Pages

Wednesday, August 12, 2009

Lopez dan Lapez

Gerau pernah main bola ni sekali je. Waktu tu gerau masih Jennifer Lopez. Muda, seksi dan bergaya. Pwweet!!
20 Tahun Kemudian
Gerau kembali bermain. Kini , sudah Berlapez-lapez tapi
lebih matang , kelihatan seksa dan agak kurang upaya. He he he.
Apa gerau kisah. Yang penting semangat juang. Walau ke longkang, aku tetap tabah.
Geng Gerau yang memang de Bomb. Mas Hoi ,Bang Glamour, Gerau, ngan adik Cina gerau Kenneth. Nampak tak tangan sikit tu? Ha, yang tu gerau, frame sempit , tak muat nak masuk dalam gambar semua. (tunjuk tangan dulu . Anggota lain hari lain. Takut U all terkesima pula kalau nampak gerau sekaliarung. he he he)
Nama kumpulan gerau, Cik Cik Cikhabom. Cik Cik untuk Mashoi yang masih cun. Ha! yang Cikha Bom tu lak untuk gerau yang masih Meletup Ke Ce Ba Bomm. Ok tak? Oklah yang penting????? Tak corot. Cayook! Cayook!

Inilah hadiah yang semua-semua gerau tak dapat.

Kalau dapat cilok hamper tu satu, kan best. Fuh,kalau dapat, raya Cina akak. Harap-harap lepas ni ada perlawanan baling cokodok pulak. Yang tu ada harapan menang.

Nomber 211 sila ambil ubat di kaunter 2.

Konpius pulak. Macam kaunter ubat hospital kan? Ni bukan silap tempek gambar la. Geng gerau yang sorang tu baru baik demam. Kesian dia, lepas pi kaunter hospital pi kaunter bowling pulak.

Makanan disediakan jugak.

Popia.

Tapi yang ni popia kat kedai lain. Popia jugak. Tempat je lain. Tapi popia kat Pin Junction tu memang sedap.

Nasi goreng.

Tapi ni nasi goreng geng gebang masak. Gambar makanan tak sempat amik, dah habis. Tempek gambar yang ada dalam almari sendiri je. Ok la. Nasi goreng gak.

Sandwich pun ada. Airnya air grape. Bole la. Baling-baling makan, makan-makan baling, makan-makan baling lebih banyak daripada baling-baling makan.

Psst: Syiok rasa sebab bila main tu berpeluh-peluh, tak payah joging pun berpeluh-peluh. Itu dalam air cond tu. Dah dapat idea nak senam cam mana. Pi bowling. yeh yeh. Mak doyah, mak doyah kalau mak doyah ada mesti best kan? Balik la sini mak doyah kita baling ke longkang.

11 comments:

  1. Huh! akhirnye ade gak entri baru... tk dpt tgk Kak Gerau, tgk gelang emas tuh pon jadik laa... hehehhe... kak Gerau kalo nak isi borang pertandingan baling cekodok hello hello kat kite ek.. buleh geng! :D

    ReplyDelete
  2. heehee...at last dpt tgk camner ghoper tgn kak gerau..hahahhaa....mahai tu, ade emas..kih3.
    amboiiih, dok maen boling ek...jun leh jd tukang lap bola dier jek, aci x?

    ReplyDelete
  3. kihkihkih...berdebo-debo saya tengok tangan kak gerau..lum tengok badan lagi..kihkihkih..macam la tak penah tgk kak gerau ek...saja je tunjuk gambo mas hoi ngan abang Nam tu...group kak gerau dapat ni berapa? saya dengar citer kak ina sampai terseliuh nak posing baling bola ke longkang..hehehehe..mesti seronok gila kan, sebab yg main semua tak pandai , so tak la malu2 badak kat situ..saya boleh bayangkan kemeriahan masa semua orang memasukkan bola ke dalam longkang...kak ina kata dia dapat jatuhkan pin sebijik pun dah bangga gila..hehehehe..tu ar..masa kita ada kat sana tak nak wat acara cam ni ek..balik2 tak jadik , tak jadik , tak jadik, nyampah tau...lagi nyampah tgk abg Mud ngan pesakit bertutup hidung tuh, sakit2 pun nak main boling ker? abg Mud tu pandai ke main? Bagus gak main boling kak ai, nanti leh kecik tangan sebelah...gehehehehe..

    ReplyDelete
  4. ekeke...

    klu blogresipi nk tau, gelang emas tu mmg saje jer nk tunjuk...

    mak doyah...kak gerau ni mmg 'terror' sgt main...nanti kite set date g main same2 ye...main di awangan...hihihi

    ReplyDelete
  5. hehehe

    klu blogresipi nk tau...gelang emas tuh mmg sajer jer nk tunjuk...

    mak doyah nk tau...kak gerau terror sgt main...klu x caye, nanti kite set date...g main same2 ye

    ReplyDelete
  6. salam.. nak mintak izin nak letak link kat blog k.nor ni ya.. tq. seronok masuk rumah ni, lebih dr raja lawak lagi gamat dia tu :)

    ReplyDelete
  7. Nampak macam makanan lagi best....dari hadiahnya......kan??/

    ReplyDelete
  8. hr ni main boling jugak tpi..main atas pasir.. panaz smpi myeringai..

    ReplyDelete
  9. amboi kak gerau, terror yer main bowling... pas nih enterprem lengan lak yer naik taraf sket la... hehehe... wohohoho.... dh tukar langsir ada munger lg lawo lak tuh..!! selamat ari raya... hehehe

    ReplyDelete
  10. Cikblog: boleh, boleh. nanti kita calling, calling ek.

    Jun: tak mahal la mas tu. tiga sepuluh hinggit je, he he he.

    Mak doyah: tu yang nak kasi suspen tu. ani run memang sampai terkehel. Import tukang urut dari indon lagi. memang nyampah tengok bang mud. eksen. oh, perli kita, yeeh, tangan kecik.ada jugak yang kecik. he he he

    anirun: terror? glamour tagline je. lepas tu kena booo. ha ha ha

    kak Nor: sila-sila kak nor. nanti gerau hidang teh o ais limau ngan jemput-jemput kan bilis ya.

    Azmiezas: he he he. Tapi tu tempek yang lama nyeer.

    dZana: masa main tu, ada dhab lalu tak . he he he

    Ana: awat hilang lama-lama, cari bau cempedak lagi ke? ha ha selamat hari raya. bestnya raya.

    ReplyDelete
  11. Kak Gerau, mekacih sudi nyanyi lagu besday kat kite! kite dah record elok2 dah... esok kite post kat youtube! Kak Gerau tengok tau!!! hehehe...

    ReplyDelete