Pages

Wednesday, December 30, 2009

3T

Tersangattttttt lah banyak benda yang hendak dibuat. Tersangattttttttttttt lah dan Tersangattttttttt lah.
Kesannya terjadilah 3T:
(a) Tidak dapat  menghadap komputer.
(b) Tidak sempat 'round-round' keliling kampung.
(c) Tertekan zahir dan batin.

Tersangatttttttt lah tidak kusangka, kek ku buat menjadi puleer


Apabila dirasa tersangaattttttttt lah terkejut sebab sedapnya boleh tahanlah jugeeee...

Psst: Sebenarnya inilah kek bertingkat yang pertama kak gerau buat. Tak Percaya??? Kak gerau pun tak percaya . Uwaaaa ...Percayalah. Ini bukan cobaaaannnn. Ini betul-betullllllllllll.
Errr... tapi sungguh musykil di hati hamba mengapa asam manisnya boleh dikira. Heeeee hee hee. Sudah tahu bertanya pula. Rupa-rupanya lebih banyak masuk ke perut . Senanglah sikit kerja hamba. Hamba pun suka juger. 

17 comments:

  1. kehkehkehhhhh!

    tersangatttt la keji tunjuk kek mlm2 buta tawww...

    *kan dah tepakso sey poie dapo masak megi

    ReplyDelete
  2. tersangat lah teringin nak merasa kek gerau itu :)

    ReplyDelete
  3. trsangatttttt la kemas lapisan kek akak tu tau..

    memang telaten la akak ni ;)

    ReplyDelete
  4. hamba pon tersangat lar nak mencoba jugee...

    ReplyDelete
  5. tersangatttt tersangatttt tersangatttt lah rajin kak gerau melapis... kite panggil yg bulat2 yg ada cikit dlm kek kak gerau tu, kuih gambir.hehehe

    ReplyDelete
  6. yalah kak Gerau, saya pun Tersangatlahhhhhhhhhhhhhhhhhh rindunya ngan celoteh kak Gerau. Tersangatlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lamanya tadek. Ahakz!!

    ReplyDelete
  7. rajin tol buat kke lapis neh.nnati leh bisnes la anta kat sy bleh?

    ReplyDelete
  8. Anonymous30/12/09

    hehe~

    tersannnnngaaattt laa nak rase lagik...

    pas ni kak gerau letak asam manis tu lebey3 sket yek...nyum nyum nyum

    iman suker....

    ReplyDelete
  9. tersaangat lah kemutnya...
    satu peket je asam keping tu ya..!!
    tersangat sikit tingkatnya kek itu..
    nampak tersaaangat sedap lah pulak...

    ReplyDelete
  10. tersgt la jeles!!! ini favourite kite tau.. dulu masa kat UTM, bestfren kite asal balik kg, mesti buatkan kite kek ni.. waaaaa... nak jugak!!

    ReplyDelete
  11. slm.. lama tak mgendap sini.. bukan lupa..masa begitu mncemburuee ku.. hihihi..cantik kek.. msti sedap...

    ReplyDelete
  12. Err... menarik la kek tu. Tie tak pernah buat kek bertingkat. Biasa buat pudding bertingkat je, hehe..

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum,

    Tijah: Golak ko yor Tijah.

    Memang ahkak keji Jah. Tapi apo kurang nya ekau. Ahkak keji kerano menggoda ekau keji kerana tak tahan gelora. Tak gitu Jah? keh ke keh, (Kasi akak golakkan ko pulak)

    K. Nor
    Kak Norrr, kalaulah kek tu boleh ku layang-layangkan macam kertas, dah lama saya layangkan kat akak.

    Mummyseri:
    Tersangatttttttt lah berseri. Tapi apo pulak telaten tu cik seri hoooi. Teliti heh? Tak de maknanya. Orang lapis 4 sudu selapis. Ahkak 4 senduk. kah kah kah.

    QQqqJah:
    Nyanyi dulu.... lagu Kak Peah Buang.

    adikblog:
    Heiii, apa pulak gambirnya. Kalau ada gambir mana sirihnya. Kalau ada sirih mana mikaelnyaaa. he he he. Ok tak merapu kali ni.

    AbbotC:
    Yeeeeee Keeeeerr? Kita sibuk wak. Ahaksss ahakss ahaksss.

    Nuriman:
    Kesian awak dapat rasa sikit ajer ek. Sebabnya kentang ajer melantaknya setengah buku. ki ki ki.

    DrSinga:
    Kemuttt??? Kalau dah tak tahan nak terkucil pun kena kemut kan? ki ki ki.

    damiqula: Lama akak tak singgah umah kamu ek. Sebenornya hampir nak gip up masa melapis tu....

    Melovefood:
    MLF, buat leeer, senang jeer. kak gerau buat tu sebab senang. Kalau payah baik kak gerau tidur. ki ki ki.

    dZhana: Cantik ke? tapi tingkatnya besor-besor. Orang 'rajin' lah katakan.

    Tie: Kak gerau pun purs time buat. Selalunya pesen sekaliarung cebur jeer.

    ReplyDelete
  14. Salam gerau..
    tersangattttttt lah rindu kat gerau ni..lameeeee x dgr kabar berita...sekali kuar bertingkat2 kek lak ni ek..dah la x dpt rasa plak..dia g show off plak kat sini..tersangattttt lah teringin nak rasa..pos bak sini setapau..ker dah abis kena balun dik kentang tu...sabau jer la..ekekeke

    ReplyDelete
  15. salam kak gerau!!...happy new year buat akak sekeluarga!!...

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum,
    NJ: Kita pun tersangatttt lah sibuknya sekarang ni. Harga pos ke Johor mahal tak? ki ki ki

    Ayu: Selamat tahun baru ayu. Moga apa yang dicita-citakan akan menjadi kenyataan. Insyaallah.

    ReplyDelete
  17. siti geemalai4/1/10

    siti pun tersangaaaatlah sukenye makan...hahahha... kami dapat la merasa sekeping 2 sorang ... tersangatlah sedaaapnye... maka tersangaaatlah teruja nak buat jugak.. hasilnye? hehehhee... tersangatlah tak jadik...hkeh..keh... apa kata k.gerau? macam apam...waaa!!!! fail!!!

    ReplyDelete