Pages

Monday, January 4, 2010

Boleh Mintak Tolong?

Boleh Mintak Tolong?  Tolonglah Saya!
Saya sangat terdesak.
Saya sangat Tak Tentu Arah
Saya sangatlah Sedih sekarang ni.


(Ikan yang bermandikan sos ni memang sedap. Kita makan kat Sg Buloh)

Payah gak nak cerita hal peribadi ni. Iyalah, cerita-cerita dalam kain ni kata orang tak boleh di hebah-hebahkan nanti aib diri sendiri. Tapi kalau dah tak lalu makan, mandi pun tak berapa basah, tidur pun 6 jam jeer. Kena cerita jugak gamaknya. Tak boleh simpan-simpan lagi dah masalah ni. Cukuplah. Dah tak tahan dah. Pada  member-member blog yang baik budi tolonglah ya. Kot-kot boleh selesaikan masalah.

Oklah !Ceritanya macam ni.

Kenapa bila orang lain link blok kak gerau kat umah dioarang, blok kak gerau tak boleh update latest entry. Dok keras kematu Bila Gerau Gebang  memanjang. Puaslah aku dok menaip macam-macam cerita meraban , cerita melantak, yang keluar Bila Gerau Gebang  gak kat umah orang yang tempek blog kak gerau tu kenapa? Apalah dosa yang kak gerau pernah buat kat  Uncle google gaknya ek. Bahagian mana yang terkehel yang pernah kak gerau buat masa setting? Banyak orang tanya kak gerau.

Masalahnya, Kak Gerau pun Tak Tahu.

Berserabai otak memikirkannya. Sebijik macam mee serabai Killiney ni.

Boleh sesapa tolong jawab. Kamuorang kan semua bijak-bijak kan?
Tulah masalah peribadi  kak gerau.

Psst: Tolonglah ya.
Saya mengaku.
Saya bengkak

Saya  konyok.

32 comments:

  1. Alamak, macam tu ke? kite nak jawab pun kite konyok gak kak gerau...huhuhu

    ReplyDelete
  2. Anonymous4/1/10

    belajar banyak

    ReplyDelete
  3. Oh Gerau, it's very kompli-ketod! Tak tercapai akalku :-(

    ReplyDelete
  4. salam gerau..dah lama kakintan tak singgah sini..apa khabar?..

    ReplyDelete
  5. hahaha...
    wa tampal konyok gak...
    (errr...konyok tak sama dgn koyok ke..??!!)

    ReplyDelete
  6. Tie tak tahu gak macam mana..Pernah ada sorang kawan tu ada masalah gini. Tetiba blog dia boleh update, entah apa yang dia godek-godek pun Tie tak pasti. Cuma sekarang dia dah stop blogging sebab dah henti kerja..

    Tapi, kalau Gerau bersungguh2, cuba buat blog baru dan import segalanya ke situ. Rasa-rasanya menjadi, kot. Tapi jangan delete dulu blog ni. Guna blog tu untuk testing. Kalau dah betul2 pasti ada updates baru buat announcement pindah rumah baru, hehe.. Kita boleh tengokkan kalau updates tu menjadi.

    ReplyDelete
  7. kak, rasanya ada kena mengena sblm blog ni jadi blog makan, masa cerita pasal umrah/buku yang akak baca (i mengikuti ok!), dulu akak pernah letak setting 18 ke atas kan (tah ko nak letak gambor apa la kan, haha, musykil aku, kak!)... cuba cek balik kat setting tu, tak pun buat je blog baru, hehe :)

    ibusinga (meh kita tolong jawab), konyok tu 'bahasa dalam' orang parit yang tengah² parit bakor ngan parit jamil, hehe

    ReplyDelete
  8. Anonymous4/1/10

    huhu~

    lme tol Iman x buka blog akk nih...almaklumla cbuk....minggu ni kne jadik 'typist' jap..."penganiayaan yg disengajakan" namanye...ahaks~

    Poblem kak gerau ni hanya Pakcik Google yg bule tulung....hahaha~sori la yek...yg penting Iman bule baca 'celoteh' dan 'karutan' kak gerau...ngeee~

    p/s makin lapa nengok si ikan tuh...xpe, jap lagik nak g lunch!

    ReplyDelete
  9. cik gerau, ampun ye cikliz buta IT..

