Pages

Saturday, February 20, 2010

Mahallll Kooooo

Ingat tak???? mbak kain ketat? Kat Restoran Sari Ratu? Alah,,, mbak yang sibuk mengemop masa sepasang suami isteri  tengah kebulur cari makan tu? Ingat??? Tak kisah lah, ingat ke tidak... Ni haa nak cerita tentang mbak, eh, bukan-bukan,,nak cerita kisah suami isteri  yang kempunan nak makan kat situ...

Nak jadikan cerita...tetiba, di suatu hari yang terang benderang bak bulan mengambang, si suami tu ajak si isteri makan kat situ...errr tetiba jeeerr kak gerau risau errr...bukan, bukan, kak gerau agaklah mesti si isteri tu risau. Korang agak? Kali ni dengan anak-anak sekali diajak makan.

Melompatlah Si isteri apabila diajak makan...
Minuman wajib...macam biasalahkan kalau tak order minuman ni kira kena taubat nasuha lah...


Makanan pulak Kitaorang Diaorang tu order...
Gulai cili api Urat Tunjang... Perggghhhh cakap pun tak gunaa...Memang sedappp. errr...Diaorang cakaplah.  Semangkuk  RM 8.50. Mahal kooo.
 
Asam pedas ikan tenggiri Tangkuban Perahu. Sekelar RM 7.00...Takkan nak amik sekelor.. Mahal kooo.
 
Ayam kampung Bakor Minang. Seketul RM 8.50. Ini beberapa ketul tau... Mahal kooo.
 
Gulai pucuk paku...Gulai ini special tau, rugi kalau tak order...Gulai ini special sebab kalau kita letak mengiring ke, senget ke, dia tak tumpah...special kannn... RM 4.00 semangkuk.


Bergedil Seketul RM 3.00.. Sedapppp
Kentang bercili. Tempe sambal pun ada tapi tak sempat ambil gambor. Diorang cakaplah...Rm 5.00 sesikit tu...sekali aku sauk ke mulut dah habis.
 
Sambal  Merah.Lepas makan sure lidah terjelir sampai ke lantai. Seminggu makan terus Buassss sirrrr Sir Sir Sir...Rm 3.00. Tengok biji cili dia...boleh pungut buat biji benih.


Ice Cream Andy...Mesti Andy ni dah kaya sebab mangkuk seciput ni harganya 4.00 hinggit...Diaorang tu order semua perasa yang ada kat situ. Tak Tumpah Jugak..Heran kan...

Psst: Untuk makan tengah hari sahaja ...lauk sebegitu sudah beratus ringgit. Terhinggin punya pasal....Kak gerau rasa mahalnya sebab mbak yang berkain ketat lagi terbelah...he he he.Sapa tak faham cerita ni kena pi korek cerita kat Link mbak kain ketat nooooo.


Tapi layanannya Aummmm... Superb. Cepat dan pantas gitewww. Mbak, mbak, mbak kenal tak Nirmala Bonat???? Tak? Tak pe lah...sajer tanya.

26 comments:

  1. mahalnye kak gerauu!! takut saya dengauu, eh baca!! tapi kalau dah teringinn ape le salahnye.. jgn selalu lak teringin..kang tak jadik lak beli ovennye..heheheh

    ReplyDelete
  2. sesekali takpe tu. kalu tetiap minggu maun tetenggal bulu. hikhik...

    ReplyDelete
  3. uish, buleh dua kali pengsan time nk membayor nie. takut nk kira ada berapa ketul ayam tue la... buleh rosak kalkulator.hehehe

    ReplyDelete
  4. Salam Gerau..

    arhahaha....ko ni Gerau, takyah makan cili lidah terjelir kelantai tu, gelakkan tulisan ni pun dh boleh terbuas sir! ada2 jer, thanks a lot, really made my day, aarhahaha....
    Gerau best! luv QJ.

    ReplyDelete
  5. sedap tak? kalau mahal tapi sedap ok gak..lagi sedap kalau dapat makan free kan...

    ReplyDelete
  6. Salam kak gerau!!! mahalllllnyrrr!!! tak po lah janji semua org kenyang.. pelik kan tak tumpah sayur yg special tu..tp jgn hari2 teringin ya kak gerau :D

    ReplyDelete
  7. Nyampah tau kat 'dia orang' tu...makan sedap-sedap tak ajak kita...



    Pssst: Jangan cakap kat 'dia orang' ya!

    ReplyDelete
  8. akak, mahai gila..
    tapi kan nampak sedap,so how?
    suami, isteri dan anak2 mereka tuh puas hati ke?.. kahkahkah

    by the way...
    bila nak dapat oven nih..

    ReplyDelete
  9. kat mana yang makan mahal tu..tapi sesekali nak merasa tak salahkan..

