Pages

Tuesday, July 21, 2009

Tekak Memerang

Sushi memang gerau suka. Selalunya beli kat Jaya Jusco. Orang kata makanan ni hanyir. Tapi gerau ok pulak. Memang tekak memerang.
Ini sushi unagi. Gerau suka sushi sama banyak dengan gerau suka drama Korea. Memang gerau peminat tegar cerita korea. Lepas ni sesiapa nak panggil gerau Chow Ji Woo pun gerau tak marah. Gerau Ji Woo. Ok gak.
Kalau dapat makan dengan Kwang Song Woo lagi best. Yang depan tu la. My Kwang. Yang belakang tu, akaklah Gerau Ji Woo. Hu hu hu. Pernah berjaga sepanjang malam sebab tengok drama Korea. Lepas tu menangis sakan sampai bengkak-bengkak mata.
Gonjol betul.
Sushi ni sedap sebab Otopusnya yang kenyal ngan timun Jepun .
Sotong kurita gak yang ni. Yang ni memang best.

Sushi ni semua ada nama. Tapi banyak yang Gerau Ji Woo tak tau daripada tau. Yang pasti tengah tu ikan. Half boiled prawn ngan stick crab + vege Kat luar tu bersalut ngan telur Ikan Zimbabwe. Agaknya la sebab telur ikan tu hitam.Tak pun dari Kenya. Entah apa namanya. Dalam tu stick crab+ timun jepun krup-krup Ini kegemaran anak-anak . Sushi tuna.

Ini sushi apa pulak? Ini cuchi mulut. Buah plum yang kulitnya masam. Lepas buang kulit baru best makan.
Psst: Mengantuk la. Letih hari ni sebab banyak kerja kat tempat kerja. N3 pun jadi standard Drama Gerak-gerak Khas.

13 comments:

  1. gerau..anak2 kita pun minat giler makan sushi ni tau agaknye tekak memerang jugak kot..kalau cite korea maknye pun minat.. tp taklah sampai menangis..suka tenguk yg kesah cintan2 tu saje nak ambek mood..hehe maklumlah dah tua2 ni dah kureng sket ..

    ReplyDelete
  2. Waa.. gambar tue masak akak Gerau Ji Woo berlakon drama ke? buleh suap2 sushi lomentik nye.. kak.. kalau tersetempak, tolong kirim salam sama doremon yer..

    ReplyDelete
  3. samalah kita..family pon suka sushi..drama korea tu lama dah try avoid sbb kenpem nanges woo kalu tgk..hehehe

    ReplyDelete
  4. Gerau suka mkn sushi ye...kita x minat...anak pompuan je yg suka...citer korea pun dia minat...kita dua2 x berminat....lugi Oooooo....

    ReplyDelete
  5. anak pompuan suka mkn shushi ni n citer korea...kita dua2 x berminat...lugi oooooo....

    ReplyDelete
  6. aku pun sangat suka sushi..

    ReplyDelete
  7. sushi ni kureng sikit lerrr..tapi kalau gerau nak bagi bole lah gak merasa hehehe

    ReplyDelete
  8. gerau...yang depan tu kita minat gak tapi kita lagi minat park Joo Boong yang main badminton tu kihkih...kita pun minat sushi

    ReplyDelete
  9. soalan - mengapakah bila nak letak link blog ni, google kata dia tak dpt detect nama mamapanda² tu? hmmm... mcm lah ekau terer sgt IT boleh jwb, hehe. tak berlink lah jawabnya. jgn salahkan hamba!

    ReplyDelete
  10. kak gerau!!!!... kita pon gile gak tgk citer korea.. tp kita jatuh chenta ngan Lee Min Ho jerr... pi carik kat cik google...compom kak gerau meroyan.. wakakakaka... pastu dpt tau dia baru ader 1 jer citer... terus malas nk tgk lg melainkan citer dia jer... wakakakaka...psstttt... sampai rabak n bengkak bijik mata dibuatnya... muhahahaha

    ReplyDelete
  11. Datin El. Gerau memang syiok giler dengan cegita Korea ni. Dah berpuluh CD gak lah tengok. Pinjam ade, beli ada. Kalau yang suka sangat sanggup beli lepas tu boleh tengok lebih 7, 8 kali. Memang angau lah. Kureng? Kureng tang mana tu? he he he

    blogresepi: Orait.Tak de hal lah setakat doreman, sinchan, dengan nabita.

    Jun: Memang, berjurai-jurai ayor mato. Datang off bengkak aje. Orang ingat gaduh ngan Lelaki itu.

    K. Zai: Rugi gak rugi. Cuba tengok kak, sekali tengok lagi tengok 10 kali.

    I want to loose weight: Sushi aje ke Zel? Cerita korea tak suka ke? Bukan awak pun kemaruk ke?

    CT Delima: Suka la, suka la. Orang yang tekak memerang macam gerau je telan, bantai benda alah ni.

    Cik manggis: ha ha ha ha hu hu hu. Kita suka cikmanggis jawab tang tu. Park Joo Boong. Kita lebih suka Park Ji Sung (Manchester United) hu hu, I like.

    KOG: kenapa ek? sapa tau it, it ni? Selalu jugak orang dok kompen apa ke halnya? Awak kan ada sepupu yang duduk keramat tu yang terror gila tentang komputer. Tanye lah dia. Tanya tau.

    ana:Kita tak suka yang tu. Tu hero budak kecik. Lagi pun memalukan dia jatuh terbongkang masa Anugerah Filem kat Korea. Kita suka yang begor-begor macam Kwang song Woo, yang kuat lari, senyum meleret. Adoyaai. Itu belum lagi tengon Hyun Bin n Woon Bin. hu hu, tergolek-golek suka.

    ReplyDelete
  12. duk gelak lagi ni...
    kenapa???
    telur ikan Zimbabwe and
    chuci mulut ...
    ekekeke...
    hilang ngantuk kejap...

    ReplyDelete
  13. ibusinga: Dah berhenti gelak dah?

    ReplyDelete