Pages

Friday, October 30, 2009

Andainya Aku...

AnDainya AKu...


...boleh memutar masa seperti mesin parut kelapa, takkan kuputar masa itu kerana waktu itu adalah saat yang sangat bahagia bagi aku.


Lihat sahaja gigiku separuh terkeluar suka gileer bila lelaki berjambul bermisai tebal itu menikahi aku. Aku juga sangat bahagia sat tu kerana pinggangku masih berlekuk jua.
(Oh, pernah juga aku kurus rupanya)

AnDainya AKu...

...boleh memberhentikan masa, seperti bos aku yang boleh memberhentikan aku  bila-bila dia suka, akan kupecahkan semua jam yang aku dan jiran-jiran aku ada. Supaya masa tetap sama kerana akuu kini semakin bahagia bersama dia yang kunikahi 16 tahun lalu.Walaupun aku kini dari bahu ke bawah rata semuanya.


Moga jodoh dan kasih kita hingga ke Syurga.
Amin.

Psst: 30/10, pagi-pagi kak gerau buat pulut ngan rendang. Dan buat pertama kalinya bang badang ehem- ehem kat kak gerau. Ehem ehem? Eeeemmm. He he he. Suap pulut kat kak gerau laaa. Syioooknya.Syiok? Tak de ke syioknya. Seram ada. Sebabnyeer bang badang memang fail bab romantik-romantik ni.   


31 comments:

  1. salam pagi sabtu gerau..selamat ulang tahun!semoga jodoh berkekalan hingga akhir hayat.Tak kurus pun tak apa asalkan bahagia hehe

    (sebenarnya nak sedap hati sendiri ni..pagi pagi naik atas penimbang terpusing jarum..opocot!)

    ReplyDelete
  2. Selamat ulang tahun perkahwinan buat kak gerau dgn abg badang semoga berbahgia selamanyer insyaAllah...alaaaaa...... skrg ni pun ada lekuk jugak kan pinggang tuuu hihihi.....

    ReplyDelete
  3. Kak Gerau ngan Bang Badang!!! selamat ulangtahun ke 16... semoga kekal bahagia hingga akhir hayat!!! alah kak Gerau ni..kalau bang badang tak lomentik, akak lah pulak yg take over. Tgk gambar atas paai baju pink tuh ada gaya lomentik dah... jgn malu2 aihhh! hehehe

    ReplyDelete
  4. selamat ulang tahun pernikahan ye. Cikgu doakan kakgerau kekal bahagia selalu,. itulah kasih terabadi,,,,

    ReplyDelete
  5. takut abg Badang tersuap ke hidung eh???

    ReplyDelete
  6. happy anivsry... smga bahagia hingga ke hujung nyawa..

    ReplyDelete
  7. Alahai gerau,

    Walaupun berkali-kali i berdehem bagi salam kat gerau kat rumah QJ, gerau buat taktau jer...Cedih tau?

    Tapi I langkahkan juga kaki ke rumah gerau...agaknya nak kena halau tak? Ghoper2nya orang sebuk menyambut aniberseri! Patutler salam tak berjawab. Tahniah, 16 tahun bukan calang-calang beb!

    Semoga gerau dgn badang bahgia sampai ke syurga, tak gitu?

    QJ, tengoklah gerau nih...eksen banget!

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah. terima kasih semua. Moga kalian juga semuanya bahagia bersama-sama orang yang dikasihi tidak kira lah suami ke, isteri, ayah, mak, anak-anak dan sesiapa saja. Amin.

    cikmanggis:kita pun dah lama jeling je penimpang tu. Takuttttt

    ijayuji: betul ja, tak ade. straight je dari bahu ke bawah. ha ha ha.tak tau dah mana pinggangnya.

    adikblog: memang Ahkak malu dik. Ahaksss.

    cikgu: Terima kasih cikgu.

    ibusinga: ha ha ha tau tak pe. Sebab tu seram.

    dZhana: semoga kamu juga bahagia.

    ReplyDelete
  9. anne: Iye ke anne berdehem. cian dia. Kak gerau ni dah budek. kesian je. lain kali baling kek kat rumah kak gerau. Pasti ku sedar. he he he.

    ReplyDelete
  10. Salam gerau...Selamat Ulangtahun Perkahwinan..semoga sentiasa diberkati dan kasih sayang semakin bertambah hingga ke akhir hayat...Emm abang Badang bagi hadiah apa la agaknya tu..sonok juga sesekali bersuap2an camtu..hehe

    ReplyDelete
  11. hahahaha.....lawak la kak gerau ni. Ehem ehem ada makna tu kak. Anyway Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan. Moga berkekalan dgn abang misai tebal.

    ReplyDelete
  12. Maceh gerau,

    sambut jugak salam kita ek?

    Pandai! Baling kek kat rumah baru nak jawab salam...tapi tak per lah..kek i pandai lah buat...yang lain ...haram!

    Nanti i mintak cuti ngan BB(big bos) nak gi kursus masak ngan QJ, balik bukan setakat memasak, siap jadi franchisee katering QJ skali! Kakakah!

    ReplyDelete
  13. salam gerau.. slmt ulangtahun perkahwinan buat gerau dan suami.. semoga jodoh berkekalan bahagia hingga syurga spt yg didoakan.. tak romantik lg ke dah ada adegan suap menyuap tu.. :)

    ReplyDelete
  14. terlambat nak wish tp nakkkk jugak wish...selamat ulang tahun k gerau dan bang badang.moga jodoh terus berpanjangan hingga hembusan nafas terakhir.

    beshnye bang badang cuapkan pulut kuning...aaaaa nganga luas2... jgn silap masuk idung udahlah ye...

