Pages

Wednesday, November 11, 2009

Tak Cukup


Tak cukup.
Banyak benda selalu Tak Cukup. Apabila sudah tak cukup mesti rasa tak puas hati.



Banyak ni, kamuorang ingat cukup? Memang Tak Cukup. Pejuang berani mati  HTN (Hari Tanpa Nasi) menangis kalau dapat makan banyak ni. Memang Tak Cukup. Tak Cukup Kenyang.


Heei gerau mangkuk, semangkuk Tak Cukup? Eeeh, banyak apa. Takkan tak cukup?
Memang Tak Cukup.
Soto kalu  toge tarak, begedel ngan bawang goreng yellek, Mana ada cukup? Memang tak cukup. Tak Cukup Syarat. Ini kira macam nak kawin tapi tak akil baligh. Mana boleh kawin ? Memang Tak Cukup .


Cukup banyak, cukup kaler, cukup bahan. Tapi masih Tak Cukup. Tu, laaa, dah kata dah, manusia selalu rasa tak cukup. Spaghetti Carbonara (konon..pezz time buat pun). Tak Cukup Pedas. Mana ada best kalau tak pedas. Kira macam bawak keta tak turunkan hand brake. Tersengguk-sengguk.Tak best kan?



Ini lagi tak cukup. Tak Cukup Tidur.
Oooo tak cukup tidur yeer. Ko tak cukup tidur, tapi aku Tak Cukup Sabar. Kamuorang ingat ahkak boleh sabar ke? Hari-hari  spesis Cencaluk ni anak-beranak tabur baja kat rumput depan rumah ahkak.Kamuorang ingat ahkak boleh bangga ke hari-hari cium haruman Pure Poison for Women by Christian Dior????
Nanti ko, tuan ko pegi haji. Aku suap ko ngan rempah kari sebungkus. Memang ahkak Tak Cukup Sabar . Marah ni, marah!!!


Psst:  Manusia selalu rasa tak cukup. Macam kak gerau laa, tak cukup kurus gemuk sebab tak cukup makan. Cehh..He he he . Kita selalu rasa tak cukup sebab kita lupa untuk bersyukur. Sekarang pun kak gerau masih ada sikit rasa tak cukup. Tak cukup makan. he he he. Tadi makan roti canai jee. Cukup ke? Dah kata dah. Tak cukup kan. Sekeping setengah je..... Jeeer?

15 comments:

  1. Uish, carbonara yuuu tu mengancam ler..siap ade sotong lagik... tak cukup pedas ke Kak Gerau? makan ngan sambal belacan aci tak?heheh

    ReplyDelete
  2. bagi kari kang laaaagi tercirit..
    lagi kaw bau perfumenya...

    ReplyDelete
  3. Anonymous11/11/09

    huhuhu~
    kak gerau nie...sumenye x cukup!
    xpe, konklusinye...pd mana2 yg x cukup...sila la wat 'nasi tambah' yek! bior bena2 cukup...

    x baik kak gerau nak siksa2 kucin tuh! tuan die kt Mekah mesti 'terasa'...link dorang nih kan kuaaatttt...ngeee~

    p/s hehehe~bukan 'angkat' hand-brake la kak...'turun'kan yek!!

    ReplyDelete
  4. Mesti rumput depan umah tu subur je kan? heheheh..

    ReplyDelete
  5. kihkihkihhh...akak nk kasi kucing nebor mkn rempah kari ke kak..??jangan kakkkk...kang makin merata dia menceret kakkkk!!!!

    sy pun tgh tak cukup ni, tak cukup rajn nak masak. beli laagiiii!!!huhu

    ReplyDelete
  6. ngan bang badang cukup dak?
    buakkakakakaa!

    ReplyDelete
  7. hehe tak cukup?cukup dah tu..cukup cukup jangan siksa kucing tu kihkih

    ReplyDelete
  8. adikblog: eerrr, selalunya tak letak sotong heh? kita bantai jeeer taram aje apa yang ada dalam asbok. he he he.

    ibusinga: suap depan suap belakang. he ha ha. sesuap ke mulut, sesuap ke buntut dia. geram betul. Umah tuan dia sendiri tak nak lak dia tabur perfume.

    anirun:Tuan dia tak pernah ada rasa. Opppss. Kak gerau suka kucing, tapi kalau dah buat 6 jahanam kat depan umah ahkak, mana tahan.Adoh doh, mana tahan.

    Cik Liz: Subur ke benda. macam padang golf da, banyak lubang tau, lubang tang situ, lubang tang sana. Sebab korek tanah buang hampas dia. ceh.

    ain: bior dia ceret. baru dia tau, kak gerau ceret buang taik dia.

    Qj: eerr, cukup. he he he. abang ku perkasa. Kan badang perkasa. he he he

    cikmanggis: Tak tahan cikmanggis. Kita suka kucing gak. Tapi depan umah cam padang golf da. banyak lubang, sebab korek tanah buang dot-dot dot dia.

    ReplyDelete
  9. sila < del > mandikan kucing < /del > spray laman dengan minyak tanah, hehe, selamat maju jaya

    ReplyDelete
  10. lepas spray laman ngan minyak tanah, make sure bang badang tak buang puntung rokok kat situ ya!
    he3
    eeeeeong! eeeeeeong!
    saper nak jawb?
    kih3

    ReplyDelete
  11. Salam kak gerau, apa yg xcukup tu kak, ooo xmkn nasi ye, leh kurus tuh kak, tp kena seimbangla ye, lebihkan sayur...:)))..bagi lemak akak kt kita ni ha yg kurus kering cekedingggg...

    ReplyDelete
  12. kak gerau nye blog kan nape xleh update cam blog org ye...

    ReplyDelete
  13. SYUKUR dengan apa yang ada kak gerau,itu jalan terbaik..:)

    ReplyDelete
  14. semuanye sedap2 belaka..membuatkan perut ku berkeroncong sejuk2 nih..

    ReplyDelete
  15. KOG: ada gak dengor orang cakap cam tu.Tapi kita dah tabur serbuk kari kat tempah dia dot tu. dah ok dah.

    QJ: Dia tak hisap rokok la QJ. Dia hisap dara, eeer darah jeer. kwang kwang kwang.

    Azura: U nak ke? amik la, berapa kilo nak amik lemak kak gerau pun tak peer. free.

    @xiM: tu la kan.

    Beattey: wow, tak boleh nampak u la beattey, terbayang murtabak.

    ReplyDelete