Pages

Monday, July 12, 2010

Senbod Kota Damansara

Tengah baring-baring...
Assalammualaikum,,,,,

Gerau: Makkkkkk, abahhhhh, dari mana ni?

Mak: Aku dari Kedah, lalu highway nak balik Johor, sekali nampak senbod Kota Damansara....Terkejut...terus masuk simpang. Nasib baik betul. Kat Malaysia ni, satu ajer nama tempat Kota Damansara kan?

Gerau: Terrorrnya mak...ngan abah...(mak ngan abah gerau hanya tahu datang rumah kak gerau kalau dari highway Johor ajer, kalau dari tempat-tempat lain dia tak tahu...dan mereka sangat berbangga diri dapat sampai umah kak gerau dari Utara...he he he)

Ole-ole dari Kedah...




Dan juga, ikan pekasam, beg, ngan cadar...

Datangnya kejap benor...lepas sembahyang asar...dia minta kita orang antor arah ke highway balik ke Johor...Tidur di Muor dan esoknya ke Pontian..
Terima kasih mak....Kesian mak ngan abah...



17 comments:

  1. kuat lagi mak ayah kak gerau eh, buleh drive jauh2, syukur.. kuah rojak tu sedaaaaaaappppp!!!

    ReplyDelete
  2. salam ..

    kota damansara tu seksyen berapa ??

    ReplyDelete
  3. Syukur, Alhamdulillah. Bukan awak sorang je yang gembira bila parents awak singgah. Kita pun gembira. Tapi parents (age 83 and 75 years-old)kita dah tak ada kudrat nak ziarah anak-anak dia yang 9 orang ni. Jadi kami pakat adik-beradik setiap minggu ambil turn balik kg kat Teluk Intan. My turn will be next weekend on 24&25 July. Anak bungsu I nama Ahmad (10 thn) seronok giler dengor khabo nak balik kg nih.

    Ole-ole dari Kedah...hhm Mmg sedap. Nanti buat rojak buah anto le kat rumah kita semangkuk..

    ReplyDelete
  4. nak ikan pekasam sikitttt...
    kuah rojak mak bee tu fav kami sekeluarga gak..

    ReplyDelete
  5. salam kak gerau...memang seronok kalau family terutama mak ayah datang berkunjung kerumah kita...tapi mak ayah kita dah lama tak dtg sini...maklumlah jauh...jadi kitalah yang balik jenguk mereka...seronok sgt bila dpt balik kg...

    kuah rojak tu berkenanlah...:)

    ReplyDelete
  6. Salam gerau..
    tak tahan tgok pelam kuning giteww..perghh meleleh ayaq liuq dah ni...aduyaii...tgok garan belacan MAK BEE lg la..terkenang2 sedia..makan pelam muda yg mengkal tu aduhh..x nampak org kiri kanan dah time tu...uwaaa

    ReplyDelete
  7. x tahan nengok mangga tu... itulah mangga yg kak rose tanam di langkawi tu, bila berbuah x dapat makan dah pindah shah alam!sedeyyyy...

    ReplyDelete
  8. salam kak gerau...bestnya byk jajn dr kg mak & abah k.gerau bwk yer..pelam tue...sedapnya!!!!

    ReplyDelete
  9. wah3....sukalah gerau dpt ole2 tu...kalau mkn rojak tu ajaklah kita..kota damansara ngan umah kita x jauh..hehehe

    ReplyDelete
  10. mak abah buat seperais....

    ReplyDelete
  11. Kak Gerau, sedapnya kuah rojak mak bee tu..... wanida pun suka sangat. Asal menghala ke utara / ada member pergi hala sana sure kirim... yumyumyum....

    ReplyDelete
  12. seronoknya jika keluarga datang ziarah lebih-lebih lagi jika buat kejutan ....cm kat kg ni rasa takmo balik kl huhu.

    ReplyDelete
  13. tak pernah nak tidur kajang, mentang² kita takde durian, hihi... tak kawan jap

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Salam semua,

    budak L:
    alhamdulillah kuat lagi...walaupun abah dah 78, mak dah 73

    Ummi:
    malu...


    melatie:
    bagus-bagus...anak kena tengok mak abah di kampung...tapi mak abah kita tak geti dok diam..skjap kat sana, kejap kat sini...kita yang tak terkejor

    ain:
    sedap kan

    ima:
    iya la...kita lah yang patut jengah diaorang ni...

    ariff:

    ape kebendanya tu....blurrr laaa
    cuk badak tau, cuk konan tak tau.

    NJ:
    amboi, lain macam lak, suka mempelam muda. he he he

    kak rose:
    kenapa akak tak angkut pokok tu sekali, Boleh gitewww?...he he he

    azatie:
    memang best, tak cukup. sekali hadap dah habis

    Jun:
    ada sejauh sekangkang singa? he he he

    ReplyDelete
  16. Dr Singa:
    memang seperais tau..unbelibbebel

    kisahw:
    kan kan kan

    cikmanggis:
    amboi,,,over...sapa nak jirus pokok pisang kat depan umah nanti?

    KOG:
    memang pun...tak der durian...kek broadband tak mainlah....

    ReplyDelete