Pages

Wednesday, February 3, 2010

Mamak Cakap - Tak Da

Bang Badang kata, minggu ni tak sempat pi beli Oven. Ko cakor lah mana-mana pun. Ko buatlah apa-apa cakor pun. Cakar Rimau, Cakar Tanah. Minggu ni tak sempat!!!! Mana-mana pasar raya pun tak sempat pergi. Ada kursus. Balik lambat.

Saborr...Saborrr. Sebelum banyak benda kita bakor baik kita goreng-goreng.....

Kulit yang sedap.
 
Inti yang padat dan mantop. Best. Sedap giler. Tak Caya, pi beli. Pi pasaraya giannnn beli. 6 bungkus. Tarikh beli: 29/1. 
Ada sapa kisah?
 
Karipap Raza Frozen.
Mengikut kajian, sesuatu objek yang dilihat secara mengiring menjadikan objek nampak lebih menyelerakan. Kamuorang pernah ke baca tentang kajian tu? Tak pernah heh? Memang pun. Sebab itu hasil kajian ahkak. Ha ha ha…

Sambung…sambung balik cerita… Err… Hari minggu ni kursus dah habis kannnnn??? Mata gerau, mata BB bertentang . blink* blink* Toing* Toing *

        “Hujung minggu ni ada kelas”.
         Haaaaa???  
             
…Minggu ni kak gerau sempat beli cecair pencuci TOP jeer. Depan Rumah. Kat kedai Mamak Ani Poora Maa. 

Sebelum bayor .
" Mamak, kat sini ada jual oven ka??  Mamak cakap. Tak Da.
 Apalah...OVen pun tak de...    

Sebelah kedai mamak ada kedai buat kunci . Kat situ mungkin ada.

34 comments:

  1. at least kan kakk...paling2 pun lg seminggu dua dpt le akak oven tu, saya mau tunggu bulan empat sehhh!!! tp dah siap gi survey sana sini. buat kecur air liur je.huhu

    psst...ingatkan karipap tu akak yg buat, nmpak soooo homemade.hihi

    ReplyDelete
  2. hebat kajian kak gerau..mmg tgk gambar yg diambil secara mengiring lebih cepat merasa lapar..

    akak patut tanya kat kedai kasut bata..rasa cam adaaa...

    hikhik...

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/2/10

    huhuhuhu

    view gamba secara mengiring lbey menyelerokan...isykisyk...kajiaan mne tuh yek?

    atau...kak gerau xleh nak rotatekn dier???...hehehe

    Iman mmg suker karipap...lbey2 lagik kt gerai tepi jalan Merbok Sempah tu...fuhhh! sdp tu karipap mak cik Along tuh!...dlm kete jek otw g ofis dah abis tiga ketul...huhu

    tapi skang kne kawal sket...almaklumla...ade virus 'diet chat' ka opis....ngeee~

    Kak gerau kne booking 3 bulan la tok nk dptkan oven tuh!....schedule BB full jek skang nih!...g survey2 dulu...ngok lattest desingn...mne tau kot2 ade yg bule masukkn @ keluarkan makanan sendiri...kt xyah bangun2...nengok2 kek da siapppp....hahahahah

    ReplyDelete
  4. Salam Dik Gerau...Akak ada satu oven extra...tapi cap Butterfly yang kotak hitam..letak atas dapur minyak atau dapur gas pun boleh...
    Kalau Gerau nak pinjam sekejap..Akak nak suruh Abang Tuah Akak poskan...hehehe!
    Isk...geram pulak tgk karipap tu...!

    ReplyDelete
  5. amboi smangat die pi cari oven.sampai cakar2 rimau bagai.karipap tu nampak sedap lak.mcm ikea punye hehe

    ReplyDelete
  6. muaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha. Adoilaaaa Kak Gerau, senak perut gelak. Saya cadangkan, lepas ni cbe tanya kat kedai beskal, tp tanya ler dulu kat kedai kunci.

    ReplyDelete
  7. Love still waiting for my oven kak! Hmmmm bilalah nak sampai nih! ;)

    Uish, readymade currypuffs erk...ingatkan homemade tadi! hehehe ;)

    ReplyDelete
  8. sabar kak..sabar..

    atleast nanti dapat gak oven..

    macam kita ni nak kena kumpul duit dulu..

    baru dapat...huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. kiter klu masuk blog akak neh klu tak gelak guling2 mmg tak sah! ilang ngantuk aku kak oiiii! kekekeke

    ReplyDelete
  10. kekekekek lawak ler kak gerau.