    ReplyDelete
  10. akakkk.. kita datang kita datang! nk minum dulu baru baca cter! sroottttt! kekekekeke

    ReplyDelete
  11. wokey! dh abess.. erkkk kenyang! alhamdulillah wpon semua2nya mahal2 belaka! takpolah! keranamu mbak kain ketat! kekekeke

    ReplyDelete
  12. mahal x perrr...janji org bayoooo...hehehe...dorg letak rege mahal sbb gajo mbak kain ketat tu mahal kot.....
    yg heran, apsal sayur paku tu x tumpah...meh tonggengkan..tumpah dak??? ekekek

    ReplyDelete
  13. sekali sekala koooo kakkk...takper laa.

    cisss...gulai pucuk paku tu mmg special..mana la haku nak cekau pucuk paku kat sini...sadiss!!

    ReplyDelete
  14. suka.. suka makan kalau orang yang bayo!

    ReplyDelete
  15. mahal kalo kena sleraa perghhhh sedap lagi tu..
    heheh xpe kak...yg best lg kalo dibelanja;)

    ReplyDelete
  16. Yuhooo, yuhooo, Salam sejahtera semuaa dan assalammualaikummm,,,

    Love: Mahal kooo...rasa-rasanya sekali ajer terhinginnnya.

    Tijah: Jah, suka akak ko mari bertandang jah...kalo hari-hari makan ssitu tinggal bulu selai je akak ni Jah...ki ki ki

    Ijan: 14 kali akak pengsan dik...bukan 2 kali. bukan kelekkelektor jer rosak, mesin cucuk duit pun rosak...

    QJ: ahaks ahaks...i lup tooo my pren.

    Jamie: makan free memang besst, tapi orang yang membayornya mesti meroyan.

    Ija: kan kan...heran kan kan.

    Xiinam: idok heh,jarang jumpa diaorang pun.
    psst: kita boleh simpan rahsia...Janji! mesti pecah kat perut jeer...

    HM: Diaorang cakap ngan akak, boleh tahan, kira oklah...tapi gulai urap memang best...OVen????? Tungguuu....

    Erna: Kat Restoran Sari Ratu mak encekkk...Sedap memang lah sedap mak encekkk tapi mahal bebenor..

    Hana:Sapa pulak yang menghidangkan kooo air ni hanaaa oiii...Habis minum dah yeer...tunggulah yaaa...jangan balik dulu, makan sini... nasi tengah masak tu haa...

    Jasmen: Tak caya cakap orangg. tak tumpah....he he he

    TT Mum: Cuba kamu try pucuk strawberi tu dimasak lemak...letak udang besor-besor...entah-entah sodap...ki ki ki

    Sari: Eh,,,nama U sama ngan restoran ni..Sari Ratu...U ada share yeer....he he he

    Mmy Seri: Kalo Mummy Seri Belanja lagi best....he he he

    ReplyDelete
  17. gerau..makan beso ni ade ape2 k? kita mahai2 camni x leh selalu..sebulan skalik masa br dpt gaji ok lah..pastu dok dendiam...nk mkn, masak kt umah, heehee..tp abg badang tgk yg pkai kain belah tu x kesah kot bayo lebih sket, ekekkee...

    diorang x kenai lg nirmala bonat..tunggu kalu nirmala tu menang kes, dpt duit byk tu sure diorang kenai..hehe

    ReplyDelete
  18. mahalnyaaaaaa!!!!! Buat saya yang kedekut ni laa....huhuhu

    ReplyDelete
  19. Kak 'G' wanna tag/link ur blog ya...thanks ya!

    ReplyDelete
  20. Anonymous21/2/10

    mengapa tidak:)

    ReplyDelete
  21. memang mahalll kooo hahaha!tapi kalo sedap ok la...jangan mahal2 tapi tak sedap lagi sakit atiii huhuhu :)

    ReplyDelete
  22. mujur mahal...
    kalu tak mesti lg byk lauknya...
    heh!

    ReplyDelete
  23. mahalnyeeeeee, issshhhh teruk la gtu

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum semua...

    Jun: Lepas balik makan hari tu...kita duk dendiam jeerr...beli kuih sehinggit bagi 5. sebab nak cover...he he he

    Beattey: Mahalll memang..

    Yoi: tak kisah leer apa koo nak buat Yoii..macam mana nak panggil nama kamu ni...Yoooi

    Anno: mengapa tidakkk...sapa lak ni...

    Ida: Sib baik sedappp...kalo tidak...kalo tidakkk errr, akak redha.

    Afendi: Pandai ko ekk...Tau ajerr.

    Cikgu Zam: Cikgu...mana hilangnya cikgu...anak murid buli ke? he he he

    ReplyDelete
  25. Ooo tertunailah hasrat di hati diorang nak makan kat kedai mbak kain ketat eh? Tak ler kempunan nanti yek. Agak-agak, ada nak gi sana lagi ke? Hehehe...

    ReplyDelete
  26. Salam Kak Gegau..

    Waduh waduh waduh....
    Datangnya perut kempis poket kembung...
    Baliknya Perut Kembung poket kempis...

    ReplyDelete