Pages

Monday, January 11, 2010

Kenapa kamu Gumuk?

Pada suatu petang, petang ahad.

Seorang ayah bertanya kepada anaknya

Ayah: Kamu ni kurus ke gumuk?

Anak: Entah

Ayah:  Kalau orang tanya kenapa kamu gumuk, kamu nak cakap apa?

Anak: Sebab mak bapa dia gemuk.

Ayah:  (Sambil tersenyum memandang ke arah ibu anaknya yang juga gumuk)

Ibu: Padanlah muka. Sapa suruh cari pasal.


Ibu: Ha, malam ni makan ni ngan roti jeer. Sebab semua gumuk.Kalau lapor lagi, makan telur  Raptor ni.

Anak: Ala mama ni. Kalau macam tu, kitaorang makan telur ayam, mama makan telur raptor ni.

Ibu: Apa pasal pulak?

Anak: Sebab mama paling gumuk.

Psst: Tengok, bapak yang menyakat, ahkak juga yang kena. Kalau nak selamat, jangan tanya bukan-bukan kat budak kentang ni.

28 comments:

  1. sedap tuh...
    gemuk skit takpe, janji hati happy...
    :)
    kan kak..

    ReplyDelete
  2. ye la kak gumuk bukan ukurannya yang pnting kite hepi..;)

    ReplyDelete
  3. gumuk tapi sehat dan kuat, itu yg kite nak..kalau kurus tapi pengsan bila suruh jogging setempat, baik takyah..kite2 yg gemuk ni kuat, sebab kuat pegi dapur.. hehehhe, ahkak ni suka tau tunjuk makanan.. i jeles.. i nak makan!!

    ReplyDelete
  4. Biar gumuk sihat dr kuruih berpenyakit kan? kan? kan?

    ReplyDelete
  5. salam kak gerau..
    alaa.. gemuk sikit takpe kak, janji xde penyakit.. Kalu kurus ada penyakit buat pe, hatipun tak senang kak.. Janji kita tahu diri kita, hidup mesti happy kak..

    ReplyDelete
  6. salam kak gerau..
    alaa.. gemuk sikit takpe kak, janji xde penyakit.. Kalu kurus ada penyakit buat pe, hatipun tak senang kak.. Janji kita tahu diri kita, hidup mesti happy kak..

    ReplyDelete
  7. wahahhaa...pepagi jenguk sini jun dh gelak mcm org giler..ala gerau, janji bahgia sudahler..tp mcm jun susah sket ar, kita sorang jek badan dh naik, yg lain2 maintain so kita aje yg kena perli..uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. Gumuk tak pe...can slim down....jangan obes jer...!!!
    Makan Telur raptor pun sedap ooo!

    ReplyDelete
  9. makannns jerrr.. ekeke

    ReplyDelete
  10. Kentang tu memang nak kena kunyah taw....

    ReplyDelete
  11. kurus tak sedap peluk!!!!

    ReplyDelete
  12. Anonymous11/1/10

    hahahaa

    lme tol x cobet pipi kentang...tp mungkin skang die dan malu2 sket ngan achik nih...klu kecik2 daulu pipi kentang la slalu jadik mangsa...hehe~

    gumuk pon gumuk laa...janji x kaco orang len...kite bahagia ker, sengsara ker...ade org le kisah...huhu~

    p/s Iman x kisaaaahhhhh....

    ReplyDelete
  13. makan roti pun sedap jugak...ciri2 nak jaga kesihatan dan badan...oww!

    ReplyDelete
  14. gumuk dan sihat dan ababg tetap sayang...tak apa!!!! dari kurus melidi mcm org tak cukup makan, nanti orang kata pulak abang tak bagi makan...hehehe

    ReplyDelete
  15. kak gerau penah tak bace ade sticker kete tulih gini

    i am fat,but i can diet..
    but you are ugly.....

    jadik,kak gerau pasrahla..sebab kak gerau kategori comel dan kiut jugek (dari paras rupe tangan dan separuh pipi yang kak gerau expose dalam blog la kn)..keseluruhan kn rahsie katenye..hihih

    ReplyDelete
  16. hahah...kelakar pandai pulak si kentang menjawap..hahaha..

