Pages

Saturday, January 2, 2010

Cerita Korek-korek

Bukan pasal korek-korek hidung, juga bukan pasal korek telinga. Itu semua kena pi Klinik DrSinga. Ini Cerita yang dikorek-korek dari laci draft.
Makan Tahun lepas Cerita Tahun ini.

 Dengor kata orang (Kalau dengor kata hantu kena makan beryani Cucu Betong), beryani Johore Pak Anjang ni sedap. Ini cawangan Shah Alam. Kalau sedap, Kena makan. Kak gerau kalau beryani memang tak tolak. Kat Shah Alam lak, memang tempat kak gerau pusing-pusing cari makan.Tapi tekak kak gerau cakap ,
Kat  KL - JM Beryani nombor 1.
Kat Johor, Beryani Mat Shah no 1.
Yang ni tak tau lak.




Berkhalwat Berduet nampak
Tu senarai harganyeer. Sebelah tu, tak tau la lambang ape. Tengok sekali macam mudigah, tentu tak de kaitan kan. Tengok betul-betul . Tu lambang kepala kambing jantan. Tanduk merekut-rekut lagi.
Apa pasal kambing?
Adakah??? ...
- Nak bodek peminat tegar kambing  sepertiii errrr Adikblog n KOG?  atau
- Untuk orang berbintang Capricon?
Apa motif????

Beryani lembu ngan ayam ada gak. Takke kecik hati lembu ngan ayam tu, kambing je jadi model?
Mee bandung pun ada. Tapi kita sangat la taksub kat mee bandung mak kita sendiri. Jadi mee bandung lain ahkak kurang berminat.


Ini beryani gam kambing  nyeeer. Eeerrr, boleh la. Ok laa. Kak gerau  kasi 3 perpuluhan 5 jeer. Jangan marah Pak Anjang sebab kak gerau tak kasik duit, kasi  perpuluhan jer.


Ini nasi yang tak ada gam.


Lauk beryani ayamnyeerr.
Psst: Tak de pssst sebab cerita dah expired.

9 comments:

  1. Hi Kak!!! Happy New Year to U! Whoa besnya nasi beriani!!! :)

    Love added ur blog in my fav list...tapi always tak update la kak. Nape erk???

    ReplyDelete
  2. Memang blog kak gerau tu ada somthing wrong. Kak tie letak kat bawah link, susah nak tengok update.(Tolong jawabkan, hehe..)

    Tie memang antu briayani. Tak dapat yang memuaskan tekak di ganu ni, jadi biasa masak sendiri je, hu hu....

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Gerau,
    macam tau tau jer.. kite dah ada list nk makan time balik tahun depan... nasi beriyani memang dalam mat top 5 list. kena g cari gak kedai berlogo kapla kamben nih...kalo tk jumpa ai serboo umah yuuu je lah. buleh mkn beriyani johor kot.hehehe

    ReplyDelete
  4. Gerau, I pun sker NB. BTW, u pun banyak harta dalam draft ya? hehe.. syabas.

    ReplyDelete
  5. woit!!woit!!!
    korek hidung takde!!!
    korek tinga takde!!!
    spray tinga ada..
    hisy!!!!!!sapa nak korek hidung patient..
    hahahaha...

    ReplyDelete
  6. Hahahahha.. Sape ek yg malas nak korek idung sendiri sampai kene pegi klinik ibusinga tu? ooo tak sanggup daku membayangkan!!

    ReplyDelete
  7. jm sedap ke kak? kita rasa sangat la faaaill! tak ingin kujeru lagi. mat sah memang no1 :) kalau mi bandung, mak jah no1 (ala² bodek)

    ReplyDelete
  8. ahkak, mmg mahal ke nasi beriyani skang ni? gilos ke 9.50..itu takde gam.. yg ada gam extra rm1.. mak aiiii!!!

    ReplyDelete
  9. kak gerau,kate nak turun 20kg.ni bariani2 harus menu haram utk org diet neh.tapi nampak sedap la puloookkkk kejaaammmm

    ReplyDelete