..lenkali pegi situ..bwk la tikor bantal...susah woo nk pegi balik..jam lagik...alang2 tunggu tu, tdo sejam kt situ...celik mata, leh trus ngadap makanan..ekekkekeke

    ReplyDelete
  6. kalau malas balik tido dulu, bawak bekal cekodok:)

    ReplyDelete
  7. adus cik gerau, lotih kite nak gelak tang "nikmat cam x mandi 3 hari tu"...

    ReplyDelete
  8. kak gerau, lenkali nak dtg makan situ, bawak le sahibba ke saidina ke dam ulor ke.. tunjuk depan waiter2 itu betapa lembabnye mereka.. heheheh..aci tak?

    ReplyDelete
  9. penah ke mandi kolah surau?
    heh!

    ReplyDelete
  10. wahhh makin cantik gambo2 nih.. erm...tak ajak k.nor makan sorang ya.. :)

    ReplyDelete
  11. lain kali...duk kat DangauNo 1...
    cepat sikit...Gerau duk kat Dangau 2...pasal tu lah....

    ReplyDelete
  12. menci tol kalu org lembab!

    ReplyDelete
  13. salam ziarah ke sini..

    ReplyDelete
  14. bila servis slow ni yang malas nak pi:(kena balik tido dulu..jika tak jaga jaga habislah :)

    ReplyDelete
  15. Salam

    ajak... tapi kita tak nak kasi dia punyer gambor masuk dalam ini cerita. ki ki ki..

    kak rose:
    tu la...kena hantor memorandum ke? kikiki

    ummi:
    kita ada dengor orang cakap sedap, tapi tak pi lagi...sebab malam baru bukak kan?

    azatie:
    tu la...lain kali bawak bantal ngan selimut...tidur jap. bila siap suruh dia kejut...ki ki ki

    Jun:
    ha ha ha...tu la...dah siap suruh dia kejutkan kan, basuh muka boleh terus makan

    TT Mum:
    cokodok atau keropok lekor noooo

    ain:
    yer...memang nyaman...sejuk...

    Budak Lurpak:

    bawak batu seremban la....atau ceper ...ha ha ha

    afendi:
    rahsia....nanti pak imam marah.kah kah kah

    K Nor:
    kak nor masak lagi cepat...drp diorang ni

    Dr singa:

    laa....semua dangau tu tulis no 2...ki kiki

    sari:
    Yezzz me tooooo

    Penjejak maya:
    Sila, sila masuk...duduklah dulu, tuan khemah ke dapur

    cik Manggis:
    kunci jam loceng...ha hahhaaa

    ReplyDelete
  16. Ayam mendidih yang tak tahan tu... hehehhe...

    ReplyDelete