    ReplyDelete
  15. selamat hari ulangthn pernikahan ye kak gerau...sori lambat sket..nyaris lambat banyak..
    semoge jodoh berkekalan ke akhir hayat...ehem2..main suap2 tu kire lomantik lerr..hihi...

    Psst kak..bila nak tambah umat lg? ;)

    ReplyDelete
  16. salam kak gerau, w/pon adikmu ini terlambat sehari mengucapkan tahniah diatas ulangtahun... tetap ku ucap kak... hepi anni... miss u...

    ReplyDelete
  17. Sekali lagi, terima kasih untuk semua. Moga kita semua juga bahagia.

    Ummi:
    Tak de maknanya ummi. Bang badang ni. Kalau nak hadiah kena mintak. ha ha ha. macam gitu pun ada ek.

    hazila: Hiss, ini hal orang tua.Budak-budak kecik pi main jauh-jauh. ha ha ha ha. Memang ada makna tu.

    anne:kalau baling cup kek lagi, kita bukak pintu besor-besor. he he he

    K Nor: Ya allah. Kak Nor tak tau ke. Sepanjang perkahwinan, tak penah dibuat gitu. Itu first time dia buat adegan seram tu. Rasa nak tercabut usus.

    Fiza: Risau gak akak fiza. Suap ke lain karang, perang lak jadinya. he he he

    HaSue: tak de tambah-tambahnyeer.Dah letak mangga besor depan kilang. ha ha ha.

    Ana: Elah, nyampah kita.Cakap miss u tapi hilang tak dengor khabar berita. Penat kita tunggu awak datang umah kita raya hari tu.7 hari 7 malam kita tak tutup pintu umah tunggu awak. he he he.

    ReplyDelete
  18. Salam Gerau,

    Kalau baling cup cake yang cumey2 tu, bukak molot jer...ngap terus!

    Anyway kan...I lagi minat nak tau apa bang badang bagi semalam...takkan suap pulut kuning jer?...

    Kita orang adik badik suka tanya itu soalan, bukan sebab nak compare hadiah...tapi selalu nya jawapan nya....benda yang free tu jugak lah...kekkekek!

    ReplyDelete
  19. Selamat Hari Ulang tahun perkahwinan kak Gerau...harap belum terlambat...untuk ucapan ni...tak romantik tak pe..yang penting setia!!!

    ReplyDelete
  20. anne: ha ha ha. Yang free tak mau. Nak yang berbayor.

    Watierman: Betul, betul, betul. Tapi terhingin gak sekali-sekala lomantik. ha ha ha.

    ReplyDelete
  21. salam kak gerau!!! happy belated 16th anniversary kakk!!! sori ler terlambat wishing u! saya doakan semoga rumahtangga akak kekal bahagia hingga akhir hayat nanti. rata dr atas sampai bawah pun x pe kak, asalkan bahagia dr atas sampai le kebawah juga.hehehe

    ReplyDelete
  22. ain: terima kasih ain. Sama juga untuk ain ya.

    ReplyDelete
  23. Happy belated anniversary buat Gerau dan suami terchenta, Bang Badang. May there be many more happy years to come. Geli hati juga baca entry Gerau ni... wah tahun ni siap ada upacara suap menyuap ala ala pengantin baru ye... Tak apalah, asal bahagia.. hehehe...

    Psstt.. jangan tak tahu, mama pun sama cam Gerau. Kalau ternampak gambar lama-lama atau baju lama-lama mama, terlintas dalam fikiran.. hok aloh, aku ni pernah kecik rupanya! Muahaha... mulalah semangat diet datang. Tapi semangat je lebih, buatnya tak pun! Hahaha...

    ReplyDelete
  24. akak, happy anniversary, sori lmbt wish, balik kpg.. :)

    semoga berbahgia sentiasa..

    ReplyDelete
  25. Anonymous1/11/09

    huahuhuaaa...~
    bru sempat wish kt kak gerau..minggu ni cbuk g mandi-mando kek pd..

    'hepi anniversary-16th' yek kak gerau..moga brkekalan hingga ke akhir hayat...

    tapi gamba nikah tu mmg 100% different arr...huhu~ cam x kenal jek itu kak gerau...ngee~

    p/s thanks for the pulut kuning & rendang ayam 'jelly'...ngeee~

    ReplyDelete
  26. kak, apa la tunjuk gambor tahun 1973 tu... gambor sekarang laaa ;)

    baru 16 ke kak? cam mudaaa je lagi... semoga dirahmati allah di dunia & akhirat

    ReplyDelete
  27. KOG: Tahun 1973? Sori. Ingat ahkak dah tua ke? Masa tu awak rambut jambul di depan lagi kan? ha ha ha.

    ReplyDelete
  28. Mama: Iye la. Kita pun bersemangat setengah jam aje. Sat lagi lapor selongkar dapur. ha ha ha. Tapi tak kecik hati sangat la sebab pernah kecik. he he he

    hantumakan: tak pe ehh. Balik kampung bawak balik apa? Cempedak ada?

    anirun: amboi. hujan-hujan ni mandi? apo ko no e jang.

    ReplyDelete
  29. Kak Gerau...Selamat Ulangtahun yang ke 16, amboi..saya pun seram bila baca bang badang ehem ehem kat kak gerau..rupanya suap pulut...seram gak saya, sebab tak leh terbayang kan akan keromantika bang badang ittew.....

    ReplyDelete
  30. memang. kita pun seram. Biasanya nak suam makanan masa tengah dia drive pun dia tak nak. Ini lain macam aje...ada la tuu.

    ReplyDelete
  31. kak gerau muke eksaited je time tu.org buatla muke malu2 tucem sket haha

    ReplyDelete