Pages

Thursday, October 15, 2009

Nasib baik tak report polis

Apa ke entah semannya alih-alih je, makdoyah dengan mee kepalnya hilang dari rumah kak gerau. Hilang dengan  anak-anak sedara kak gerau sekali. Sambal tumis hilang, rendang hilang, lodeh hilang. Itu yang tak balik-balik. 4 hari Sibuk mencari. Hari ni, sampai je umah, bukak pintu tengok semua ada balik. Hisss, buat penat aje cari. Nasib baik tak buat report polis.
Apa ada orang kisah dengan cerita kak gerau ni? Gerau pun tak berapa kisah. Yang penting, semua-semua dah balik. Sebab letih, kak gerau tak masak. Main masak-masak jeer leer. 


 Mula-mula bakar arang


Lepas tu bakar binatang.
Kepala mayong, kita masak asam pedas.
Dah, sesapa nak makan, makan, tak nak sudah. Kak gerau nak go to sleep.

19 comments:

  1. sedapnya binatang2 yang dibakar tu....

    ReplyDelete
  2. bangun tidor, kepala mayong pula hilang :)

    ReplyDelete
  3. hahahaha...seperti biasa...buat ku cenyum sampai tinge...

    ReplyDelete
  4. kejamnya membakar binatang!!! tp lg kejam klu tak dimkn binatang yg dibakar tu! hehehehe

    ReplyDelete
  5. gerau, gerau...(tercekik jap pasal tertelan gelak)
    I pun heran manalah Mak Doyah tu tetiba ghaib! ingatkan gerau dipaksa sensor kisah tu pasal ada gambor mata tersilau...

    aik, besanya (biasanya) org lepas masak go to makan ni dia go to sleep plak, mmg kehairananlah! ataupun dah kena sumpahan itu kepala mayong, lepas masak terus lenglong, hek3

    ReplyDelete
  6. Hi, love your ikan masak pedas. I think if I were to get that for dinner, tigan pingan nasi sure polished off easy, ha ha.
    Happy cooking, best regards, Lee.

    ReplyDelete
  7. makdoyah: memang sedap. tak perasan ke awak sekeluarga hilang dekat 4 hari? nak mati kak gerau mencarinya? sib baik jumpa balik. Adikblog pun tanya. mana awak hilang.

    drSam: kalau hilang,kak gerau tau nak cari sapa. jaga-jaga cik Salmah

    Cikmin: banyak gelak pun penat gak kan. Senyum lagi baik.

    dzana: he he he. balasan gelak awak.

    ain: jom kita makan dulu

    Queenjah: I really tired U. then lepas masak-masak i go to sleep

    Uncle Lee: Same same la uncle lee, gerau pun makan 3 pinggan.

    ReplyDelete
  8. mayong asam pedas...seedapppp...
    hans isaac lalu sebelah pun boleh tak nampak tu...

    ReplyDelete
  9. Salam kak gerau!!!! semuanyer sedap2 dr n3 yg bawah2 tuuuu huhuhu.... selamat hari raya!!! jom raya umah kita, umah kita pun sekut raya yg bantai habis kita jerrr!! hihihi... sedapnyer ayam bakar tu!!!

    ReplyDelete
  10. Amboi-amboi dah bakar-bakar semua tinggal p tidoq pulak ye... karang ayam ajak udang tuh balik kampung baru tawww! 4 hari lagi la kak gerau merempit cari keliling kampung. heheh

    ReplyDelete
  11. ibusinga: oh, itu ibu singa. kak gerau, kalau aaron aziz lalu kak gerau ajak join sekali. Lama sikit dapat jumpa. ha ha ha.

    ija: 10 minit leh sampai tak kalau gi umah awak. kak gerau mabuk laut, mabuk udara, he he he.

    adikblog: kalau dia ayam ajak udang balik kampung, ahkak nangis. penat cari makdoyah tak hilang lagi.

    siti: jom bertandang.

    ReplyDelete
  12. citer kak gerau ni buat kita terbahak2 sampai x hingat...tapi kak gerau bakar2 binatang ni mmg sodapppp....

    ReplyDelete
  13. citer kak gerau ni buat kita terbahak2 sampai x hingat...tp kak gerau bakor2 binatang ni mmg kejam....

    ReplyDelete
  14. Salam Kak Gerau. Kite datang nak buat pengakuan neh. Kite eksploitasi blog kak gerau cikit kt blog kite. Mintak ampon ye.heheh.. syawal lagi kena bermaaf maafan :D

    ReplyDelete
  15. kepala mayongggg????woww...pebret tuh..lagi2 kalau mak kita masak asam pedas....pebret kami sekeluarga..
    kita dah add link gerau kat blog kita..

    ReplyDelete
  16. gerau..bestnya asam pedas mayong..tak dapat rase dapat tenung sambil telan airlioq pun jadilah...

    ReplyDelete
  17. teratak impian: terbahak tak pe,tersedak tok sah.

    adikblog: memang pengakuan berani. I like. Jujur. he he he

    Catz: your faberet gak? wah wah, harus sekawah tak cukup kita makan. Ko hentak je la catz. Nak link ke nak apa.

    datin el: datin dah balik. Mesti penat kawinkan anak.

    ReplyDelete