Pages

Sunday, September 6, 2009

Karipap Obes

Sebab tudung tak matching ngan baju raya terus hilang selera hari ni. Ceh ceh, ceh. Masuk akal ke? Ha, tok sah le percaya. Kak gerau jarang-jarang tak selera. Itupun masa kena chicken pox dulu. Kalau tak, selera memanjang. Hari ni gerau tak masak nasi. Kalau pi Pa Ram , saie 3, 4 kali pun masih tak tahu nak makan apa. Jadi pengakhiran cerita?...
Gerau masak Spag gheti. Selain chicken chop, ini je makanan barat yang gerau gheti. Yang gheti makan ni, gerau, kentang, fu cuk ngan Soo Huun je. Bang Bandang? Lebih rela ditelan batu belah batu bertangkup daripada makanan benda alah ni.
***
Untuk bang badang, gerau masak bihun lada hitam.

Sebelum masak semua-semua tu, gerau pi IKEA hanya untuk beli Karipap Obes ni. Besor kan? Sehinggit sekeping. SEdap gillerr. Kalau beli lebih daripada 1/2 dozen (6 keping) ada diskaun 50 sen. he he he. Kak gerau beli 10 keping. Tu dia.

Ini pandangan dari dalam karipap. Ada tolor lagi. Best. Kalau pi IKEA tak beli karipap ni kira macam pi tandas tak cebok la. So baik beli kalau pi situ.

** Sempat singgah Kedai Kek Raja beli apa kebenda tah namanya ni, nampak cantik benor, terus beli. Sedap jugak. Psst: Sebenornya merayap banyak tempat sebab nak cari tudung kaler biru tapi tak berapa nak biru, macam nak kehijau-hijau sikit tapi bukan hijau sangat. Payah betul.

23 comments:

  1. Tudung birunya tak jumpa, memacam lain pulak yang dibeli ye?

    ReplyDelete
  2. apa susah beno kaler tudung yang kak gerau nak tu? apa la kalernya tu sampai satu kelumpo tak jumpa tu? meh cari kat sabah pulak...

    ReplyDelete
  3. meriahnyer spaghetti.. nak sepinggan boleh? :)

    ReplyDelete
  4. kedai kek raja tu kat ne pulak kak gerau?meriah sakan cari tudung,ni mesti baju raye vogue neh

    ReplyDelete
  5. siot yer kak gerau ckp umpama berak x cebok tuh!!!... kehkehkeh... kak!!!... kita nk meehoon, abis ker abg badang mkn bnyk tuh!!!..

    ReplyDelete
  6. tak pe ada 12 hari lagi nak cari tudung maching tuh.. klau tak dpt tentu tak meriah raya tahun ni kan.. hihihikhik.. cabuttttttttt

    ReplyDelete
  7. kelakorlah gerau ni..tengah gigil lapor ni pun terpakse tersongeh..

    ReplyDelete
  8. mamafami: sambil selam minum air. eh, tak sesuai perumpamaan ni bulan posa. Cari tudung beli kain. ha tu sesuai.

    mak doyah: Mana tak susahnya, harga nak murah tapi nak nampak mahal. Warna pulak mesti sejibik macam baju. Nanti kita pi hantar kalernya. mak doyah tolong cari no. he he he.

    K. Nor: boleh kak, lepas isyak kang kita hantar naik motor. Tunggu depan pagor. Nanti nampak jerit ya.

    damiqula: ki ki ki. Kek raja tu. King's Confection sebenornya. jangan mare.

    Ana: tak habis pun. betul la. kalau tak pi beli karipap tu macam tu la umpamanya. he he he.

    dZhana: Baik sungguh hatimu teman. tenang sikit fikiran ku. ada masa lagi rupanya. he he

    datin el: gigil, menggigil datin, (nyanyi stail Nash- lefthanded) tersongeh je ke datin? kasi lepas, gelak sikit.

    ReplyDelete
  9. kak gerau...kita suka gak bihun ld hitam tu. tp tak dpt2 lg peluang nak membuat. byk sgt yg nak dibuat sampai satu pun tak jadi buat.hahaha

    psst..nape ekh new post akak tak masuk dlm dashboard saya. saya dh miss byk n3 dah.huhu

    ReplyDelete
  10. wah..bestnyer nmpk spageti tuh..nyum2

    ReplyDelete
  11. ain: tak pe, tak pe, lepas raya pun boleh buat. Ye ke? kenapa ek. kita pun tak tau. Kak gerau bab internet, blog, blog ni, mangkuk sikit. semenjak dah ada blog ni pun rasa suka tahap gaban.

    ReplyDelete
  12. Amboi kak gerau bukak pose makan spaghetti tuh! tak mengendeng bihun goreng bang badang ke? heheh...

    ReplyDelete
  13. JMr: Terima kasih singgah kat umah buruk kak gerau ya.

    adik blog: eh, adik ku sudah kembali ke rumah ke? mikael acotet kak gerau tidur ya.

    ReplyDelete
  14. kihkih pepatah baru..umpama pergi tandas tak cebok maknanya....hihi geli hati btol gerau kihkih

    ReplyDelete
  15. Kerana tudung biru ya hari ni? hihihi..alaaaa..ssh sgt akak gerau kaler kan ajer tudung tu jd warne biru puas hati leh kaler sesuka hati nak biru tua muda kelat manis :D.. sedap nmpk karipap tu :-D

    ReplyDelete
  16. akak, lawak laaa, hahaha, slamber aje ayat .. sumber inspirasi kelakar la skang, hehe..

    ReplyDelete
  17. cik manggis: betul cik manggis. Kalau pi jangan tak beli. Macam tu rasanya kalau tak beli. he he he

    ija: meemang yummmy ja. Tang tudung tu, akak hampir-hampir redha

    HM: Iye kee? I like...

    ReplyDelete
  18. kak..salam kenal yekkk..kita sekodeng2 blog akak ni wah meriah ngan lauk pauk..ngecas pulak poser2 ni..anyway salam perkenalan..

    ReplyDelete
  19. salam kak gerau....sedap nampak bihun berlada tu...peberet saya tu...alaaa ciannyer akak tak dapat beli tudung biru...kalau biru nak hijau tu namanya terquos betui ka eja macam tu...hik3...trima kasih yer kak lawat blog saya....kita tukar link yer kak....

    ReplyDelete
  20. kak gerau,ayat akak mmg selamber giler erk...buat den tersengih sengsorang nih...

    pst,tak jauh agaknye kite...sy kat tmn medan,pj...boleh je pos kek lapis tu...setakat ni dah sampai ke terengganu kek tu...alhamdulillah takde masalah...

    ReplyDelete
  21. Ainazli:ngengces ke ngecas. he he he. kalau ngecas hebat tu. macam bateri la pulak boleh nge casz.

    Alimaz: betul la tu, tapi tak terqous sangat. macam biru muda gitu. macam mana? he he he

    Fiza: la, ingat jauh sangat. dekat je. boleh-boleh. kalau akak nak nanti akak order nooo.

    ReplyDelete
  22. tudung biru tu 'secondary objektip' aje kot. MEmang karipap obes tu objektip utama kot :)

    ReplyDelete
  23. Dr Sam. Bukan kot, kot, memang betul pun. ki ki ki.

    ReplyDelete