Pages

Friday, October 23, 2009

Malam itu Akak kalah.

Minggu lepas, ada open opis. Sebelum majlis, sibuk gak la kat opis.
Canopy dah pasang, tapi kena begger-begger kasi cun. Rajin diaorang ni. Sangkut tang sana, sangkut tang situ. Keja aras tinggi  diaorang bagi kat orang 60 kg ke bawah. 60 kg ke atas cam kak gerau, diaorang kasi keja bahagian se paras ngan bumi aje.
Selamat kak gerau, selamat semua.




Ini pemandangan dari jauh. Hari tu kak gerau sibuk bebenor. Keta pun tak sempat parking kat tempat parking. Parking betul-betul depan opis. (Sila besarkan gambar) BMW tu, paling kak gerau sayang. Sekali-sekala aje bawak.Hari-hari belek. Susah nak dapat beb.

Itu memang keta kak gerau.Kalau kak gerau bos laaa.Yang nyata?? Itu keta boss kak gerau. Ahkak? Ahkak kuhli dik non Ooooii.


Suasana waktu malam.Apa pulak si kentang buat terbongkok-bongkok tengah jalan.


Antara makanan yang dihidangkan ialah beryani, sotong goreng rangup, isi ikan goreng berempah, ayam rendang, kambing masala, kambing golek, sate, tosei, murtabak, ais campur, dan macam-macam lagi la. Malam tu kak gerau makan sikit-sikit benda tu semua. Diorang yang kurus-kurus ni yang makan banyak.

Tapi...Malam tu memang malam tuk mentengkedarah.




Semua makanan, diorang letak dalam topi benggali bhai.

Sate kak gerau makan 4 cucuk je. Ikut hati semua tu kak gerau nak makan tapi hari tu tersangatlah sibuknya. Pi tang sana, lari tang sini. Panggil orang cari orang laaa. Masa nak amik dah habis semua. Uwwaa uwaaaa uwaaa.



Nota: Gambar ini adalah saiz yang sebenar.Jangan besar atau kecilkan gambar

Ini geng kak gerau. Nak dara ada, Mak dara ada.Yang paling kecik molek gedabak dalam gambar ni adalah ahkak. Anda jangan tertipu dengan ahkak.Kedudukan kak gerau yang paling terkebelakang dan berbackgroundkan kepekatan malam, menyebabkan objek pink itu kelihatan lebih kecil daripada saiz sebenar.Kak gerau makan sepinggan yang kak gerau pegang je. Yang lain-lain tu, diaorang-diorang ni lah yang makan. Ahakss.

 
Ini hadiah untuk tetamu yang berpakaian glamer raya. Budak ni menang sebab kain bajunya bertingkat. Kak gerau kalah sebab kak gerau, perut yang bertingkat. Juri kata, diaorang tengok lahiriah aje. Yang dalaman diorang tak check. So, ahkak kalah. Tak aci kan.


Hadiah untuk keluarga sedondon pun ada. Untuk kategori ni, kak gerau sedondon dengan air sirap bandung bukan dengan keluarga kak gerau. 


Fucuk ,soo honn ,kentang ngan bang badang.
Jadi kita orang sesuai untuk hadiah keluarga se longgok aje.So, keluarga kak gerau kalah lagi. Dua kekalahan dalam Semalam. Ahkak terima.



Biasalah orang Melayu, sebelum balik, diaorang bungkus la. Nasib baik kak gerau tak de dalam gambar membungkus ni. Sebabnya kak gerau Cina. Ahkak dah bungkus awal. ha ha ha.


Psst: Malam tu kak gerau balik kul 11.00. Bang badang balik awal. Merajuk gaknya sebab kak gerau tak sempat layan dia.Kak gerau pun teringat makdoyah, sebab dia selalu tertinggal bab makan-makan ni.

16 comments:

  1. khemah macam kerja kawin tuuu...
    tak aci kan tengok lahiriah aje kan...
    yang panjang2 dalam topi benggali bhai tu apa??

    ReplyDelete
  2. kak, sedap betul menu makan2 kat open house opis..

    tis tis

    trus rasa lapar, LAGI

    :)

    ReplyDelete
  3. Salam kak gerau...wau bestnye ada open opis lagi..akak kerja ye?

    ReplyDelete
  4. wahhh.. cun kak gerau nih.. walaupun ada yg brtingkat2...

    ReplyDelete
  5. ibusinga: memang tak aci. macam-macam makanan ada.

    hantumakan: memang sedap,tapi kita tak sempat makan semua, sekarang nyesal giler.

    azura: keja jadi kuli dik.

    dZhana: Cun sebab bertingkat!!!!ha ha ha. memang banyak tingkat kak gerau ni.

    ReplyDelete
  6. Cian akak.. camane tak miss satey. Ke hulu ke hilir amek gambar orang. Mujur sempat jugak jamah yg sepinggan tuh. kalo tinggal topi benggali bhai tuh je, lagi keciwa. heheh...psst, kak gerau, kirim salam sama anak taruna n anak2 dara comel2 you tuh ye :)

    ReplyDelete
  7. adikblog: nasib baik kan. i dah kirimkan salam. he he he.

    ReplyDelete
  8. siannye k.gerau mata sampai bengkak dek belacan tu...sib baik cepat sembuh...meriahnye open house kat ofis k.gerau tu..terliur tgh segala menu tu....

    ReplyDelete
  9. Anonymous25/10/09

    heheh~
    amboi3x...meriah sunggoh majlis tuh kan! tp kak gerau lagik meriah..ngeee~

    gamba pemandngn malam dr luar opis berinterframekn 'kentang' tu canteks arr...i likeeee, mcm2 'grand' jek

    cian kak gerau...sunggoh sket makan mlm tuh???...(hallloooo!!!)
    ekeke~

    p/s sunggoh x kusangka...mengape aku turut 'trjebak' dlm ini gamba...huhu~pe2 pon kak gerau timo kasih yo!

    ReplyDelete
  10. Kak gerau..bestnya open house opis..macam2 ada ...dulu masa kita ada kat sana open opis ciput2 jek..nyampah tau....kalau kita ada kan best..boleh makan banyak2 sampai tak ingat dunia...kak gerau, cantik kak gerau malam tu tau...rugi je bang badang merajuk malam tu..heheheh

    ReplyDelete
  11. ehh..itu gerau ke?mana gedabak?cm lagi gedabak...seronok dapat makan makan tp lepas tu nyesal...

    ReplyDelete
  12. anirun: eh, memang kita makan sikit jeer. saje awak jeles la tu kita makan sikit. ki ki ki

    mak doyah: tu la, makdoyah kalau tak mesti bestkan. tapi tak pe, setiap kali makan, mak doyah tetap di hati dan ingatan kak gerau.

    cikmanggis: nampaknya cik manggis telah tertipu dengan gambor tu.memang cik manggis. berat kita macam tong gas. cik manggis comel je.

    ReplyDelete
  13. kak zai: memang best, sebab tu sampai hari ni terbayang-bayang lauk-lauk yang tak sempat makan tu.

    ReplyDelete
  14. wah...cunnya kak gerau...ok la tu..steady apa..

    ReplyDelete
  15. tak leh nak komen asyik nak ketawa jerrr!!!! huh!

    ReplyDelete
  16. cik min: itu fantasi cikmin ooi. Realitinya?? setaraf adibah noor. he he he

    ija: he he he

    ReplyDelete