    ReplyDelete
  17. org gumuk ni biasanya cumil dan yg penting sedap dipeluk. ahakss..

    ReplyDelete
  18. Kak, anak-anak kita dua dua kurus, termasuklah bapaknya. Agak agaklah kan, kalau kita tanya, soalan yang sama, apa agaknya jawapan yang kita terima ye? Curious gak ni!

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum semua,

    Lady OL: kak gerau memang happy, sebab tu gemuk.

    mummyseri: yep yep horey

    melovefood:kak gerau pengsan banyak tempat. he he he

    E-Na :tapi kak gerau gumuk dah tak sihat. sakit jeer.

    Zalieda: kan kan, tapi gumuk comel. ki ki ki. tak de maknanya kak gerau comel.

    Jun:Sapa perli awak, mari kita pukul. he he he

    Watierman: Kalau dua-dua cam na? cam gerau la.

    en-me: apa lagi nak buat, makanss jer laa

    Iman: Yesss, that's why i luv u.Apa orang kisah. tapi kak gerau yang kisah. uwaaaaa

    somuffins: Memanggg. rasa nak kunyah lumat-lumat tau. tapi dia montel, kenyal.

    Dr singa: kita pun suka peluk yang gumuk. Bang badang kata dia pun suka. ha ha ha. Dia terpaksa la tuuu.

    Nuridah: elok pun, takkan nak makan nasi semedang ek. ceh, ceh, ceh, padahal terpaksa ek.

    Azita: awak rasa, abang kita sayang kita ke?

    dila: ka ka ka, kamu ni. Ni bodek ada makna kaa?

    Ayu: si kentang memang pandai jawab pat, pat cam tu. Jawab peksa je tak baper nak pandai. Geram akak

    umiyumi: Kalau tak muat nak peluk cam na?

    Mamafami: tanya-tanya, kot-kot jawapan lagi tersentap, mana tau. budak-budak sekarang ni lain macam jer buatannya.

    ReplyDelete
  20. miakakakak pepetang betenggek kat cni, bagai nak rak gelak...kikikiki...gemok itu besttt, bila pelok, kekenyallll gitu!! hehe aku dah 18sx ke nih? erkk jgn marah kak gerau

    ReplyDelete
  21. salam,
    asalkan jage kesihatan seisi keluarga ye.

    ReplyDelete
  22. alah sedihnye nak sakat orang ngan roti sempoi,abis terkena diri sdri plak hehe

    ReplyDelete
  23. wakahkahkah...anak2 skang ni dh pandai menjawab...

    ReplyDelete
  24. Salam

    Kalau ade org masakkan...bedal aje laa......

    ReplyDelete
  25. tapi kan gerau..sedey kan..bila yg gumuk...emak yg ditujukan...bila yg x boleh makan apa2..emak juga yg kena...apakah dosa emak yg gumuk..tapi kalau nak tunggu kurus..x kan x makan pulak kan...kang sakit plak yg datang..
    aduh terasa diri ku ini.. gumukkkkkssss..uwaaaaaaa

    psstt : janji rock kan

    ReplyDelete
  26. AC:miakakakak, syiok laa gelak cara awak ekk. Memamng, peluk ngan yang gumuk best.Kenyal n anjalll. ha ha ha.

    Cikgu Zam: Cikgu!!!!! mana cikgu hilang? tak habis tolong orang banjir ke??? Banjirrr??? bukan heh? Kelantan tak banjir lagi kannn. he he he

    damiqula: heh, roti banyak keping laa, bukan sekeping. mana aci sekeping dua.

    Norma: Budak kentang memang cam tu. Kalau tak gaduh dengan dia, sehari, tak sah.

    bunga: bedalll, mesti bedal. Kalau tak membazir uuu.

    NJ: Yezzz, kita rock ganas lagi tau. ha ha ha.

    ReplyDelete
  27. Kentang pun kelakar macam mama nya ke? hehehe

    ReplyDelete
  28. hehehehehehehehhehe....tak pe, yang penting kentang memang world kelako...boleh kalahkan semua psserta raja lawak la..

    ReplyDelete