    Konyok?!! hehehe, seb baik anak cikliz tak tulis dalam karangan. Masa darjah satu, dia jawab peksa dgn ayat ni - Adik saya comel tapi cewek.

    ekekekke, kalau dah jawa tu, jawa jugak!!

    ReplyDelete
  10. tula tu..sy link ngn kak gerau..tapi duk kematu..mcmtu jgk..so try n error la harap2 kak gerau update blog..
    yela..nak menghilangkan tension sewaktu bt kejer..bc blog kak geraula..br blh gelak guling2..hihih

    ReplyDelete
  11. hi kak gerau,
    cam komplikated beno masalahnya ni..
    tataw nak respon camna..
    iskk..
    btw,
    selamat tahun baru 2010.
    moga ceria selalu..
    and keep blogging ya!

    ReplyDelete
  12. gerau baru tau ke? dah lama dah k.nor linkkan blog ni tp tak pernah nak naik kat hapdet blog tu. k.nor tengok mmg kat semua rumah yg linkkan blog ni mmg link gerau duk kat bawah. rasanya mamahawa (singapore) pun kena cam gini gak. masa mula2 linkkan blog gerau dulu frust gak sbb duk kat bawah jer, tak naik2.ingatkan rumah k.nor jer yg tak leh nak linkkan blog gerau ni. tp bila tengok kat rumah org lain pun sama gak. mungkin ada silap kat setting kut

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum semua geng gebang.

    adikblog: satu kapal la pulak. he he he

    somuffins: ha ha ha. Kena pakai galah baru boleh capai gamaknya.

    KakIntan: Kak intan, tempeklah gambor. Kabor baik. Mailah singgah selalu gebang-gebang.

    ibusinga: wa ka ka. Dr pun tampal koyok ke?

    Tie: Apa lah agaknya yang digodeknya ek. Dah berhenti kerja la pulak.

    KOg: ya la, kita pun rasa cam tu. Berdosa sangat ke aku buat blog makan ni. Eh, ade ke kita buat setting 18 tahun ke atas? Memandai je ko ya.

    Iman: badan aku pun dah kematu ni dik non wei. hari-hari menaip.

    CikLiz: laa, buta la pulak.Payah la . Kalau rabun boleh maap lagi. he he he.

    dila: ko anggaplah kak gerau low profile je la dik. Pening kepala akak menggodehnya. Hapah.

    catz: ala catz, kamu tak boleh tolong akak gak ke? Nampak cara kena pi jumpa Bill Gate ni.

    K Nor: Ada la beberapa orang dok komplen. Tapi tak tahu lak apa bendanya nak digodeh. Sampailah Si Tie tegur. Baru sedar balik. Tapi tak de jalan lain. Semua jalan mati. Cam na kak Nor? susah hati ni.

    ReplyDelete
  14. haah lah dh lama jun musykil nape blog cik kak sorang ni x hapdet2 tp bila masuk sini berderet hapdet..kikiki...kita pon buta IT...x leh nk nolong ni..

    ReplyDelete
  15. Salam kak gerau, saya ni bukan setakat buta IT, siap pekak ngan bisu lagi. Macam kak nor cakap, dulu MAMAHAWA(S'pore) pun tak boleh link blognya. Mungkin kak gerau boleh bodek bodek dia tanya camne. Atau the easiest way, buat blog baru.

    ReplyDelete
  16. kak gerau....setelah berbulan2 sy add kat gerau, ni lah kali pertama entry kak gerau update dlm dashboard saya. Alhamdulillah!!! mungkin bloggers.com terbaca kot n3 akak ni!!

    ReplyDelete
  17. fullamakkk...sekali dah ok. sampai 24 n3 kak gerau yg lepas2 update dlm dashboard saya. dasat ni!!!!

    ReplyDelete
  18. salam kak gerau...wah!!!dah ok dah tu...setelah sekian lama dok menanti...hehe

    ReplyDelete
  19. Uwaaa........

    Gerau godek macam mana ? Tie pun dah nampak ni.. dah terang benderang kat bloglist tu gambor ikan mandi sos !

