Pages

Friday, July 10, 2009

Mementingkan Nafsu Tekak

Cup kek free. Adik gerau yang kerja misi bagi. Bila orang tanya beli kat mana, dia kata kat kedai hardware. Dah biol agaknya. Malas nak layan.
Cup kek sekali ngap. Yang hitam tu, coklat + oren. Yang oren tu, lemon + buah naga. Agaknya la sebab bijik hitam kecik-kecik tu macam biji buah naga. Bila gigit bunyi keretap keretup. Best sangat. Saje je cari biji-biji hitam tu nak gigit. Memang sedap.

Takkan makan cup cake aje kan? Kena pekena ngan kopi. Baru ngam. White coffe yang paling best in the world. Kopi kontrovesi antara Gerau ngan KOG. Kopi 343 @ 434. Marah bebenor bila gerau salah tulis. Macam dia ada syer dengan tauke kopi ni.

Cara penyediaan kopi untuk pengetahuan sesapa yang suka buang masa.

Air panas jangan banyak sangat. Nanti kopinya cemplang kok.

Eeeh, buruksnya alas mejaku. Tanda-tanda orang yang merendah diri. Ayat untuk menyenangkan hati sendiri.

Dah siap. Sruuup. Sedapnya. Nyaman.

Psst: Kopi yang sesuai dan berkhasiat untuk orang yang mementingkan nafsu tekak aje. Khasiat lain tak de. Kalau nak lagi sedap tambah sesudu kecil susu pekat. Perrrgghh. Lepas ni orang tak cakap Mai secewan, Orang mintak, Mai 5 cewan.

16 comments:

  1. Kopi nie pun beli kat kedai hardware gak ke? heheh

    ReplyDelete
  2. agak la kurang keje kan buat kopi instant pun ambik gambor step by step, hahaha...

    434! 434! 333 tu batu pahat punya... (343 tetap tak wujud)

    ReplyDelete
  3. blogresipi: Kat kedai underware la. kih kih kih.

    KOG: Memang dengki. Sarip Dol betul!

    ReplyDelete
  4. memang sedap la cupcake tu..kopi pun best..saya suka gak old town white coffee ...memang boleh 5 cewen sekali minum...

    ReplyDelete
  5. Mak doyah: cup kek tu mesti doyah ngan abg doyah suka. Kalau mak doyah pi muor, kat umah kakak mak doyah, pi lah beli kat depan bas station bandor muor je kedainya. best. macam-macam kopi. Ha, apa susah. suruh kak long mak doyah pos aje la.

    ReplyDelete
  6. Sedap muffin tuuu.... teringin ler pulak heheheh

    ReplyDelete
  7. siti geemalai11/7/09

    kak gerau, bila nak bagi siti resepi utk org pantang masa bsalin? ha... skrg nie siti pantang tengok makanan... rasa lapo je... huhuhu... kang main bedal je semua makanan, sakit2 plak...hehehehe....

    ReplyDelete
  8. betul la kata KOG...kopi istant kaa???ahaks3...
    itu biji poppy seed rasanyer gerau oiii..bkn buah naga...muahahahha...

    >>ppssst...nak tau rege cupcake n kek2 ku, email lerr...beser la..tggl jejak lam blog kekdg leh overlook ooo...maklum lerrr..mata & streamyx sama kelabu...muahahah

    ReplyDelete
  9. salam

    membalas kunjungan :)

    bestnya minum kopi

    ReplyDelete
  10. Noorhodza: Sesekali kuterasa teringin. Shima la pulak.Memang sedap.

    Siti geemalai: Iyo la, lupa nak bagi sambal best untuk orang bersalin ek. Nanti kita buat kita bagi no. Tapi hari ni umah kita tak de kunyit. nanti ya kesian mak geemalai. Bila nak menjenguk kamu ya. nanti nanti.

    Jasmeen: Poppy seed.Boleh makan ke? tak mabuk? manalah gerau tau, gerau ni tukang masuk dolu-dolu, bab kek ni memang katoi. ha ha ha.

    Fida: Memang sedap Fida. Nak anto kat U jauh sangat. Kak gerau ni bab pos mengepos ni memang tak de dalam jadual. Dah 30 tahun tak pi pejabat pos. eh, tuanya aku. he he he

    ReplyDelete
  11. salam...asyiknye..bila tgk kopi tu..

    ReplyDelete
  12. Anonymous12/7/09

    minum sekali ...nk 2 kali...

    ReplyDelete
  13. jap-jap...nak panaskan air nak buat kopi gak..,,hehe,lihat gambar buat kopi step by step ni ..air liur dah meleleh..

    ReplyDelete
  14. kak gerau, nanti nk test gi hardware kat sini ada xjual kapkek kalo x de siap akak... wakakakakaka... tp tau mmg x de... hehehe... kontrebasi kopi tuh 434 muor punya, 333 bp nyer... dh jgn gaduh2... wakakakaka

    ReplyDelete
  15. lawak tul beli cc kat kedai hardware.. hehe.. rasanya yg cc warna oren tu dia letak poppy sead kut bukan biji buah naga

    ReplyDelete
  16. Kak Zai: Salam kak Zai. Jemput lah ke rumah minum kopi instant.

    Anonymous: Eeh, mana u tau. Magic.

    Cik manggis:Itu tandanya kena beli bib cik manggis.Buat menampung air liur yang menjejes.he he he

    Ana: Tapi hardware kat sini ada jual la.

    Nor: Eeh, awak tau ek. Tu lah, kita pun Jasmeen yang bagi tau.

    ReplyDelete