Pages

Monday, July 20, 2009

Bahu Gua, Bahu Lu

Kepala gemeng semacam aje hari ni. Mesti sebab jadi hantu cina tertonggok depan komputer semalam sampai pukul 1.30 pagi. Ikut hati malas nak gebang. Tapi kalau tak gebang kat sini rasa macam tak mandi. Bahu gua lenguh-lenguh lak. Sebab bahu gua lenguh, kita cerita tentang bahu lu ok!
Yang ni bahu lu millenium bukan bahu gua. Sudah ditransformkan. Dah pi terapi. Dah tak pekak. Berintikan coklat chip. Si Soo Hoon suka bukan main. Sebesen habis dimakan sorang. Sah-sah ber gen kan bang badang. Bang badang kalau dapat bende alah ni bersemangat semacam handpon baru kena charge. Bentuknya pulak sangat meragukan. Bila jeling macam ikan mas, bila juling macam katak lemas.
Orang tempek kek bakar sendiri, gerau tempek kek beli kat giant KD. Nak buat cam na, tangan kayu.Sponge roll ni memang sedap. Tapi diingatkan supaya sediakan air sebelum makan. Takut kebukum pulak. Tak pasal-pasal glamour masuk suratkhabar.

Macam-macam jem dia selet. Mesti geng-geng semua cakap , ala setakat kek ni sambil pejam mata pun boleh buat. Tapi bagi gerau, jegil mata macam Tuhan hindu pun gerau tak geti buat. Rojak buah ni gerau beli waktu sedang joging. Tengah joging boleh beli makanan? Ini bukan salah gerau ha, kakak rojak ni yang buat hal. Orang baru start joging satu round, tak semene-mene dia datang bukak meja depan padang jual rojak. Dengki betul. Jual lah kat padang lain. Bila gerau lalu kat depan dia, dia senyum aje. Tak sampai hati pulak. Terus beli 2 bekas polisterine. Rojak aje. Tak baik hampakan harapan orang kan?

Psst: Air cincau akak rojak tu pun sedap . He he he, selain rojak gerau beli air cincau jugak. Air je.

7 comments:

  1. haah, la, macam rupa katak yang mati katak kat jalan kan rupa bahulu tu, tapi ada chocolate chips tu, mesti Doyah suka...
    Kak Gerau jogingg?? bila??

    ReplyDelete
  2. Kesimpulan citer kak Gerau nie, sempat joging satu round jer lah yer... pasal kalau dah beli dua polistrin jeruk tambah segelas air cemane nak joging lagi kan? kan? kan? hahahaha.... kantoi2... jgn marah kak Gerau :p

    ReplyDelete
  3. gerau.. kita pun kalau jumpa rojak buah camni mau bersila tepi jalan ngap dulu pastu kensel je joging..buat2 sakit kaki..

    ReplyDelete
  4. ok la tu, kwn kita dulu jogging pakai pouch, isi duit... tgh jln beli goreng pisang, keropok lekor la bagai, pastu singgah rumah kita mintak air.. sepesen je ngan gerau!

    ReplyDelete
  5. Mak doyah: Aha kita joging. Tapi macam tu kesudahannya. Kita joging sekejap je.Air cincau lebih banyak daripada air peluh. ki ki ki.

    Blogresepi: For sure tak boleh lari.Lain hari kita nak cakap ngan kakak tu, kalau nak jual, juallah lepas kita habis joging. kwang kwang kwang.

    Datin El: Give me five. Kita pun suka taktik autar tu. he he he

    KOG: Kita memang suka ngan orang macam tu. Nanti kenalkan kat kita ya. hu hu hu.

    ReplyDelete
  6. kak gerau, cam kodok pon ada baulu tuh... kak!!!... gi jogging x ajak pon, nk gak ngendeng rojak tuh..huhuhu

    ReplyDelete
  7. Ana wahid: Memang pun. Kodok capuk-capuk.

    ReplyDelete