Pages

Thursday, August 20, 2009

The Making of Pink Filem

Kisah Pink 1 : Bubur Can Mali Can
Lepas balik dari rumah Ana (Wahid) dua minggu lepas, hari-hari kak gerau angaukan bubur candil. Hari-hari nak buat dan Hari-hari tak buat. Ini semua disebabkan kak gerau adalah malas tahap cipan.
Akhirnya....
Taarrra.!!!!!
Bubur Can Mali Can
  • Tak boleh panggil bubur candil, nanti dikata derhaka, sebab suka-suka tukar kaler. Korek-korek dalam robok dapur ada warna merah aje. Konon nak nampak happening sikit, campurkan warna asli tepung. Jadilah merah ke pink-pink- an (happening kan) ? Tak ke?
  • Yang kelakornya, disebabkan tepung pulut yang liat itu, si kentang tanya kak gerau.
"Ma, ma masak kuih chewing gum ya. Bestla." Ha, ya la tu , kesian anak haku.
****
Kisah Pink 2: Nona-nona Zaman Sekarang
*
Nona-nona zaman sekarang.
Malangnya, filem tak dapat ditayangkan sebab banyak babak tak lepas waktu penapisan. Jadi, boleh tempek poster Buah Nona je. Cerita tak dak. Ha ha ha. Sakit hati aje kan?
***
Kisah Pink 3: Air bandung Tahan Gelora

Air bandung yang sesuai untuk yang kukuh imannya sahaja. Bagi yang imannya goyah, jangan dicuba, takut tidak tahan gelora di jiwa. Kalau minum sekali pasti nak lagi, lagi, lagi, lagi. Kalau dah minum banyak mestilah rugi. Kan? Anda yang mana? Yang kukuh atau yang goyah imannya?

**** Kisah Pink 4: Oh,Aku Dah Besar !(Short Story)

Dulu aku kecik, sekarang aku dah besar.

Inilah acotet keluarga kak gerau n kakak kak gerau. *** Kisah Pink Terakhir: Pink Kah Aku?

  • Ini keledek Jepun yang manisnya boleh dijadikan Kenangan Paling Manis. Sebelum masak pink. Lepas masak pink juga ke? Pink la jugak.
Psst: Sibuk buat filem, tak sedar dah malam. Sempat tak agaknya nak amik kad kat rumah Ana? Sat tengok minyak motor. Kalau ada kak gerau pi amik no. Satu lagi. Sebab adik blog dah tegur, baru kak gerau ingat nak cakap. Sapa-sapa yang berbakat, boleh datang uji bakat sabtu ni depan Tesco Shah Alam untuk The Making of Filem seterusnya. Filem akan ditayangkan pada Hari Gawai. Tajuk boleh pilih sendiri. Ok? Selamat Berpuasa semua.

9 comments:

  1. Kak Gerau... banyak sgt babak2 filem nih.. mane satu hero heroin neh? kalo nk mintak jdk watak2 tempel boleh lg idak? hehhee... selamat berpuasa kak Gerau dah keluarga :)

    ReplyDelete
  2. anak kak gerau ke tuh?comelnye!

    ubi tu jangan main2 tau.kat jepun 15rm sebiji T_T

    ReplyDelete
  3. salam gerau..kelakarlah kamu ni..jemputlah datang ke umah akak ambik kad cyber ek??

    ReplyDelete
  4. syok jugak citer pink ni.. peminat pink panter ke? hehe.. gerau, kalau dah ke rumah ana bini wahid tu jgn lupa ke rumah nor ya, amik kad. kalau tak ada paku mintak dgn ana tu, rumah dia banyak paku hehehe

    ReplyDelete
  5. cikblog: kak gerau kasi watak orang dalam restoran yang tengah makan je la. Nak kasi yang stunt 2. bahaya.

    damiqula:anak buah bukan anak kita.dia yang paling kecik itu yang dok kerumun kat dia semua.
    Mahalnya. Kita ingat kat sini dah mahal dah. Kita beli 6 ketul tu 7 hinggit. kat jepun lagi mahal? hiss, bukan ke diaorang yang tanam?

    kak ina: nanti ya,lepas sahur karang. he he he

    kak Nor: Paku? tak mau la. Lemak pucuk paku nak. Nanti kita singgah kalau lalu karang.

    ReplyDelete
  6. syokk la..tengok nona2 zaman sekarang....cunnn.....la...

    ReplyDelete
  7. Azmiezas: Macam awak kot.

    ReplyDelete
  8. heheh... dh wat yer bubur candil kak gerau, oke apa???... yg klako nyer camne leh cam chewing gum... wakakakaka... kledek x dak gg ka???
    k.nor, kita kat sini segala paku ada, paku tuk blakang tengkuk pon ada paku pakis lg la melamnbak!!!..wakakakakaka...

    ReplyDelete
  9. ana: ala, tepung pulut tu kan liat sikit. Itu yang kentang kata chewing gum. ha ha ha

    ReplyDelete