Pages

Tuesday, July 28, 2009

Jangan Makan Buru-buru Dong.

Yang ni versi Jakarta Indonesia. Sebab versi Malaysia dah habis stok. Masuk yang Indon pulak. Selero Jumbo. Maknanya selera besor, dengan kata lain, selera anak Gajah. Mengata kita ke? Eh, terasa pulak? Kecik hati. Beri tajuk restoran tak pikir perasaan orang .

Hamir-hampir lupa daratan bila tengok banyaknya lauk. Tapi biar lupa daratan asal jangan lupa Tuhan. Tapi lauknya sikit-sikit ek? Pesen Makanan Padang. Sampai-sampai punya la lapor. Malangnya dalam rombongan tu, nisbah perempuan ngan lelaki 1: 20. Alih-alih je terasa diriku semacam perempuan Melayu terakhir gitw.Herannya jantang-jantan perkasa tu pulak yang malu-malu. Lemah gemalai aje. Orang punya la lapor. Dah le dalam Air Asia tadi makan sandwich harga cekik darah.

Gerau asyik dok siku-siku bang badang suruh amik lauk dulu.

" Eer, saya amik ye lauk ni. Eer, lauk tu sedap jugak. Saya amik ya. Hulurkan saya lauk tu. Sedap ye ayam dia. Ayam kampung gak nya ye. Sambal dia pedas, tapi sedap." Semua dialog tu gerau yang cakap. Yang lain tu angguk-angguk je. Lantak kauorang. Sapa malu lapor.

Sama meja ngan gerau, ade la sorang perempuan ni ala-ala puteri kelembai. Semua tak makan. " Saya tak makan ayam. "Daging pun saya tak makan. Ikan pun pilih-pilih." Elok la, tak makan semua. Makanlah tissue aje. Tak kuasa akak.

Iklan ni dia letak atas meja makan. Oh, patutlah diaorang makan slow. Enggak mahu buru-buru. Gerau apa keesah.

Iklan lagi.

Psst: Makanan memang best. Tapi jauh sangat nak pi. Dah jumpa kat Malaysia yang best. Nanti nak pegi. Tunggu ya.

8 comments:

  1. mak aii banyaknya kak gerau makan hehehehe..

    ReplyDelete
  2. kak gerau pompuan lg satu yg x mkn tuh suh dia nonton jer... hehehehe.. bhgian dia kak gerau palun la apa shusah!!!

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan...

    kak gerau,yang pompuan takmo makan itu ini tu,body die mesti ala2 model kan?:p

    ReplyDelete
  4. umiyumi: he he, banyak jugak le. Tapi lauk dia sikit-sikit. Cubit tang sana, cubit tang sini je.

    anawahid: memang pun.Bagus gak ada orang cam ni.

    damiqula: salam kenal. memang pun. umur baya kak gerau tapi langsing U.

    ReplyDelete
  5. eh best berkawan dengan puteri kelembai,dia takmo makan kita tibai hihi...jika cm ada,hmm..kesian kat gerau!kihkih

    ReplyDelete
  6. Amboi licin segala harta karun atas meja tue... syok le kalo yg lain makan sikit kak gerau.. lain kali bleh ajak diorang lagi tuh.hehe

    ReplyDelete
  7. Anonymous29/7/09

    salam kak gerau..kat sni umah kak rupenya..puas saya cri..bru jumpa..ni msuk dr umah ijan..mksih kak sdi singgah dan tnggal jejak kat dpur sya..salam knal dr bumi bahrain..

    ReplyDelete
  8. Cikmanggis: Ah, kita pun suka. Tapi tak syok gak sebab tak de geng masa tu.Makan pun rasa tertekan je.Tapi pulun tetap pulun.

    blogresepi: tu la masalahnya. Kak gerau yang melantak sakan. Habis cam ne?

    anonymous: Salam kenal. Singgah selalulah boleh gebang panjang-panjang.

    ReplyDelete