    ReplyDelete
  11. Salam Kak Gegau...
    Kih kih kih..Kajian sejarah tempatan ya kak..?
    Best lah karipap tuuu...leh cari ni

    ReplyDelete
  12. nampak sedap sangat..best gak kan makan karipap segera ni..

    ReplyDelete
  13. org pun kalo shoot mengereng, akan nmpk lebih slim gtu...x caya, kak gerau pi amik gambo sndri mengereng...mcm Erra pajiraaaa...wa ckp lu...ahakss...

    ReplyDelete
  14. ooo..tak lama lagi dapat oven ya..
    ...jangan bakar kuih mengiring pulak..nanti sebelah masak sebelah mentah..heheh..

    apa2 pun epok2 tu nampak sedap nak pi cari lah..

    ReplyDelete
  15. Salam, semua: Oven ku, Ovenku jua

    ain: lama tu...4 bulan. macam 4 tahun hoooo. memang sedap ain. pi beli. baru pukul 5. pi giant.

    Topsy TMum: Bijak-bijak. Tapi akak lagi bijak. Akak dah tanya kat kedai kasut Bata. Orang tu cakap kat kedai kasut bata tak de. Kat kedai kasut Fong Keong ada. ki ki ki.

    Iman: Itu karipap mak cik along. Ni...ni karipap mak cik angah. lagi sedap. Tak per laaa diaorang diet... kita diett cara kita...he he he.

    Kak Watierman: Itu jenama bagus itu. Ala akak, kasik pinjam jeer. kita satu hari pun bakor 4 buku kek mana ada jalan pinjam. kasik terus laaa.... he he he...sudah lebeh nampak ek...

    damiqula: Kita ingat ikea punya jer sedap. Ni pun sedap. Tapi kategori rumah kos rendah laaa. Ikea kos rumah banglo. he he he.tapi sedap u....cubalah...tak tipu.

    Abott: kedai basikal lum tanya. betul-betul. akak kena tanya kat kedai buat kunci dulu.

    Love: sedap lovee.pi beli kat giant noooo.

    beattey: Itu pun nasib...3 hari berguling-guling tunjuk perasaan luar gate baru dapat tu...ka ka ka.


    Hana: Ana...ko jangan guling banyak-banyak, jauh-jauh, karang sesat lak. he he he

    Chik Mi: Akak ni kan ratu lawak pencen.

    Sue: Tak kira la Sue heeeh...kajian kaji bumi pun boleh. Janji sodap. Try leeer, akak ikat jamin.

    Az: Ehhh yang ni lain...tak sama ngan produk lain. akak kalau tak yer yer tak suka beli karipap segera. yang ni sedap. best. pi cari...lepas tu beli. jangan curi.

    Meen: heeehh apa klasss, era fazira yang dah pi slimming center puluh kali tu. kita dah buat dah . Sumpah!! macam Sazzy Falak lagi...ki ki ki.

    ReplyDelete
  16. Ayu:: ha ha ha ha....kali ni taime aku lak ketawa kuat cam masa akak baca komen Topsy Turvy Mum. pandai ko ya... Tapi itulah yang akak nak buat. bakor kek mengiring. Ada boleh!!!

    ReplyDelete
  17. arhahahaha....syok betul gi umah Gerau, adoiii....

    pst...Gerau ni lambat sikit jer...
    bulan lepas akak baru beri adik ipar oven akak yg lagi satu, betul!!!
    kalu tau elok lah akak bg kat Gerau jer kan?

    ReplyDelete
  18. Ish !!

    Montel-montel karipap tu. Teringin nak buat, malas pulak.

    Yang instant tu ada yang terlalu manis. Tak pernah beli jenis ni..

    ReplyDelete
  19. hehe sebelah kedai kunci tu kan kedai selipar ..cuba tanya..rasanya ada oven kat situ kihkih..sabar la gerai seminggu dua tak lama..

    ReplyDelete
  20. kat kedai kek ada!!!

    ReplyDelete
  21. dh makin ting tong lak... sabo akak sabo... kajian tu tul ler... sy pondok cari karipap tu kt tesco sb giannnn... jauh bebenor

    ReplyDelete
  22. gerau...kikiki...hebat tul cabaran nk dpt oven tu yek..BB saje lengah2 tu, bg gerau cakar lama sket, ekeke.
    pas ni nak try mengiring masa ambik gambo, sure cun kan kan? boleh cover kot lemak2 sket..hehe

    psst! kt pasar pon ade jual oven gak rasanyer..cuba tgk? wahahaha

    ReplyDelete
  23. cakar rimau lg senang dr cakar ayam...!!!!

