Pages

Saturday, January 9, 2010

Apa beza Hyper Market ngan Kedai Runcit?


Spaghetti Goreng Hyper Market
Sindrom : Rajin Tahap Gaout


Bihun Hyper Market.
 
 Mee goreng Kedai Runcit
Sindrom:  Malas Tahap Nazak.

Tahu bezakan? itulah bezanya. Gambar saja dah cukup untuk menerangkan segala-galanya. Tak payah banyak kata, tak usah banyak cerita. Ngap aje. Senang hati, perut berisi, tidur lena. Cerita pun tak berapa nak ada. Bawak balik kerja berlambak-lambak pula. Apo nak dikato. Kalau kerja siap semua gaji naik baik punya????? Aku Kaya, Aku Kaya.
Hilang akal ke? Cehh!!! Tak de Maknanya. Kalau cepat habiskan kerja, kau dapat kerja berganda.Padanlah muka.

Moral of The Story: Rajin-rajinlah buat kek jual kat hyper market atau kedai runcit.

18 comments:

  1. gerau, k.nor nk spaghetti yg kat atas tu ya.. penuh dgn harta karun tu sampai spaghetti pun tak nampak mana.. :)

    ReplyDelete
  2. ahhhhhh!! ni yg saya marah dgn kak gerau ni! saya suka semua spageti, mee hoon dan mee tersebut.. saya nak!! saya nak!!

    ReplyDelete
  3. hehehe.. sibuk ye kak Gerau. Betul tue, kalau siap buat keje, bertimbun lagi yang datang... tak pernah habis2.. spaghetti goreng tuh jugak yang habis tak bertambah tambah.ehhee

    ReplyDelete
  4. salam kak gerau,

    lama tak nampak...byk nyer mi...nak mintak sikit ler...boleh ler tapau..nur suker bee hun goreng tu

    ReplyDelete
  5. salam gerau..tengok tajuk..teringin akak nak tau ceritanya..alahai..rupanya..centu beza hyper market ngan kedai runcit

    ReplyDelete
  6. Salam Maya ye Gerau, hmmm...sume tu baja utk badan akak yg memang dah comel ni ha. Tambah gebu lah, kalah Zizie Ezzate, hehehe

    ReplyDelete
  7. slm .. kasi spgti hyper mrkt satu.. teh tarik satu.. matching ke oder nih..hihihi

    ReplyDelete
  8. kdai runcitpun dh upgrade la skrg k.gerau. kt umh sy ni kdai runcitpun mcm2 ada, lg jimat jln kaki pun dh smpai..hehe..

    ReplyDelete
  9. Salam Gerau...tak kiralah...dari mana datangnya..hypermarket ke kedai runcit ke...dalam kuali bertemu juga...hahaha!!!End up Bang Badang Happy....Gerau pun senang hati!!!

    ReplyDelete
  10. salam kak gerau, pada saya hyper market ke kedai runcit ke..no difference..as long masuk perut kenyang,,urppppp!!..sudah..hehehe..

    ReplyDelete
  11. alah gerau ni..kita x brape suka mee...nasik ade? hehe

    ReplyDelete
  12. akak...kita tak tau beza..yg kiter tau makan jerk! kekekeke.... mintak semua2 tuH! lapo neh! tk msk lagik! hehehe

    ReplyDelete
  13. kak gerau,jgn marah noo..mi kedai runcit nampak lagi sedap dr hypermarket punye gmbr tu.sbb die lagi gemuk2 dan disaluti telur kot.aduh leleh!cmne nak kurus ni kak gerauuuuu

    ReplyDelete
  14. kenapa moralnya 'buat kek' pulak...
    kita konpius...alias konyok...
    (suka lak gna vocab baru tu...ekekeke)

    ReplyDelete
  15. Kak Nor. Hyper market memang cam tu K Nor.

    Melovefood: Kita sama...kita suka yang fanjang-fanjang.

    adikblog:
    sibuk memang awak. Awak pun mesti tengah banyak keja kan.

    Nuridah: Kita pun selalu tak nampak awak, kita nampak bunga jeer. he he he.

    Erna: haa, itulah ceritanya. Cerita pendek jer.

    Annie: Kita pun cam Zizi Ezzate. Tapi suami kita tak der helikopter. he he he

    dZhana: Hentam je la, jangan masuk perut kenyang. Boleh tidur.

    ZaiY: Ni kedai runcit kat Kampung kita. he he he.

    Watierman: Pandai akak. Sebab tu kita suka...

    Ayu: Kan kan kan.

    Jun: Nak nasik pi umah kak Ina KL. Dia rajin masak nasi kan. Ibu Mithali tu.

    hana: Kalau yang hyper market banyak binatangnya. kalau tak, sekor jer hewannya.

    damiqula: Kita punnnn. cam na kita nak kurus....Diaorang kat umah ni laa, asyik nak makan aje. kita yang masak, kita yang makan lebih.

    DrSinga: alias konyok ke, Alias Kongo. ha ha ha. Hidup susah, mati pun susah. heh, dia dah arwah la, takut pulak.

    ReplyDelete
  16. Salam Gerau...
    hepinyerrr.... baru hari ni dapat masuk @ jumpa blog Gerau. Tak tau kat mana silapnya selama ari ni tak dapat masuk mamapanda-mamapanda. Sebelum ni link kan dekat blog pun, ambik syarat link je tapi bila klik tak dapat.

    So hari ni alhamdulillah...jumpa pun... harap tak terlewat untuk saya to say 'Hi' to Gerau... :))

    ReplyDelete
  17. Fzi: salam, itu semua disebabkan kekonyokkan kak gerau sebenarnya.he he he. Selamat bersiaran. ke ke ke.

    ReplyDelete
  18. boleh abis ke nie huhuhu

    ReplyDelete