    ReplyDelete
  20. Salam Dik Gerau..Akak tak nak komen apa..pasal tu...tapi yg penting baru hari ni....keluar n3 baru kat blog Akak...tu yg sampai tu....wah menitik ayarq liorq oooi....tup tap..tup tap...jenoh nak kena lap...!!!..Cik ada ggrodek setting & wayar tu dah sampai kat dapur sempit Akak kot...apa2 pun...memang teliorq lah!

    ReplyDelete
  21. KakGerau, finally I can see ur updates in my linklist!!! yohooooo! ;)

    ReplyDelete
  22. oh by the way...cuba pebetoi date tu sama..dok 5 Jan lagi tu...bukan hari ni dah 6 Jan ka??

    ReplyDelete
  23. salam,

    seronoklah tu..masalah dah selesai...

    ReplyDelete
  24. akak, dah jayaaaaa..
    dah update kat linklist.. :)

    congratulation

    ReplyDelete
  25. Kat blog saya, gerau punya LINK dah PULIH..
    kalau tidak, dulu memang dok tangga di bawah.
    tak gerak gerak!

    ReplyDelete
  26. salam kak gerau, hah!! baru ni nampak ur latest updated post!!!..barulah berserikan...hehe..tahniah..sekarang baru ku nampak 'wajah' mu..hehe

    lagi satu, can i suggest, kak gerau buat shoutmix box, so easier siapa2 nak shout..

    ReplyDelete
  27. vavava.. syabbas inspector saab!! akhirnya berjaya naik ke tingkatan 1.. tahniah!!

    ReplyDelete
  28. wahahahaha...cik kak oooo..berderet2 dah n3 updated, mcm orang lain x update, gerau j yg update..kikiki...

    ReplyDelete
  29. dh bole nmpk dh kak gerau...sblumni xde, tp n3 yg ini muncul pulak kt blog sy..

    ReplyDelete
  30. salam gerau
    haaaaa..ni dah ada jawapan pun..x yah ar bg jawapan lain lg..sbb dah nampak update blog ni...baru nampak 1 day ago...kalau dulu mmg x der..gerau duk bawah sekali sbb n3 mcm x update...dengki la tuuuu...hehehhehe..tapi ni dah ok syukur lah..amin...

    psst = jgn pening2 lg ek lepas ni n3 je hari2..mesti duk top 5 punya..

    ReplyDelete
  31. alhamdulillah.... tahniah ya.. pandai tu godek2.. dah menjadi pun.. seronok lak tengok blog gerau dh naik kat hapdet blog k.nor.. yes!!!

    psst!! kena wat pulut kuning ni.. tak pun belanja kita org makan kut. tp jgn belanja diri sediri dah laa.. :D

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum semua
    Untuk pengetahuan semua, gerau senyum meleret hari ni. Tak henti-henti. Macam baru dapat duit kutu. Kesian gerau ek. Nampak sangat konyoknya. Tapi terima kasihlah pada semua.

    Jun: Same-same kita

    Hazila: Bisu, pekak lagi? wah, kurang upaya betul tu. ki ki ki

    Ain: U re the first yang inform akak. Tapi tak de hadiah la pulak.

    Ima: macam tunggu buah anggur tak gugur-gugur ya?

    Tie: Rahsia. he he he. Sebenornya geraupun tak tau part mana yang digodeh yang ter OK.

    Kak Watierman: Kalau banyak sangat, pakai tuala mandi lap kak.

    Love: Yahoooo

    Watierman: Baik cikgu. Amboi akak over. he he he

    Khairul: suka, mau tak suka. Kau ni.


    HM: he he he. Jemput-jemput. errr jemput apa ek.

    ashley: Masa tu gerau lumpuh. Tuh yang tak jalan-jalan. Sekarang dah pulih. ki ki ki \

    Ayu: Shoutmix? takut kamu aje yang shout, akak tak sempat nak shout sebab hari-hari shout kat anak. he he he.

    Cik Liz: Tau tak peer.Amma.

    Jun: Kasik can leer. Lama dah berkurung.

    ZaiY: Dulu kita pemalu, tu yang sorok he he he. Tak de maknanya sorok ek.


    NJ: Dah nampak kita kan? Sukanya orang dah nampak kita.Dulu cam orang bunian. Kita nampak orang, orang tak nampak kita.


    K Nor: Amboi kak Nor. Errr pulut kuning hangin lah kak. He he he . Saje cari alasan ek.

    ReplyDelete