    ReplyDelete
  24. Puan Gerau

    Sabo..kan sabo itu separuh drpd iman.
    Walaubagaimana dlm masa seminggu ni Gerau masih sempat buat cakar harimau. Teruskan....

    Ingat...alang-alang seluk pekasam, seluklah hingga ke pangkal lengan.

    Kita tunggu hasil pertama drpd oven gerau tu. he..he..he

    Bab mengiring tu, ahkak pun setuju. Kira kalahlah Maria Carey ko.

    ReplyDelete
  25. gerau, karipap....ni yg buat lapar...hujan renyai2 kat sini tu lagi buat bertambah lapar...tolak
    ler kat sini dua ketui.

    ReplyDelete
  26. maaf kan cm salah eja nama gerau jd gerai sori sori!!

    ReplyDelete
  27. Salam semua

    QJ: Hallmark, terlepas la pulak.

    Kay: Pi beli...sedap. Intinya macam biasa buat kat umah. Siap ada daun sup lagi UU.

    CM; kad gerai pun ada gaknya. he he he

    DS: Itu kedai kek punya laaa...tapi kalau dapat besor tu nak letak mana ek. Umah kita sekangkang kita jer.

    AzAz: Ko pi lah carik dik Hoooi. sedap. Ko duk mana, pasaraya gian jauh???

    Jun: banyak tempat gak ada jual oven ekkk. ingatkan kat kedai kunci jer

    Azita: susah laaa, cakar ayam kena beli gula merah, cakar rimau, keluarkan kuku jeer.

    melatie: salam melati, awat pulak la nak menyeluk-yeluk ni bila orang tengah tension. Selok pekasam lak... Goreng yooor pekasam tu, buek poning kepalo yooor selok-selok. ha ha ha

    Nuridah: E eh, tolak-tolak kang jatuh lak. Kempunan karang...

    CM: Sajer jer tau. Alaa, memang gerai pun jugak. Gerai makan. Sebab semua kita bantai.he he he.

    ReplyDelete
  28. GG, takyah beli oven.. oven tak bagus. Beli jer ketuhar, har3 ;-)

    ReplyDelete
  29. la, belum dapat ke ovennya...ingatkan dah berbuku2 kek kak gerau dah buat dengan oven hasil dari cakar beruang belakang bang badang...hehehehe..tak pe, teruskan usaha mencakar sampai la dapat oven ek..epok2 gambar mengiring tu takde la jual kat Labuan ni, yang gambar menegak pun takde , ni pulak yang dalam keadaan mengiring, lagi la takde....

    ReplyDelete
  30. salam kak gerau...sabar jelah akak,anak saya kata klu kita sabar nakkan sesuatu pasti dapat yg lebih bagus...hehe

    ReplyDelete
  31. gerau,ade satu survey mengatakn klau kita nakkan sesuatu kita kena sentiasa sebut benda tuh byk kali dlm otak kita..gerau cubelah..mcm mokwo nih sebut sampai 12 taun baru dapat(hahaah)..itu pun dgn syarat mesti msk cis kek at least sekali sebulan huhuuh

    ReplyDelete
  32. salam kak gerau..igt dpat dah ovennye..jenuhla mencakar2 rimau ea..xpe..cakar..jgn xcakar.. bio 4-5thn pon..janji dapat..ehehehe..

    ReplyDelete
  33. Sian kak gerau. tak dapat2 g obennya. Cuba mintak sambil mengereng mungkin cepat dapatnya

    ReplyDelete
  34. Somuffins: Ooooo gelak kan kita heh??

    Mak doyah:Belum wak, susahnya nak beli oven, macam nak beli kilang...

    ima: iyaa laaa, akak sabor lah niii..kalau betul dapat lebih bagus, mesti beli oven dapat free esbok ek.

    mokwonik: key...malam ni kita start sebut.

    fmina: tahun ni jeer kita cakor rimau sebab tahun ni tahun Rimau....

    Cik Ton S: Heeiiit, sudah mari aaa. Sudah pandai komen haaaa...ki ki ki...ada kemajuan kawan aku. ha ha ha...teori aku betulll. teori ko boleh pakai ke?

    ReplyDelete